Sudbina mnogih Lada

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

samara1500

Post by samara1500 »

E pa to su ti stereotipi o kojima govorim... Ajde da pričamo realno (kako reče Ilija). Prvo, realno ne znam o kom Fordu je reč, ali realno 15 Lada (dobro očuvanih) da kupi za njega NEMA šanse. Druga stvar, ono što košta manje ne znači da manje i vredi (realno) i obrnuto. Treće, to što je auto realno znatno mladji, ne znači da je (realno) bolji. U principu, kola starija od 30 godina trebalo bi da se tretiraju kao old-timeri (kao što je u mnogim zemljama) i da imaju poseban status. Ima li, molim vas, u Nemačkoj buba u voznom stanju (i registrovana) da se kupi za 100-200€, samo zato što može da bude pradeda današnjim modelima? Ima q... (realno). Kod nas se stari modeli još uvek mogu relativno jeftino održavati, a ljudi umesto da to koriste, svi pljuju po starim automobilima kao nečemu što je toliko prevaziđeno da ga se što pre treba rešiti.
:sad:
Ne treba zaboraviti da je 90tih auto-industrija počela primenu nove filozofije u projektovanju: dimenzioniranje što više sklopova po vremenski ograničenom veku. Već danas, na evropskim putevima nije više retko sresti old-tajmer koji je u boljem stanju od troduplo mlađeg auta nove generacije (realno). Ja ne kažem da su svi novi modeli lošiji od starih, imaju oni svoje prednosti (bezbednost, upravljivost, izduvna emisija, potrošnja...) samo kažem da poređenje po starosti uopšte ne mora biti realno.
:!:
Što se tiče golfa, to jeste bio solidan auto... nekad. Na žalost, ispostavilo se da ne odoleva najbolje zubu vremena, pa su današnji primerci većinom kante potpuno uništene lošim održavanjem i lošim kvalitetom delova. A još su ostali živi oni mitovi iz 90tih, kao ako voziš golfa ili bmw onda si baja do j..., a ako voziš juga ili ladu - slepac. Samo što je sad izgleda dopunjeno, ako voziš novu daciu ili punta onda si kao neki baja u najavi, baja-junior, šta li...
:lol: :lol:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

djape1977

Post by djape1977 »

e, da! psiholoski profil vlasnika nove dacie je identican nekadasnjim vlasnicima golfova, cak znam nekoliko ljudi koji su presli iz golfa 2 u novu daciu.
i to cudo sam imao prilike da provozam, totalni drek od auta. spora, nestabilna i uzasno tvrdo ogibljenje i sedista. o kvalitetu materijala u enterijeru tek ne vredi trositi reci. samo toliko da je u mojoj 2104 drasticno kvalitetniji i prijatniji na dodir.

elem, da se vratimo na temu, jednostavno je cinjenica da u ovom narodu ne postoji ni elementarna tehnicka kultura pa samim tim ni afinitet prema oldtajmerima
j***** auto bez kardana

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Slazem se - kad cujem nekoga kako pljuje po starim vozilima samo zato sto su stara ko zna koliko godina digne mi se kosa na glavi. Nisu ti automobili losi, samo su ih vlasnici zapustili - upravo jer su matori. Da su ga odrzavali ko shto bi odrzavali nov auto verovatno bi Lada stara 20 - 30 godina i danas bila zmaj od auta a ne raspad sistema.

Poenta price - nije auto losh nego vlasnik!
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

Nikola_bgd

Post by Nikola_bgd »

U daciji sedista tvrda kao na klupici ispred zgrade.

IlijaGM

Post by IlijaGM »

samara1500 wrote:E pa to su ti stereotipi o kojima govorim... Ajde da pričamo realno (kako reče Ilija). Prvo, realno ne znam o kom Fordu je reč, ali realno 15 Lada (dobro očuvanih) da kupi za njega NEMA šanse. Druga stvar, ono što košta manje ne znači da manje i vredi (realno) i obrnuto. Treće, to što je auto realno znatno mladji, ne znači da je (realno) bolji. U principu, kola starija od 30 godina trebalo bi da se tretiraju kao old-timeri (kao što je u mnogim zemljama) i da imaju poseban status. Ima li, molim vas, u Nemačkoj buba u voznom stanju (i registrovana) da se kupi za 100-200€, samo zato što može da bude pradeda današnjim modelima? Ima q... (realno). Kod nas se stari modeli još uvek mogu relativno jeftino održavati, a ljudi umesto da to koriste, svi pljuju po starim automobilima kao nečemu što je toliko prevaziđeno da ga se što pre treba rešiti.
:sad:
Ne treba zaboraviti da je 90tih auto-industrija počela primenu nove filozofije u projektovanju: dimenzioniranje što više sklopova po vremenski ograničenom veku. Već danas, na evropskim putevima nije više retko sresti old-tajmer koji je u boljem stanju od troduplo mlađeg auta nove generacije (realno). Ja ne kažem da su svi novi modeli lošiji od starih, imaju oni svoje prednosti (bezbednost, upravljivost, izduvna emisija, potrošnja...) samo kažem da poređenje po starosti uopšte ne mora biti realno.
:!:
Što se tiče golfa, to jeste bio solidan auto... nekad. Na žalost, ispostavilo se da ne odoleva najbolje zubu vremena, pa su današnji primerci većinom kante potpuno uništene lošim održavanjem i lošim kvalitetom delova. A još su ostali živi oni mitovi iz 90tih, kao ako voziš golfa ili bmw onda si baja do j..., a ako voziš juga ili ladu - slepac. Samo što je sad izgleda dopunjeno, ako voziš novu daciu ili punta onda si kao neki baja u najavi, baja-junior, šta li...
:lol: :lol:
ali realno taj auto o kome ti pricash,da ih ima u boljem stanju od novih auta.To su ljudi kolekcionara,ili ljudi koji jednostavno vole ,tu marku ili taj model,i kome nije bitno da li ce da ulozi u taj auto 5000 ili 7000evra ili bilo koje pare,samo da ima to shto je zacrtao,jer je to njima strast i uzivanje.

