Registracija vozila

Boki78

Re: Registracija vozila

Post by Boki78 »

Zapravo vozite transformerse :mrgreen:

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Zvao sam drugara da pitam, sto Dare rece Niva je dobila status karavana i samo je dosao dopis da su one sa 4 sedista, pitao sam ga zato sto ja nema pojaseve pa da ubacim kaze ma ne treba to samo za Nive, mene interesuje ciji je tatin sin u saobraćaju pa donose takve gluposti.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

Danas mi cale rece da mu se komsija zalio da je imao problema sa registracijom Zastave 101 (novija je u pitanju 2005.-6.-7. godiste) jer pozadi ima samo 2 pojasa, tj, nedostaje onaj u sredini. Ne znam ishod, mislim da je produzio registraciju ali nisam siguran na koji nacin.

Inace, da se nadovezem na par postova iznad, dok sam bio klinac komsija u selu je imao Jugo 45 AX, oko 90-og godista je bio (godina-dve gore-dole), pozadi je imao naslone za glavu i pojaseve.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Ja nisam video da je neki 101 imao pozadi pojase. Neki Yugići su imali.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ispada da bolje da se skinu i da nema ni jedan.

kizahood
Automobil: Lada Niva

Post by kizahood »

Odem danas da podignem novu, nadasve naprednu i politički korektnu saobracajnu dozvolu, kad ne lezi vraze, vazi samo do 2019 :roll:

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Zato što su "pametni" propisali da je važenje registarske tablice 7 godina

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

pa mora parice da se kapnu ponovo a mozda i nesto novo smisle za tih par godina ;) . e da smo mi zivi i zdravi ima jos sto cuda da izmisle... :mrgreen: .
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Dare

Post by Dare »

kizahood wrote:Odem danas da podignem novu, nadasve naprednu i politički korektnu saobracajnu dozvolu, kad ne lezi vraze, vazi samo do 2019 :roll:
Da li stvarno planiraš Nivu da voziš 2019. i to istu? Zar ne primećuješ kako već sada živimo bolje, a do 2019. tek ima da kupimo bar po novu Nivu, ako ne i nešto jače.

:mrgreen: :mrgreen:

dejca

Post by dejca »

Pa stvarno i treba da ih menjate, jer eto napredno su vas unazadili i više ne vozite djip vozilo nego karavan četvorosed.
Ma znao sam ja da će napredno da nas hebu čim smo im ates prećutali, ima da nam izmisle sto zamene samo da nam uzmu pare. Ej tablica da se menja posle 7 godna i saobraćajna, zbog čega, možda se izlizala ili otanjila.

Dare

Post by Dare »

A bre Dejane, ko to vozi u Srbiji jedan isti auto svih 7 godina? Pa nemoj nas zasmejavaš...

dejca

Post by dejca »

Pa voze kako ko, jeste da je raskoš u Srbiji i živi se delux ali barem o,oo1% posto ih vozi, medju njima i ja :oops: ;)

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

ma ja sve mislim da ce da izmisle neku taksu sa džipovima(terencima) onako ljudski da lupe po usima :D , jer se ukida taksa na kubikazu pa nas nivase prebacili u karavndzije da nas postede ;) . a i one drzavne institucije da ne daju pare bez veze na vozila.... :) treba to na krkanluk i zenske da ode.... :mrgreen:
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

nivka
Automobil: Niva 1.7 (2003)

Post by nivka »

Dare wrote:Zanimljiva primedba u vezi sa važenjem saobraćajne. Nisam obratio pažnju na to.

I meni su samo prepravili broj sedišta i prošao sam bez atesta. Samo me zanima kako se određuje broj sedišta kod starih niva koje nemaju pojase pozadi i kod ostalih takvih vozila.
Kizo, postoji kazna za prevoz više lica nego što je broj sedišta ali ne znam kolika je.

U međuvremenu sam pronašao na sajtu mup-a da je to ustvari datum važenja tablica. 2018. se menjaju tablice i saobraćajna ponovo. :x

Mislim da problem nije nastao zbog pojaseva. Rusi bi verovatno ubacili i peti pojas u nove 3-vratne Nive da je samo on problem. Mislim da je problem prostor na zadnjoj klupi, jer kod kratkih Niva zadnja osovina ide ispod zadnje klupe i zadnji koševi dobro sužavaju zadnju klupu. Realno, pozadi troje mogu da sede samo ako nisu krupni.
Kada sam je kupovao 2003. godine, u tehničkoj specifikaciji je pisalo da je za 4 putnika ili 5 putnika za kraća putovanja. U saobraćajnoj mi je oduvek, bez obzira na to, pisalo 5 sve do pre mesec i po dana.

Nego, šta bi se desilo u situaciji da recimo pozadi sede troje, a suvozačevo mesto prazno? To su 4 putnika. :lol:

dejca

Post by dejca »

A sta radi onaj ko sad uzme novu saobracajnu i tablice. Dali i on to menja 2018 ili nakon 7 godina?

Post Reply