Grejanje & hladjenje u kabini

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

gale

Post by gale »

Filter polena 100%. U ponedeljak sam bio u servisu i posto nisu imali originalni deo ocistili su mi i produvali postojeci. Imao sam isti problem kao i ti.
U filteru je bilo lisca i prljavstine tako da iako upalis 1 ili 4 na ventilatoru nista ne dopire u kabinu. Ako te mrzi sam da petljas oko skidanja i prilaza samom filteru idi u beoladu (nisu imali originalni deo) ali je ciscenje resilo problem.
Sada na polozaju 1 nemoze da se dise u kabini, kao kad kupis nov auto!

aleksa

Post by aleksa »

Ma izvadi taj filter,koji ce ti,ja vozim bez njega vec dve godine ,duva ko ludo! :lol:

Beagle

Post by Beagle »

aleksa wrote:Ma izvadi taj filter,koji ce ti,ja vozim bez njega vec dve godine ,duva ko ludo! :lol:
Za onog ko je alergican na polen, razlika je ogromna ;)

To sto ti je produvao filter nije nikako resenje, posto ce vrlo brzo opet da ti zapusi. Ja sam filter kupio u Auto Disku u Vojvode Stepe, a sigurno moze da se nadje i na Bubanj Potoku. Investicija nije toliko velika (s' obzirom da filter traje barem dve godine), a mozes i sam da zamenis, nije neka termonuklearna fizika :D
Lada 111 1.5GTE 16v + BRC Sequent

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

ok,hvala,ovih dana cu otici. hvala na pomoci :D
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Beagle

Post by Beagle »

\pogledaj na prvoj strani, objasnio sam kako se skida filter :)
Lada 111 1.5GTE 16v + BRC Sequent

altinjanin

Post by altinjanin »

hvala,hvala beagle,i hvala ostalima. cekam platu,nema mi druge registracija me sad pokopala.... :evil:

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

hmm a kolko je kod vas registracija:
ovde registracija 70 EUR
polisa 100 EUR
zeleni karton godisnji 150 eur, mesecni 40 EUR
:evil: :evil: :sad: :sad: :evil:
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

Zoran666

Post by Zoran666 »

zeleni karton 150e??? :shock:
kod nas je 10 KM (5e) a reg izadje 380 KM
Idi gledaj u sunce ili tako nesto!
[img]http://www.dodaj.rs/f/2T/WQ/2yFAIAVQ/1/2jb1wdi.gif[/img]

altinjanin

Post by altinjanin »

platio sam 26 000 din tj.preko 300 e!!! :evil:

Raziel

Post by Raziel »

preko 300e, gde si ti molim te menjao evre?
[url=http://www.limundo.com/ref/Raziel38/][img]http://www.limundo.com/fajlovi/BannerAff/Limundo-468x60.png[/img][/url]

altinjanin

Post by altinjanin »

ja to da zaokruzim,jer sam iprenos radio.... :?

Iggy

Post by Iggy »

Registraciju sa svim režijama i popustima + Zeleni karton za 111 plaćam oko 460 KM (235€).

Elem, nije registracija tema nego famozno grijanje/negrijanje na nasim lajkama. Ranije je bilo dosta priče o tome ali je ovo najsvježija tema po tom pitanju pa da iznesem svoje muke. :x

Druge godine kad sam kupio lajku, dok je još bila u garanciji desio mi se problem sa klapnom. Otišao u servis promjenio, garancija nisam ništa platio. Dvije godine poslije ista stvar. Neće da grije, smrzošmo se u autu, ibarska magistrala, snjeg pada, magli šoferka, mlina (za horor filmove).

:evil: totalno, skinem centralnu rešetku, zavučem ručerdu, nebili dohvatio klapnu, isječem se totalno i ništa ne uradim. Nekako stignem do BG-a, prespavam, nazad za BL a ono grijanje radi. #?*#!?*&%#

U BL opet ista priča, neće da radi, odem u servis, majstor uradi istu stvar, zavuče ruku nešto podesi i grijanje proradi. Reče vozi ovako zimus ne isključuj grijanje i to ti je ili zamjeni opet klapnu. OK grijanje radilo bez problema cijelu zimu, došlo ljeto, ugasim, dođe jesen upalim - radi.

Prije par dana udari snijeg, grijanje ni glasa. Piči snježina, magle stakla, ventilator na 4-ki, stakla ni da mrdnu, vjerovatno je i polen filter u kur**, opet popiz*** skinem rešetku dobro pogledam unutra, stisnem zube, gurnem ruku, lijevo desno, niti šta mogu napipati, niti dohvatiti. Izvučem ruku, naravno zubi još stisnuti ono - grijanje radi. Jbg

Nisam ništa dotakao, samo gurnuo ruku, a ono proradi. Serviser koji je prošle godine podesio grijanje ima manju ruku i može da je zavuče duboko, ali ja svoju ručerdu ne mogu. Da li neko može objasniti, eventualno potkrijepiti slikama, šta to treba napipati, okrenuti, podesiti u centralnom dijelu ventilacije da bi grijanje proradilo?

altinjanin

Post by altinjanin »

zamenjen filter polena,bio je crn ko ugalj. greje ko furunce....

altinjanin

Post by altinjanin »

motor 100 posto,,jer nece da okrene klapnu da propusti topli vazduh. oko 2900 kosta.daj kontakt onda sa hladnog prebaci na toplo do kraja,slusaj da li se cuje zujanje,nemoj paliti da duva,znaci samo okreni sa hladnog/plava tacka/ na toplo/crvena tacka/

aleksa

Post by aleksa »

Evo i ja da se pohvalim da i moja Lajka samo greje,nece da ladi! :evil:

Zadnjih 30 tak dana mi je ventilacija u kolima non stop podesena na 16 stepeni,ventilator na prvu briznu,i usmerena pola na soferku pola na noge,i super mi odradjuje posao,ni hladno ni vruce,stakla ne magle...

Al Lada nebi bila Lada, da ja juce nisam resio malo da se rashladim,ceo dan u kolima,napolju 20 stepeni,reko daj da stavim da duva hladno,okrenem ja da duva u glavu,ventilator radi,ja okrenem na hladno (plavo),kad ono... i dalje toplo. :x

Znaci grejanje radi super,oseti se razlika kad se stavi na 16 ili na 22 stepena,ili skroz na crveno,ventilator duva u svim brzinama,al kad se stavi na hladno (plavo) duva kao i na 16 stepeni.

Koja mu je dijagnoza,sta,gde,kako,koliko...?

Post Reply