trideseta godišnjica nive
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
Cinjenica da je Niva decenijama tehnicki zaostaje tehnicki za konkurencijom u njenoj klasi. Bila su to vremena kada je terensko vozilo bilo namensko, niko ih nije kupovao da bi istakli neke afininitete i sl. Nisu bili lux, samo mehanika koja ce svuda da te odvede. To je slucaj i sa Nivom, Defenderom, G klasse, tadasnjim Jeepom CJ5, CJ7 da ne nabrajam vise te oldschool matorce. Sluzili su tada dobro van puta, pa i danas, a i buduce. Sta sada? Trebali nekome takvo vozilo izuzev nekim sluzbama i vojsci? Mozda 10% obicnih ljudi zahteva spartanskog 4x4, zasto bi ''Jeep'', ''Range Rover'', ''Lincoln'' itd. pravili spartance za 10% judi, kada sa druge strane imaju likove pune para koji hoce da voze masini koja plasi narod i kipti od luxuza, ''vidite me, imam FULL SIZE SUV sto znaci da imam pare da vas podavim''. Zar nije SUV statusni simbol? To je to, trziste nalaze tako i tako ce se praviti
Drugo, garantujem da se ne vozi G. Cherokee isto kao i Niva, slobodniji sa Nivom, boli te dupe za far, za sponu, auspuh pa ces i da se oprobas u nekim tezim terenima. Mnogo je skupa igracka SUV da bi ga jasio po nekim vukojebima.
ja radim sklekove, čučnjeve,zgibove svako jutro, zašto se ne bih vozio u automobilu koji nije baš luksuzan...imao sam luksuzan kad sam bio 22 godine star i nije bilo ništa specijalno(ništa više devojaka nećeš uhvatiti ako ti je automobil jedini adut
)
inače kusta se vozi u beloj nivi, goran bregović u trabantu baš se pitam ko će da im kaže koliko imaju para
inače kusta se vozi u beloj nivi, goran bregović u trabantu baš se pitam ko će da im kaže koliko imaju para
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Odakle ti tolika pametAlekre wrote:Cinjenica da je Niva decenijama tehnicki zaostaje tehnicki za konkurencijom u njenoj klasi. Bila su to vremena kada je terensko vozilo bilo namensko, niko ih nije kupovao da bi istakli neke afininitete i sl. Nisu bili lux, samo mehanika koja ce svuda da te odvede. To je slucaj i sa Nivom, Defenderom, G klasse, tadasnjim Jeepom CJ5, CJ7 da ne nabrajam vise te oldschool matorce. Sluzili su tada dobro van puta, pa i danas, a i buduce. Sta sada? Trebali nekome takvo vozilo izuzev nekim sluzbama i vojsci? Mozda 10% obicnih ljudi zahteva spartanskog 4x4, zasto bi ''Jeep'', ''Range Rover'', ''Lincoln'' itd. pravili spartance za 10% judi, kada sa druge strane imaju likove pune para koji hoce da voze masini koja plasi narod i kipti od luxuza, ''vidite me, imam FULL SIZE SUV sto znaci da imam pare da vas podavim''. Zar nije SUV statusni simbol? To je to, trziste nalaze tako i tako ce se pravitiDrugo, garantujem da se ne vozi G. Cherokee isto kao i Niva, slobodniji sa Nivom, boli te dupe za far, za sponu, auspuh pa ces i da se oprobas u nekim tezim terenima. Mnogo je skupa igracka SUV da bi ga jasio po nekim vukojebima.

rusi su za tridest godina nive izbacili posebnu seriju niva"hanter" ima serijski bullbar, krovne nosače reflektorke i maglenke kao i alufelne....
http://www.automobil-blog.de/2007/11/25 ... iva-hunter
http://www.automobil-blog.de/2007/11/25 ... iva-hunter
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "