BA3 2109

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

skora

Re: BA3 2109

Post by skora »

Rale wrote:Da nisi mozda kupio delove od tipa na Smederevskom putu iza Matijevica?
Image

Evo i teksta oglasa da me ne napadate kad nisam kriv nizasta...... :oops:

Opis

lada samara 90 godiste 1300 komplet u delovima.gume 165 70 13 zimske nove presle 500 km.sa garancijom i felnom 1800 din.,hauba 10 evra, sva vrata po 10 evra, plinski uredjaj komplet sa tocak bocom i papirima 30evra, anlaser 1000, alterntator 1000, karburator 1500, motor sa glavom bez agregata 50 evra, branici po 1000 din.farovi 800, stopaljke 700, letva volana 1000 din.itd.
Najpovoljnije, moguc dogovor oko cena.
Imre wrote:Fazon bi bio da ja Samara kradena i krenu po trazenje delova i eventualnim saucesnicima! :mrgreen:
Ma nema nista od ta posla.........veruj mi .... nit je auto tog kalibra,nit smo prodavac i ja kao kupac u tom fazonu......zovi ga pa ga pitaj gde radi - bice ti odmah sve jasno ;)

skora

Post by skora »

Evo i danasnjih aktivnosti a vezane za jucerasnju kupovinu ....Ovo vreme neko sugavo (samo za spavanje),al* reko ajd nesto pametno da uradimo....

Stavim ja satic po misku i krenuh da ga zamenim da konacno vidimo tu skazaljku kako radi.Kad sam dosao do lajke,tek onda shvatih da mi sav onaj krs i lom ostao od juce u kolima,al* reko nema veze - to cu posle da sredim....
Ja da upalim lajku da je preparkiram - ona nece!!! Ja opet - ma jok !!!! Vergla ali ne daje znake zivota........ mamu mu (mislim se ja u sebi) ,i krecem da skidam filter za vazduh da vidim jel sprica gorivo.Kako sam otkopcao one stipaljke sto drze poklopac i krenuo po desetku u gepek,ja mahinalno bacim pogled na dnevnu kilometrazu jer znam da sam sipao juce 10L corbe.......
:mrgreen: KUKUUUUU !!!!! :mrgreen: pa ona jadna nema benzina !!!! 107 km na dnevnoj kilometrazi(sa onih 10 lici) a jos sam je drndao u mestu juce zbog onog ventilatora.......
AUUU JEEEEE ja som navikao da se vozim sa 10l nafte 7 dana u onom predhodnom sokocalu .....
Nema veze (sad bar znamo koliko trosi lajka),......vratim ja one kopce od filtera za vazduh i reko aj da ispraznim auto dok ne naidje zrtva da je posaljem na pumpu.
Krenem od tockova......felne premazane osnovnom bojom,gume oprane,namazane kremicom da spremne docekaju zimu,stavljene ratkapne,uvijene i ususkane i to je to do oktobra....

Image Image Image Image

Image Image Image Image

...pa tako i drugu....

Image
Auspuh sam samo izbacio iz kola
Image
...i predjoh na plin.Oprao bocu i pregledao plovak sa pokazivacem
Image
....onda rasprsivac
Image Image Image
...tu je punilica i ventili
Image Image
Taster za prebacivanje....
Image
....medjutim dobio sam jos jedan BRC-ov koji ima dugmence za plinski sauh,pa cemo iskombinovati....
Image
....naravno ploca za samarin karb
Image
...ventil za regulisanje smese metalni ,ali dobih jos jedan plasticni koji ima odvojene vodevo pa cemo videti koji cemo staviti...
Image Image
...i ono cemu sam se posebno obradovao su brezoni za karburator koje ja imam samo jedan.Sad ce to sve lepo da legne i kad se stavi plinska ploca,ova velika sajbna prihvati kuciste filtera za vastuh na cetri tacke i sve po PS-u
Image
Jos neki dihtung za karb....ali uglavnom to je sve oko plina..
Image Image
E da....posuda za tecnost za pranje soferke NIJE ladina....Audijeva je....
Image Image Image
....posto i dalje nema zive duse da mi dobaci dve lice corbe da odem do pumpe,ja sve ovo gore lepo spakovah i krenuh dalje.Nisam jos zalepio registracionu nalepnicu jer mi je na soferci 6 nekih vinjeta,propusnica i starih nalepnica,i reko ajd bar to da poskidam.
Smuckao carobni napitak,u fajtalicu,pofajtao dva tri puta....skalper ...i skidoh sve
Image Image Image Image

Image Image Image Image
Onda je stigao benzin .......a boja providna!!!!
Bukvalno kao obicna voda samo ima miris....c c c ....ako ima bar 80 oktana ja glavu secem.Uzas....
Image Image Image

Upalila lajka odmah (nadruko sam na pumpi),i popeh se da nesto stavim usta ,i sad dok sam vam odkucao ovo,i dok odem do pumpe...vec ce mrak.

Da ipak ostavimo instrument tablu za sutra :sad: ......mrzi me sad da skidam :roll:

Rale
Automobil: Samara 1.5 21083

Post by Rale »

Zamalo da ja kupim taj par guma sa felnama. Bio sam ih rezervisao, pa sam odustao jer mi je na Samari iskrslo nesto vaznije od tockova. Moram da menjam diskove i plocice jer su se dosta istrosile, a i presao sam oko 70.000 km sa njima.

