Mozda ja nisam mnogo pametan ali kakve veze ima nosac motora sa gore navedenim.choksi wrote:Buđenje teme.
Auto mi pri većim opterećenjima trese, mislio sam da je korpa ali nije, tako da je sad u opciji nosač koji trese (auto trese a kad se stisne kvačilo smiri se).
zamena nosacha motora
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- ljubisa.va
- Automobil: Niva 1.6
Re: zamena nosacha motora
Sad u stvari ponovo procitah,stvarno,kako motor trese,a prestane kada se stisne kvacilo???
Jel je tako kako si napisao?
I kako znas da nije korpa?
Jel je tako kako si napisao?
I kako znas da nije korpa?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Zamenio sam set kvačila - dakle nije korpa ni lamela.
npr na 60 u 4 ide super, onda 65-75 trese i posle na 80 ne trese. probao sam da ga pustim na leru nizbrdo i ne trese. Samo me zeza kad se optereti npr ide 80 u petoj i na maloj uzbrdici počne da se trese, a ako ga vratim u treću ide bez trzaja i do 80. A kad počne da trese, bez obzira na brzinu ,kad stisnem kvačilo ( i ako držim gas ili pustim) prestane sa trešenjem. Zato sam pretpostavio da menjač pravi problem a pošto nije korpa rekoh da pogledam nosače. Takođe sam mislio da nije do poluosovina, ali one bi tresle i na leru kad se pusti nizbrdo.
Amortizere sam radio pre god. dana i izgledaju dobro (ne cure i visina je ok).
Ako ima još nekih predloga slobodno.
npr na 60 u 4 ide super, onda 65-75 trese i posle na 80 ne trese. probao sam da ga pustim na leru nizbrdo i ne trese. Samo me zeza kad se optereti npr ide 80 u petoj i na maloj uzbrdici počne da se trese, a ako ga vratim u treću ide bez trzaja i do 80. A kad počne da trese, bez obzira na brzinu ,kad stisnem kvačilo ( i ako držim gas ili pustim) prestane sa trešenjem. Zato sam pretpostavio da menjač pravi problem a pošto nije korpa rekoh da pogledam nosače. Takođe sam mislio da nije do poluosovina, ali one bi tresle i na leru kad se pusti nizbrdo.
Amortizere sam radio pre god. dana i izgledaju dobro (ne cure i visina je ok).
Ako ima još nekih predloga slobodno.
- ljubisa.va
- Automobil: Niva 1.6
Pa uzbrdo u petoj 80km/h i nije bas za auto koji ima 65ks,ako se ne varam,t.j. mozda je to normalno ponasanje motora pri opterecenju vecem od njegovih mogucnosti,i sam kazes da trzaji prestanu kad raskvacis ili prebacis u nizi prenos,probaj malo sa tim da se pozabavis,ne znam.Nosaci ....mislim da bi se drugacije manifestovali.Nosaci znaju da prave problem prilikom kretanja,saltanja i ne tresu vec prave trzaje...Uzrok tresenja moze biti i kriva guma,felna...recimo meni se samara tako ponasala na 120km/h,a na 130 bi prestajalo...Idi kod majstora nek ti proveri trap,to bar ne kosta puno,a otklonices jednu mogucnost.
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
CHOKSI da te spasim brate, mozda ti je zamajac kriv a ako nije on onda ti ne valja nova korpa. Ja kupim Ruen Kocani original korpu,lamelu i druk lager, majstor zameni auto trese, kaze ne valja zamajac, skinu zamajac nadju neki polovan kazu dobar, nameste auto opet trese, razmontiraju sve i vide da nova korpa ne naleze ravnomerno na zamajac, fabricka greska na korpi!!! Da stvar bude gora u Srbiji vise ni jedan dobavljac ne prihvata reklamacije za Ruen jer je sama fabrika pravila mnogo problema za reklamaciju. Nije vise Ruen ono sto je nekad bio, na zalost svih nas.
Nadam se da sam ti pomogo.
Sledeci auto Priora coupe.
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
meni nesto lici na menjac da bi mogao da stvara taj zvuk a da se zvuk dalje prenosi na sve strane
Mozda nije ni do zamajca ni do korpe desava se da viljuska koja potiskuje lezaj napukne i pobegne malo nazad tako da samo jedna gura druk lezaj ukoso i onda trese a sto je naj gore ona ne otpadne nego se samo pobegne malko nazad i ako se ne proverava pri sklapanju eto problema!zlatkodesign wrote:CHOKSI da te spasim brate, mozda ti je zamajac kriv a ako nije on onda ti ne valja nova korpa. Ja kupim Ruen Kocani original korpu,lamelu i druk lager, majstor zameni auto trese, kaze ne valja zamajac, skinu zamajac nadju neki polovan kazu dobar, nameste auto opet trese, razmontiraju sve i vide da nova korpa ne naleze ravnomerno na zamajac, fabricka greska na korpi!!! Da stvar bude gora u Srbiji vise ni jedan dobavljac ne prihvata reklamacije za Ruen jer je sama fabrika pravila mnogo problema za reklamaciju. Nije vise Ruen ono sto je nekad bio, na zalost svih nas.
A to sto trese auto meni se desava na 100 u petoj cim predjem na 110 prestane da trese ja mislim da je do trapa!
Juče sam posle dva sata većanja utvrdio da je loš bočni nosač (koji sam već menjao pre godinu dana). Kolega kaže da je moguće da ga je sjebalo ulje koje po malo curka na semeringu razvodnika pa se slivalo po menjaču do njega.
Da li ima da se kupi samo taj gumeni uložak, ili neki kvalitetniji (provereno) nosač.
Našao sam u ap sportu kao uložak nosača ali nisu sigurni za koju ladu pa ću morati da svratim da vidim.
Da li ima da se kupi samo taj gumeni uložak, ili neki kvalitetniji (provereno) nosač.
Našao sam u ap sportu kao uložak nosača ali nisu sigurni za koju ladu pa ću morati da svratim da vidim.
Proveri da ne odgovara slucajno od skode felicije,drugar je bio menjao,nisam ga merio,ali postoji velika sansa da ulozak odgovara Samarinom nosacu,ti Samarini nosaci su ziva tuga,kad ode originalni,ove menjas na godinu-dve ako i malo vise vozis,imao sam neke ideje kako da resim to na duze staze sa nosacima od drugih automobila,ali sam se oladio od toga,nemam vise vremena da toliko petljam oko kola...
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Stavio sam juče neki stari - koji je i dalje bolji od ovog g... novog, mekanog grrr. Vibracije znatno umanjene, sad nemam para ni vremena da tražim dalje(lamela i sl), ali moraću da pronađem šta je u pitanju jer me izluđuje kad nije sve potaman.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
A da probaš da ga ispuniš poliuretanom (lepilo za šoferke) ?
Njega koriste "trkači" da ukrute motor a da ne vežu direktno metalom na šasiju, čisto da ne prenosi sve vibracije.
Ja planiram tako da učvrstim neke moje dve stare koske, stari bočni nosač i nosač menjača osavio bi stare gume jer ipak ne želim da ih skroz ukrutim.
Njega koriste "trkači" da ukrute motor a da ne vežu direktno metalom na šasiju, čisto da ne prenosi sve vibracije.
Ja planiram tako da učvrstim neke moje dve stare koske, stari bočni nosač i nosač menjača osavio bi stare gume jer ipak ne želim da ih skroz ukrutim.