Unutrasnji retrovizor!!!!

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Zoran666

Post by Zoran666 »

silikon je zakon!
lijepo stoji i na zeni!
:mrgreen: :mrgreen:
Idi gledaj u sunce ili tako nesto!
[img]http://www.dodaj.rs/f/2T/WQ/2yFAIAVQ/1/2jb1wdi.gif[/img]

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Ljudi Goxy je bio u pravu sto se tice super-lepka, danas mi je otpao retrovizor i odlomio je parce stakla sa sofersajbne nije strasno ali nije ni lepo, probacu sa silikonom.
Sledeci auto Priora coupe.

stara mo

Post by stara mo »

Urekosmo ti soferku. Ne bih da mracim ali obicno od te rabote od tog odvaljenog dela krece kroz neko vreme i mala pa onda veca naprslina koja se siri.Ne daj boze da se i tebi to desi ali cest je slucaj. :x
Сделано в СССР

Goxxy

Post by Goxxy »

stara mo wrote:...od tog odvaljenog dela krece kroz neko vreme i mala pa onda veca naprslina koja se siri...
Nažalost tako je. Ako zalepiš na istom ili bliskom mestu, opet ćeš odvaliti staklo i ne gine ti promena vetrobranskog stakla. Ja sam sa napuknutim vozio godinu i po dana, dok mi nije totalno otišlo u aut da nisam imao gde da zalepim retrovizor.

Ako imaš mesta, zalepi retrovizot nekako i uštedi si trošak na makar neko duže vreme.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

turbo dvigatelj

Post by turbo dvigatelj »

Ja sam problem rešio sa dvokomponentnim lepkom "Moment" (super epoksi) i evo treću godinu guram bez problema :)

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Meni je isto komsija preporucio dvokomponentni lepak, kod njega se dobro pokazao. Ako je za utehu kod njega se odlepio retrovizor na Daewoo Lanosu, nismo jedini sa ovim problemom :xixi
Sledeci auto Priora coupe.

BU

Post by BU »

Mislim da je dobar dvokomponentni, a posle sto godina mucenja oko spadajuceg retrovizora kod mene je zalepljen najobicnijim silikonom i vec dugo nema nikakvih problema...

Epona

Post by Epona »

Da, zelena je Bisonova boja (tirkizno zelena, ako se dobro sećam)

Pitanje;
na mom retrovizoru nalazi se ogledalo na tregere (tj.. na lastiš :oops: ) koje.. hmm.. šeta prilikom vožnje.

Dirati,ili ne dirati?

Neko mi je mako levi spoljni retrovizor juče na parkingu pa sad krećem do radnje po zamenu, kapiram da mi niko neće odgovoriti u roku od 5 minuta, ali hajde da pokušam ;)

samara1500

Post by samara1500 »

Epona wrote:na mom retrovizoru nalazi se ogledalo na tregere (tj.. na lastiš) koje.. hmm.. šeta prilikom vožnje.
Dirati,ili ne dirati?
To je naknadno stavljeno, nekad je bilo vrlo popularno to prošireno ogledalo na lastiše, naročito među taksistima... :mrgreen: Kod Samare mislim da je skroz nepotrebno, jer je i originalno ogledalo dovoljno široko (ako nije izvađeno) a veliko ogledalo ima jedan ozbiljan nedostatak - stvara veliki mrtav ugao pa sam ja (kad mi je otpalo) čak razmišljao da stavim neko uže ogledalo od drugog auta, ali sam na kraju odustao i samo zalepio natrag originalno (dvokomponentnim epoxy bisonom) i evo od tada stoji mada sam ja vrlo pažljiv kada ga pomeram...
8)
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Epona

Post by Epona »

Postoji originalni retrovizor. Probala sam sa njim da vozim ali upravo to što ti kažeš, ima grozomoran mrtav ugao :?

Ni ovo na lastiš nije baš najbolje ali je daleko bolje od originalnog.

Razmišljam da uzmem onaj gore pominjani Bison i da se jedno pola sata umažem u to u rukavicama, da ga lepo zalepim pa nek' ide život. Ovako mi samo šeta i nervira me.

Aksentije

Post by Aksentije »

Bas taj Bison (ili Bixon nisam sad siguran za naziv) meni drzi retrovizor vec 7-8 godina. Mislim da bi ladno mogao da se okesam o njega i ne bi otpao :)
Jedan savet...pre nego sto zamesas lepak, obavezno spremi neku motku, dascicu ili sta vec koje ce pritisnuti retrovizor za staklo dok se ne osusi lepak.
Ja sam koristio neku improvizovanu dascicu koju sam zaglavio iznad rucne pa sve do retrovizora...bitno je samo da ge lepo pritisne uz staklo.

samara1500

Post by samara1500 »

Mislim da je čak dovoljno i maskirnom trakom fiksirati dok se ne osuši, ali odmah jer čim se pusti počinje lagano da klizi na dole...
;)
Nego, kako ja razumem, epona hoće da zalepi retrovizor na retrovizor, a za to je najbolje sve sinuti (odvrnuti onaj mali šraf i nosač povući na gore) pa raditi u horizontalnom položaju, van auta.
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Epona

Post by Epona »

Ej, nisam još nabavila Bison ali sam bar zamenila levi retrovizor spoljni. :)

Jeste samara1500 dobro si shvatio - hvala na sugestiji probaću to da uradim kako si opisao. Biće zabava ako polomim nešto pošto je to sve verovatno sačuvajbože zapeklo... :D :D

Inače kome bude trebala info, levi retrovizor nov košta 730-750 din (Bgd cena). Ja sam ga nabavila na Miljakovcu onde kod Toplane i otrčala kod majstora preko puta koji mi je to odmah smontirao za neku sitnu čast. Da li je neko od vas montirao desni retrovizor na Samaru?

Pera

Post by Pera »

Montirao?
Mozda nisam bas shvatio pitanje,ali 3 srafcica se odvrnu,ubode se ruckica za podesavanje i to je to.

Epona

Post by Epona »

Ako nisi shvatio ja sam žensko i to old school. Znači nemam šrafcigere "u rukavu" :) A Ladini delovi nisu "user friendly"... retrovizor je bio u šuškavoj kesi bez ikakvog uputstva. Da lomim ove moje i ovako slabašne noktiće i da prljam ruke ne dolazi u obzir :) pored majstora živog preko puta, umazanog već. :)

E, imam na primer lampu džepnu, to mi je najmajstorskija stvar koju nosim sa sobom.

Post Reply