Inace ljudi su korektni sa cenama. To su dva brata, jedan nizi celavi je taksista, a drugi visok je policajac. Ne verujem da je auto kraden. Kazu da su ga kupili od rodjaka, pa sad gledaju da sto vise para izvuku pre nego sto ga daju u staro gvozdje.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Plasticna racva sa dva stelovanja radi posao i takva treba da bude ako se potrudis nadji mesinganu koja ce bolje da dihtuje i trajace sto godina a plasticna hoce da popusti pa preskoce navoji i onda bude juce radilo sve normalno i od jednom auto nece,

skora

Post by skora »

Rale wrote:Zamalo da ja kupim taj par guma sa felnama. Bio sam ih rezervisao, pa sam odustao
Rekao mi je ..... ;)
Rale wrote:To su dva brata, jedan nizi celavi je taksista, a drugi visok je policajac.
I nizi celavi je bio policajac pa batalio.......radili smo sva trojica u istoj stanici pa je ispalo da se znamo.....otud i fleksibilnost cena u dogovaranju oko delova ;)
Rale wrote:Ne verujem da je auto kraden.
Ma to se Imre zezao......kako kraden kad u papirima od plina stoji br. sasije,tablice,u oglasu slike itd.....
Imam sve podatke od vlasnika samare iz saobracajne......a uzgred ,to je brat od jednog prodavca....tako da je sve cisto 1/1.......a naravno sale nikad dosta.....sto da ne
8)
aleko-2141 wrote: i takva treba da bude ako se potrudis nadji mesinganu koja ce bolje da dihtuje i trajace sto godina
Ma znam.....mislim da cu staviti ovu metalnu za pocetak.....kvalitetnija je ali nema zasebna stelovanja ....jbg-a....ne moze bas sve kako bih ja voleo

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ja sam se ziv napatio dok nisam stavio razdvojeno

skora

Post by skora »

Sta te je mucilo bez zasebnog .....potrosnja,ler,gasio se na kocenju .....ili .....
Last edited by skora on Sun Jun 01, 2014 10:16 pm, edited 1 time in total.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

potrosnja, svaki dan drugacije radi, nikad se nije moglo nastelovati kako treba, vise sam vozio na benzin, potorsnja mi isla do 17-17 a benzina trosio 8-9, skuplje mi bilo na plin

skora

Post by skora »

aleko-2141 wrote:potorsnja mi isla do 17
Pa da.....ostane mu zatvoren onaj za vazduh i samo cepa ziv plin.....standardna boljka :roll:

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

tako je, onaj na isparivacu zavrnut do kraja a ovaj odvrnut, sad kad ga razbusim ima da trosi 5 :D

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

skora wrote:Bukvalno kao obicna voda samo ima miris....c c c ....ako ima bar 80 oktana ja glavu secem.Uzas....
Takav je svaki fabricki proizvedeni benzin. Ranije se je boja ubacivala da bi se razlikovao koji je koji, sad toga vise nema.

skora

Post by skora »

Ovaj mi bas nesto i ne uliva poverenje.... :?
Secam se pre jedno 15 godina kada sam vozio poslednjeg benzinca,u Madjarskoj kad natankam onaj crveni shel,do Beograda auspuh beo ko mleko.
Auto leti !!!!.....a miris benzina oce da te obali s nogu....... :D

Ovo danas (kod nas) je sve smesno :roll:

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Provera za jacinu benzina.
Sipaj benzin u zapusac od flase, zatim stavi malo parce stiropora. Ako ga odmah istopi onda je dobar, ako ga traljavo topi onda je taj slab bezin.
Provera za masnocu benzina.
Napuni pola flase benzinom i dobro protrsi. Ako se pena odmah izgubi taj je dobar, ako pena zadrzi venac (ki rakija) taj je mastan i vise ce dimiti na auspuhu.

Isustvo profesionalnog svercera derivata nafte zlatnih devedesetih godina.Image

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

aleko-2141 wrote:Plasticna racva sa dva stelovanja radi posao i takva treba da bude ako se potrudis nadji mesinganu koja ce bolje da dihtuje i trajace sto godina a plasticna hoce da popusti pa preskoce navoji i onda bude juce radilo sve normalno i od jednom auto nece,
Ja imam plasticnu racvu samo sa jednim srafom i nisam imao problema sa potrosnjom. Imao sam i sada delimicno imam problema sa ler gasom, neko mi je i rekao da je moguce da ta racva pravi problem iz nekog razloga. I ovu sa jednim srafom tesko nasteluju, kako li tek nasteluju sa dva :mrgreen:
Samo Samara Srbina Spasava

djape1977

Post by djape1977 »

kupljena je koa i ona moja od pre nekoliko godina po ceni na kilo a recimo da iz nekog razloga ne moze da se uradi prenos. prodavac je upravo jednim udarcem vratio pola investicije. ostatak auta baci na otpad i zaradio je 30e.
j***** auto bez kardana

Post Reply