Nepravilno punjenje akumulatora a regler je ok

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Da ne otvaram novu temu, da li neko zna oznake lezajeva alternatora na samari, posto cu da ga remontujem pa da pripremim unapred sve delove.

Jedan je mislim 6302 a drugi nemam pojma.

Pozdrav!

P.S. Pomazu mi naravno i dimenzije, ako neko ima skinute da premeri....
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

savke

Post by savke »

Zar niko?

Goxxy

Post by Goxxy »

Da imam Samarin alternator, pa hajde... u mom autu je Rivin alternator.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Pera

Post by Pera »

Savke u katalogu kaze ovako,problem sto su ovo ruske oznake,ali dimenzije su:
1.6-180201y 32(spolj.precnik) x 15(unutr.precnik) x 10(debljina)
2.6-180302y 42 x 15 x 13
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

savke

Post by savke »

Zahvaljujem.
Naravno da pomazu i ruske oznake, a po dimenzijema cu bez problema naci.

Hvala jos jednom!

Pera

Post by Pera »

Nema na cemu.A sta sve planiras da menjas na njemu?Cisto pitam jer i ja planiram slican poduhvat u skorije vreme :)
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

savke

Post by savke »

Regler sam kupio, naravno i kais, oba lezaja cu sutra, a razmisljam i diodnu plocu, posto verujem da diode vremenom oslabe, a cena nije neka (600din cinimi se ).

Ako bude trebalo odnecu rotor kod strugara da "olize" malo mosto gde trce cetkice...

Inace KG lezajeve zaobidjite u velikom luku....Ja se zeznuo pre godinu dana, pa sad moram ponovo......Samo SKF, sa ostalim vise necu da eksperimentisem.

vujda

Post by vujda »

Pozdrav svima. Odavno citam ovaj forum svaka vam cast.Pre 6 meseci sam kupio polovnu vaz 2103 i odusevio se sa njom iako tek polazem za kola i neznam nista o njima.Ucim se citajuci ovaj forum sa drugarom koji vec odavno vozi, razume se i ima ladu samaru 2109 godinu dana.

Inace ja sam iz Kraljeva jos nisam polozio i registrovao kola iz ekonomskih razloga pa nemam nekih pitanja za 2103 ali moj drug ima problem sa Samarom pa ako neko moze da odgovori.

Problem: Alternator ne puni(kad se skine minus auto se gasi)cetkice su nove,kais zategnut,Alternator nije skidan,gde se nalaze regler i relej i cemu sluze.pzdrav

vujda

Post by vujda »

Pozdrav svima. Odavno citam ovaj forum svaka vam cast.Pre 6 meseci sam kupio polovnu vaz 2103 i odusevio se sa njom iako tek polazem za kola i neznam nista o njima.Ucim se citajuci ovaj forum sa drugarom koji vec odavno vozi, razume se i ima ladu samaru 2109 godinu dana.

Inace ja sam iz Kraljeva jos nisam polozio i registrovao kola iz ekonomskih razloga pa nemam nekih pitanja za 2103 ali moj drug ima problem sa Samarom pa ako neko moze da odgovori.

Problem: Alternator ne puni(kad se skine minus auto se gasi)cetkice su nove,kais zategnut,Alternator nije skidan,gde se nalaze regler i relej i cemu sluze.pzdrav

savke

Post by savke »

Ako je samarin alternator regler bi trebalo da ti je na samom alternatoru (cetkice su na njemu)

vujda

Post by vujda »

hvala savke jeste i bila je elektronika na regleru zaprljana nekom skramom

Dacha

Post by Dacha »

savke wrote:Regler sam kupio, naravno i kais, oba lezaja cu sutra, a razmisljam i diodnu plocu, posto verujem da diode vremenom oslabe, a cena nije neka (600din cinimi se ).
Ne moras da menjas celu plocu, svaki autoelektricar moze da ti zameni samo diode koje kostaju nesto sitno, ja sam to radio.

savke

Post by savke »

Nije problem zameniti diode, ali ne svidjaju mi se te koje vidjam na pijaci. Dodise bas te sam stavljao sogoru u CO2 aparat i rade OK....

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Kupite diode u prodavnicama elektronske opreme od max struje 10-20 A , jesu ogromne ali su dosta izdrzljive . :wink:
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

borcham

Post by borcham »

Evo da izlozim moj problem. Kada je auto hladan a i alternator, kazaljka za punjenje je negde na polovini bele skale kada je pod gasom. Na leru malo opadne ali je jos uvek sve ok. Kada duze vozim (auto je zagrejan a i alternator) kazaljka dodje nesto malo preko one crte na belom polju, tako da kada bih upalio neki potrosac ona pocne da tezi crvenom polju i to se sve desava u voznji. Regler sam zamenio, malo je bolja situacija ali su simptomi isti. Ja sumnjam na diodnu plocu. Sta mi vi predlazete da prvo proverim.
Jednom sam vec rasklapao alternator i cistio one kontakte kojima se vezuje diodna ploca tako da mi nije strano rasklapanje i sklapanje alternatora.

Post Reply