U medjuvremenu sam montirao pozadi pioneer trinestice i doslo je do sledece situacije...levi zadnji radi, a desni zadnji ne radi, dok kada povezem napred situacija je obrnuta, desni radi levi ne radi. Kontam da je ili nesto instalacija vrisnula ili je na samom player-u nesto uginulo. Ima neko neku ideju.
Inace posto ovi zvucnici ne pasu lepu napred, tj moralo bi da se malko prosiruje, resio sam da napred vratim stare zvucnike (ili uglavim jedne male elipse koje ce mi za dz dati drugarica), cim resim problem ne radjenja prednjeg levog i zadnjeg desnog kanala.
Zvucnici u ladi...
Moderator: letnjikovac
Blah u sustini se svodi da ako je Umax = 100V odnosno ukoliko je to amplituda sinusnog signala onda je Urealno = Umax/sqrt(2).
U slucaju snage delite sa 2 jer je Pmax = Imax^2*R => Prealno = Irealno^2*R gde je Irealno = Imax/sqrt(2). Pa kad se Irealno digne na kvadrat onda dobijete Imax/2 * R kako je Imax * R jednako Pmax onda dolazimo do zakljucka da je
Prealno = Pmax / 2 .
Zato na kutijama obozavaju da stavljaju maksimalnu snagu a ne realno (RMS) snagu. Prealno je ono sto dobijate na zvucnicima a Pmax je ono sto dodje do ulaza zvucnika (a deo tog signala mora da se izgubi u zvucnicima i samom prenosu do njih).
dakle ono sto vidite na kutiji - podelite sa 2 (sem ako nije striktno recheno da se radi o RMS-u, ali uglavnom napisu MAX POWER 100W...).
U slucaju snage delite sa 2 jer je Pmax = Imax^2*R => Prealno = Irealno^2*R gde je Irealno = Imax/sqrt(2). Pa kad se Irealno digne na kvadrat onda dobijete Imax/2 * R kako je Imax * R jednako Pmax onda dolazimo do zakljucka da je
Prealno = Pmax / 2 .
Zato na kutijama obozavaju da stavljaju maksimalnu snagu a ne realno (RMS) snagu. Prealno je ono sto dobijate na zvucnicima a Pmax je ono sto dodje do ulaza zvucnika (a deo tog signala mora da se izgubi u zvucnicima i samom prenosu do njih).
dakle ono sto vidite na kutiji - podelite sa 2 (sem ako nije striktno recheno da se radi o RMS-u, ali uglavnom napisu MAX POWER 100W...).
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]