Registracija vozila
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Re: Registracija vozila
20.200 platih...tacno 4200 je skuplje nego prosle godine...registrovana lajka,tehnicki je prosla ko zmaj
stavljene i zimske gume...satic kuca 112.000...idemo dalje..a pocela je danas i grejna sezona 

...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Uauu skuplje 6900 nego što sam ja platio za moju ladu. Baš velika razlika.
pa tvoja je starija duplo, ima popust na godine... 
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Ja sam nedavno registrirao Mondea 1.8 benzin 85 kw 1999. u hrvatskoj za 315 eura.
Recimo da imam auto od 6000 ccm i 400 konja platio bi registraciju 460 eura.
Recimo da imam auto od 6000 ccm i 400 konja platio bi registraciju 460 eura.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Opet novost u državi Srbiji. Sve Nive umesto 5 sedišta od sada imaju po 4. Sve u svemu, 1300 din dodatnog troška za novu saobraćajnu plus gubitak funkcionalnosti vozila.
Dva dana se mlatim tamo-amo da registrujem Nivu i prikolicu. Za prikolicu je tek igranka. Svake godine treba nešto dodatno...
Dva dana se mlatim tamo-amo da registrujem Nivu i prikolicu. Za prikolicu je tek igranka. Svake godine treba nešto dodatno...
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
E svašta. U katalogu AMSS (koji se inače koristi pri obračunu poreza na prenos i carine) za sve Nive piše da imaju 5 sedišta.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
- Dare
Ja zaista više ne znam šta će nekome da padne na pamet da menja, i obavezno se sve to odnosi i na mene. Baš pre neki dan listam polovne automobile i u opisu jedne Nive piše da je prepravljena na 4 sedišta. Pitam se šta li čovek lupa, šta se time dobija... Kad ono eto šta je.
Zovem Rusauto doo, ovlašćenog uvoznika. Kažu znaju za to, nude saglasnost koja košta 600 din. Meni ovaj na tehničkom ispravio i bez saglasnosti. Inače nove Nive idu sa 4 mesta. Kažu to je zato što imaju 4 pojasa. Onda ispada da stare Nive 1.6 treba da se registruju na 2 mesta jer nemaju zadnje pojase.
Zovem Rusauto doo, ovlašćenog uvoznika. Kažu znaju za to, nude saglasnost koja košta 600 din. Meni ovaj na tehničkom ispravio i bez saglasnosti. Inače nove Nive idu sa 4 mesta. Kažu to je zato što imaju 4 pojasa. Onda ispada da stare Nive 1.6 treba da se registruju na 2 mesta jer nemaju zadnje pojase.
ja registrovao pre 15 dana sve po starom, mislim da dareta zeza kadar u lokalnoj samoupravi.... 
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- Dare
Imao si možda sreće. Očigledno da nisam jedini čim i Google zna za problem.

To za pojase ja i samo cekam kad ce da narede da i vozila koja imaju samo napred da to moraju da imaju i pozadi. A sigurno ce i traziti papir da je ovlasceni servis zavrteo tih par srafova. Srbija je to nema labavo.
I sta sad ako vozis i petog putnika sledi kazna A.
I sta sad ako vozis i petog putnika sledi kazna A.
- Dare
Pa kazna sigurno.
Kasnije (kad je već bilo kasno jer sam dao dokumenta u policiju) sam pozvao neke tehničke preglede u Nišu i nisu imali info o ovome i rekli da bi mi ostavili 5 mesta. Srbija.
Evo još jednog kao ja http://www.polovniautomobili.com/putnic ... /lada-niva
Kasnije (kad je već bilo kasno jer sam dao dokumenta u policiju) sam pozvao neke tehničke preglede u Nišu i nisu imali info o ovome i rekli da bi mi ostavili 5 mesta. Srbija.
Evo još jednog kao ja http://www.polovniautomobili.com/putnic ... /lada-niva
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
E jbg
- Dare
Danas sam se učlanio na neki forum gde se dopisuju radnici tehničkih pregleda. Neverovatne su igranke i problemi koje i oni imaju zbog mesta za sedenje. Najveće probleme im prave Niva i Peugeot 307 SW. Definicija mesta za sedenje je dosta komplikovana pa nije moguće utvrditi broj sedišta za neka vozila. Recimo, za vozilo koje pozadi ima klupu, a nema ni jedan pojas, nemoguće je ustanoviti koliko putničkih mesta ima.
Tako da može i ovako i onako.
Tako da može i ovako i onako.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Nije mi jasno kako neko može i sme da ospori proizvođačku i CE specifikaciju. Ako imaš papir od prve prodaje na kome ja VAZ napisao da je vozilo sa 5 mesta tebi niko svojevoljno da menja broj mesta za sedenje, to što nove nive imaju 4 mesta nije nikakvo opravdanje jer je tvoja... pojam nemam koje godište ali nije nova koja se trenutno prodaje.
Kakve nebuloze rade na tehničkim pregledima to nije normalno! Puštaju vozila sa ćelavim gumama, neispravnim kočnicama, svetlima koja bacaju metar u vis, daju tablice na neviđeno vozilo a vamo te tretiraju ko krimosa zbog dozvoljene mase, kuke i broja sedenja
Kakve nebuloze rade na tehničkim pregledima to nije normalno! Puštaju vozila sa ćelavim gumama, neispravnim kočnicama, svetlima koja bacaju metar u vis, daju tablice na neviđeno vozilo a vamo te tretiraju ko krimosa zbog dozvoljene mase, kuke i broja sedenja
- Dare
Ni meni puno toga nije jasno ali eno na forumu tehničkih pregleda isto tako pišu. I njih zezaju, zapravo, kako koga. Tako da sad imaš u saobraćaju Nive sa 4 i sa 5 mesta, identične.