pre nekoliko godina bila je jedna emisija na TV-u prevedena,sa nemackog.U kome su ishli u obilazak fabrike Mercedes,objashnjavali princip proizvodje ,sirovine od koji se prave delo,itd..I na kraju intervjua,pitaju oni direktora mercedesa koji je najbolji auto(u ishcekivanju da ce ovaj da kaze mercedes),i on kaze najbolji auto je nov auto.I iz toga se sve zakljucuje..

atropin
Automobil: VAZ 2103

Post by atropin »

ti si neki pametnjakovic? ok, malac nek' ti bude - ti si u pravu, a svi ostali na forumu nemaju pojma.
aj sad odleprsaj.

IlijaGM

Post by IlijaGM »

jesam li te naljutio :D

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

:lol: :!:
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

IlijaGM wrote:pre nekoliko godina bila je jedna emisija na TV-u prevedena,sa nemackog.U kome su ishli u obilazak fabrike Mercedes,objashnjavali princip proizvodje ,sirovine od koji se prave delo,itd..I na kraju intervjua,pitaju oni direktora mercedesa koji je najbolji auto(u ishcekivanju da ce ovaj da kaze mercedes),i on kaze najbolji auto je nov auto.I iz toga se sve zakljucuje..
Decko a sto pises ovakve stvari kad je opste poznato da je tu recenicu "Najbolji auto je nov auto" izjavio jos Ford kad su ga pitali koji je najbolji auto.

A to je bilo jako davno jos kad su pravili onaj T Ford :P
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

djape1977

Post by djape1977 »

sad da mi poklonis bilo koji nov mercedes ladno bi ga zamenio za 280sel iz '68.
j***** auto bez kardana

IlijaGM

Post by IlijaGM »

Shone89 wrote:
IlijaGM wrote:pre nekoliko godina bila je jedna emisija na TV-u prevedena,sa nemackog.U kome su ishli u obilazak fabrike Mercedes,objashnjavali princip proizvodje ,sirovine od koji se prave delo,itd..I na kraju intervjua,pitaju oni direktora mercedesa koji je najbolji auto(u ishcekivanju da ce ovaj da kaze mercedes),i on kaze najbolji auto je nov auto.I iz toga se sve zakljucuje..
Decko a sto pises ovakve stvari kad je opste poznato da je tu recenicu "Najbolji auto je nov auto" izjavio jos Ford kad su ga pitali koji je najbolji auto.

A to je bilo jako davno jos kad su pravili onaj T Ford :P
Mercedes,odnosno njegov direktor(secam se te emisije kao da je juce bila)

vojvoda

Post by vojvoda »

IlijaGM wrote:A ti Atropine si malo i zavidan na komshiju koji ima forda dok ti drvish ladu(necu da zalazim u kakvom je stanju ford,sve to relativno moze da se sredi za pristojne pare),a to sto pominjesh da je on sad neki gradjanin od kako je kupio forda,taj auto koji on ima je pristupacan bar 1/3 stanovnishtva(pogledajte samo koliko novih ili novijih auta ili na puto,da ne zalazimo u to kako su kupljeni odnosno kako se odplacuju).Tako da nemoj biti zavidan na komshiju i nemoj misliti da ti je komshija kupio neki prestizan auto,pa ga to cini manje ili vishe vrednim od tebe ili bilo koga...
ja mislim da covek nije zavidan,nego cisto poredi neke stvari,a smatram da ti nisi strucan da procenjujes necije novcano stanje,verujem da covek moze kupiti i nov auto,ali nema novih lada specijal i nije nasa stvar sta ce ko da vozi. a koliko se secam jos nisi prestavio svoj auto tako da mani se komentara. i nemas prava da prozivas coveka. veruj mi da se u bosni ljudi vise okrenu za njim nego za novim mercedesom zato sto su vec lade 2103 retke. bitno je da se covek oseca lepo makar to bio i fica.i jos nesto postujem bosanca koji nema golfa II i opela (askonu ili ti kadetta). ;)

spasoje

Post by spasoje »

Blago meni, kakvu sam temu otvorio! :lol:
Ваз 2103, 1979.

Black dragon
Automobil: 2103 special

Post by Black dragon »

vidim kako se ovde neki svadjaju oko lada i drugih automobila, ali ljudi kad prodjem ulicom krecu se svi za mojom 2103 , a fordove, Bmw i ostale "fency" marke niko vise ne j*be ni 2 posto (ocu reci niko da se okrene) tako da mogu samo da nas mrze :P :P :P
naravno nikog nemam nameru da vredjam,
stao sam na parkingu pored mecke i znate sat uopste me nije sramota, priso covek iz mecke i kaze svaka cast, pita za godiste i tako to..... 8)

da potkrepim slikom
Image
Tamo na cesti mi je ostalo srce
na vrućem asfaltu.

opel
Automobil: Lada 2107 / Samara

Post by opel »

postujem bosanca koji nema golfa II i opela (askonu ili ti kadetta).
:hit Nikada vas necu shvatiti po cemu je OPEL tako 'los' auto
BA3 21013 / LADA 1200s

Post Reply