Opruge ili amortizeri

Moderators: dejo, dejca, Rus

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Ma da, moj cale je jedno vreme vozio na oprugama od Golfa, katastrofa kako je auto bio tvrd, ali je mogao da se natovari do iznemoglosti.

Posle sam to izbacio i stavio nove originalne opruge.

Wolf66

Re: Opruge ili amortizeri

Post by Wolf66 »

Kiza69 wrote:Vozim juce ladu da joj ugrade plin i kad sam naisao na neku neravninu na putu puce nesto pozadi i u retrovizoru ugledam crnu gumu velicine jajeta kako odskakuta. ?!?!? I tako DVA puta :shock:
Predpostavljam da je to guma koja amortizuje udar kada se opruga sabije do kraja.
Sta ja sad tu da radim ???
Da menjam oruge ? amortizere ? ili da dodam jos po jednu oprugu da bih je ojacao, posto inace auto goristim da bih prevezao gradjevinski materijal.
Unapred hvala na svakom savetu :lol:
Imaš još dva rešenja koja niko nije pomenuo:
1. U ležišta već starih opruga koje su se već dosta sabile i izgubile elastičnost staviš prvo metalne podloške naravno iste debljine pa gumu i podićićeš auto na viši nivo. Varijanta gotovo da ne košta ništa. :wink:
2. Iznad Cvetkove pijace imaš auto kovača koji će ti postojeće opruge razvući i biće ko nove za nekih 2500 - 3000 dinara. Međutim, tu ima jedno ali... Od kvaliteta samih opruga zavisi da li će ti se one posle dve tri rupe vratiti u prethodno stanje ili će narednih 5 - 6 godina biti kao nove.

Čitajući sve što su ti savetovali ja bih se ispružio za dve hiljade dinara i ugradio nove opruge jer je smešno za tu cifru da eksperimentišeš. 8)

Post Reply