Meni unutrašnje nisu trebale pa sam gledao da prođem što jeftinije. Planiram da ih montiram kao tubeless da bi mi ostale unutrašnje. Imam nekoliko poljoprivrednih guma koje su tube type kao i ova Kama ali montirane su bez unutrašnjih i rade bez problema, tako da verujem da će i ove tako biti.
Ti možda imaš novi tip felni, sa žlebom za ratkapnu i manjom rupom za ventil, pa će biti problem da se stavi unutrašnja guma jer ventil je deblji. Jedino da se razbuši ali bez potrebe bi se zakomplikovalo. Uzmi gume, izvuci unutrašnje i odnesi kod vulkanizera. Garantujem da niko ništa neće primetiti.
Mali update: Gledam danas ove nove Kame i511 i vidim da imaju pahuljicu i planinske vrhove nacrtane - simbol za zimske gume. Ove prethodne to nisu imale, a šara je 100% identična.
Gume nisu za nivu nego za putničko vozilo.
Ja kupio lasine gume, naručio samo zimske a na njima ima pahulje i oznaka M+S. Ispada da su za sve sezone, odem kod vulkanizera da ih namesti i pitam ga zašto piše M+S a tražio sam zimske gume on kaže da jesu zimske čim ima pahulje a oznka i njega buni. Šta je šta sad ko bi ga znao. Svašta nešto menjaju samo da se proda. https://www.kemoimpex.com/gume/automobi ... t_brand_id
svaka zimska je m+s, svaka m+s nije zimska.
m+s oznaka se odnosi na šaru tj. njen oblik, dubinu, širinu kanala, orijentaciju... nema veze sa smešom gume.
Gume sa pahuljom i planinom imaju i smešu prilagođenu niskim temperaturama, ispod 10 stepeni
Mene to buni jer ranije na savinim zimskim gumama nije pisalo M+S. Ja sam mislio da je oznaka M+S oznaka za gumu za sve sezone, tako sam i čuo, u svakom slučaju Bruyoni hvala na pojašnjenju.
Dobar dan svima.
Sredjujem ladu Nivu za off road i treba mi vasa pomoc. Koju najvecu dimenziju guma mogu da stavim na ne secene blatobrane? Auto je podignut 7cm. 15 ili 16 zoll
Ne vide se slike...
Bilo je Pirelli guma na KupujemProdajem. Nudio ih DDM sa nekih novih Niva.
Ja sam čuo lošu priču o njima pa sad ne znam ni sam šta je tačno... Vozim i511 leti i zimi jer su jeftine i ne isplati mi se imati dva kompleta, a i Niva više nije jedini auto. Takođe, na KP su se pojavile i najnovije original alu felne. Dva modela, oko 100e po komadu.
Što se tiče Pirelli guma meni se su pokazale odlično. Do sad sam prešao 12 hiljada na njima i gotovo da se nisu ni malo potrošile. Nisam imao priliku da ih testiram kroz neko veće blato, ali 30, 40 cm snijega gaze kao od šale.
Last edited by Vladimir27 on Fri Sep 25, 2020 10:45 pm, edited 1 time in total.