Curenje antfriza niz plastiku

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

ilija90
Automobil: Samara

Post by ilija90 »

Ja mislim da je to relej koji iskljucuje svetla pri verglanju anasera posto sam primetio da kada se pali auto sa upaljenim svetlima cuje se neki relej koji iskljuci svetla i anaser pocne da vergla ali nisam siguran,a sto se tice grejaca mislim da netrebas puno zuriti jer je leto pa ti grejanje nece trebati,izmenjaj sta si hteo a pred zimu namesti i grejac! :)

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

zlatko83vr wrote:Upali motor, grejanje na maximum i pusti ventilator i videces koji je deo u pitanju. Srecno :)
Vlaži i kad je postavljeno i na hladnom.
Još uvek mi je misterija onaj zvuk posle čišćenja (od onog zvuka vam se ide u WC dok vozite sa upaljenim ventilatorom :) ) Zašto curenje pojčinje sa uključivanjem ventilatora? Sve se nadam da nije grejač (s obziorom na cenu), iako su sve šanse da jeste s obzirom na mesto gde curi (tu nema ništa drugo, cevi i spojevi su OK).

Pomeranjem poluge za grejanje na hladno-plava boja ti zatvaras slavinicu- to je njena f-ja i tako u kabinski prostor dobijas hladan vazduh. Mislim da ti je otisla slavinica grejaca, ali nista cudo da je i sam grejac. Proveri pa ces videti

st@meni
Automobil: Sputnik

Post by st@meni »

ilija90 wrote: a onaj relej pored ventila za benzin :?
To je relej startera, pokrece starter kada okrenes kljuc u polozaj paljenja.

Inace ne postoji relej za iskljucivanje svetla pri startovanju motora, to sami releji za svetla se iskljucuju usled velikog pada napona usled pokretanja startera koji je 1.3kW na 12V pa izracunaj struju, ili se verovatnije sijalice prigusuju usled tog pada napona a ti mislis da se iskljucuju... Al to i nije mnogo bitno :) :D

Pera

Post by Pera »

Sajle odvajas tako sto se ta,da kazem konzola,na kojoj su sajle i poluge za grejanje i usmeravanje vazduha,odvoji,drze je dva srafa,prvo odvojis onaj donji poklopac,a zatim ovo prvo i sve ce ti se samo kasti,onda imas prostora da namestis sajlu kako treba.
Sta mu vredi da ceka do zime,kad ovako voda kaplje non-stop i truli patos iznutra.
Ako kaplje na donjem spoju ventilacione kutije i gubis antifriz,nema sta drugo da bude nego grejac kabine.Nov ti je oko 2400.
Last edited by Pera on Mon Jun 07, 2010 11:45 pm, edited 1 time in total.

ilija90

Post by ilija90 »

st@meni wrote:
ilija90 wrote: a onaj relej pored ventila za benzin :?
To je relej startera, pokrece starter kada okrenes kljuc u polozaj paljenja.

Inace ne postoji relej za iskljucivanje svetla pri startovanju motora, to sami releji za svetla se iskljucuju usled velikog pada napona usled pokretanja startera koji je 1.3kW na 12V pa izracunaj struju, ili se verovatnije sijalice prigusuju usled tog pada napona a ti mislis da se iskljucuju... Al to i nije mnogo bitno :) :D
1.3 kw auuuuu pa ja mogu da se vozim na anaser :lol: :lol: !

Ladilac

Post by Ladilac »

sta@meni, hvala na linkovima.

Pero hvala na objašnjenjima i strpljenju.

Dakle definitivnog zakljčka:

1)SVE VREME postavljeno na hladnom:
a) pri većim brzinama duva hladno i ne curi.
b)kada se uključi ventilator (pored zvuka tipa otvorene česme), počinje da natapa plastiku odozdo, a zatim kaplje na pod.

Slka gde se sliva antifriz vidljivo:
Image
Slika gde je očigledna početna putanja kada se uključi ventilator:
Image
Slika (odozdo) gde je sve mokroposle 20minuta rada venitlatora
Image

Kako sam skapirao u plastici je grejač koji pušta antifriz, koji se opet nakuplja u plastici koja nije hermetički zatvorena i propušta. Prema tome, kupim grejač i menjam, pa šta bude.
Hvala svima, a sad možete da nastavite o onom releju, za koji nemam pojma čemu služi :)
Moja Lada je naširoko poznata...uglavnom u ženskom delu populacije...

Ladilac

Post by Ladilac »

Mali dodatak: Zašto se je čuo zvuk kao otvorne slavine za vodu? U plastici je anitfriz iscureo iz malog hladnjaka i zadržao se u plastici. Kada se uključi venitlitor, ubrazava se protok vazduha i odatle potiče zvuk, a i stovremeno isteruje antivfriz korz prostor koji nađe. Zato se i javljalo kad se uključi ventilator, iako je on, očigledno stalno cureo, pomalo, ali sigurno.
Pozdrav.

ilija90

Post by ilija90 »

Lepo sve to ocisti kad budes menjao grejac i to je to! Sigurno ti je uslo neko lisce ili ko zna sta pa ti pravi taj zvuk,i podbaci neki sundjer ispod cevi koja duva nazad jer ona ce ti stvarati dobru buku pri leru,ja sam kod te cevi podbacio ispod i kod rucne sundjere da ta cev nebi mogla da landara i pravi buku!

Ladilac

Post by Ladilac »

Ilija, hvala na praktičnim savetima.

Post Reply