Skidanje instrument table.
Moderators: dejo, dejca, Miljan
Re: Skidanje instrument table.
korisnije je od ekonometra sigurno. cim pipnes gas on odleti u maksimum
j***** auto bez kardana
a radi li nekoma lampica za punjenje akomulatora. I na 2105 dok sam vozio nikada nije radela. jedan elektricar mi rece da fali jedan deio na alternatoru da bi se povezala sijalica.
ja sam video samo jednu 2105 kojoj je radela sijalica za akumulator, ali nisam pogledao kako je povezana. moracu to da istrazim 
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Nađeš na alternatoru kontakt C i sa njega povežeš na lampicu, a drugu žicu od lampice povežeš na kontakt sa brave. To je cela šema.
a jel zna neko kakvo značenje imaju tacke na skali obrtomera i brzinomera?
one na brzinomeru još mogu i da pretpostavim pošto ih ima 5, ali na ortomeru ih ima mnogo više.
one na brzinomeru još mogu i da pretpostavim pošto ih ima 5, ali na ortomeru ih ima mnogo više.
Trebam i ja da zamijenim par sijalica u tabli, pa me interesuje gdje je taj drugi saraf sem onoga kod ventilacije.
Nema drugog srafa, samo je taj jedan. Imas na prvoj strani detaljno upustvo koje sam ja pisao kako se skida tabla.
Uspio sam skinuti tablu i zamijeniti sijalice, sve radi super, hvala.
Odlično, vidiš kako je jednostavno samo prvi put dok odradiš.
Joj kako sam ja razbijao glavu šta li je drži, a ono baš jednostavno bilo.
Joj kako sam ja razbijao glavu šta li je drži, a ono baš jednostavno bilo.
Ma zeza me satic za pokazivanje napona, cas je radio cas nije a sad je skroz crko, retko kad se mrdne. Tablu cu skinuti ali ima li neko semu table da vidim gde idu stapane veze i iz kog konektora dobija napon da bih mogao da je povezem van vozila da vidim kako ce tad pokazivati. Sve mi se cini da negde ima nekog prekida.
Popravio sam danas satic za napon tj. volt metar. Kvar je bio u kontaktima satica sa stampanom vezom. Ona dva mala srafa koja daju vezu bilalabava, pritegao i satic radi.

Konacno pokazuje kako treba.

U kolima imaj jos jedan regler koji sam jednom kupio misleci da je crko ovaj fabricki, tad je bio kvar u altenatoru. Sadasnji regler je fabricki i puni 15v. a nekad i 16v. i cinimise da mi sijlice u farovima krace traju zbog tog malo veceg napona. Pre nekoliko godina mi je izgoreo i altenator i tada je vinklovan. Taj majstor koji ga je motao reko mi je da je moguce sto je izgoreo prevelik napon koji daje regler. Danas sam povezivao taj regler koji sam kupio pre par godina i zice samo preneo i on puni jedva 13v. kad upalim opterecenje napon padne ispod 12v. Kad okrenem zice na regeru tom novom on u pocetku puni 14v. ali ubrzo poveca napon i preko 16v. Bzo sam ugasio kola da ne izgori nesto.
Na njemu ima jedna crvena led dioda koja gori stalno.

ispod nje postoji jos jedna valjda zelena koja treba da gori kada puni kako treba ali ona nikad nije gorela. Dali se neko susretao sa ovakvim reglerom?

Konacno pokazuje kako treba.

U kolima imaj jos jedan regler koji sam jednom kupio misleci da je crko ovaj fabricki, tad je bio kvar u altenatoru. Sadasnji regler je fabricki i puni 15v. a nekad i 16v. i cinimise da mi sijlice u farovima krace traju zbog tog malo veceg napona. Pre nekoliko godina mi je izgoreo i altenator i tada je vinklovan. Taj majstor koji ga je motao reko mi je da je moguce sto je izgoreo prevelik napon koji daje regler. Danas sam povezivao taj regler koji sam kupio pre par godina i zice samo preneo i on puni jedva 13v. kad upalim opterecenje napon padne ispod 12v. Kad okrenem zice na regeru tom novom on u pocetku puni 14v. ali ubrzo poveca napon i preko 16v. Bzo sam ugasio kola da ne izgori nesto.
Na njemu ima jedna crvena led dioda koja gori stalno.

ispod nje postoji jos jedna valjda zelena koja treba da gori kada puni kako treba ali ona nikad nije gorela. Dali se neko susretao sa ovakvim reglerom?
ja koliko znam, ladi regler ide na alternator, ovo prvi put vidim 
Uglavnom ide na alternator ali kad imas puno potrosaca i onaj mali nije dovoljan stavis ovo i mozes da montiras el. rostilj u kola 
Samara 4ever