Tenak

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: Tenak

Post by bruyoni »

Ajd kad uporediš sa standardnima javi

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

http://www.x5online.ru/
evo ga sajt, razliku javljam za vikend.

Boki78

Post by Boki78 »

Ohoj, alekooo... Koliko treba epoksi prajmeru da sasusi. Imam nameru da bacim bar dva sloja istog, pa preko njega akril... Onaj gumeni bodi ne moze na cetku, isao danas i odjebali me :D Gledao i Body 910 i kod njega pise da je samo za pistolj ...

Koliko je pametno da se zanimam za Body 940 i dihtovanje kedera soferke?

Uglavnom od vikenda krecu radovi, pa polako :)

U ovom talasu cu imati zadovoljstvo da prosusim enterijer, istrebim novu rdju, prevezem i lepo izlemim audio instalaciju, zamenim crevo za prskalice do zadnje soferke, kao i da sredim instalaciju preko, potom i da se sigram sa ventilcicima, imam dva u rezervi i dva na autu pa cu videti sta radi, onda ide mali servis, pa pojacanje mase, novi vod sa minusa na masu motora sa malko debljom i dodatno uzemljenje farova i prednjih zmigavaca, zamena lezaja na stubu volana sa sve gumenom caurom ...

Posle idemo na tour the Schumandija :mrgreen:

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Pa prajmer bude suv brzo na dodir, tebi ne treba mnogo tako da mozes uzeti u spreju i uzmi u ehomu, ja uzeo Body sad nesto bzv ofarbao ono se sve skida.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Za Bryonia, uporedio sam moje poliuretane, ovi moji su meksi i od fabrickih al vidicemo izdržljivost, Djape ima cak tri vrste i svi su dosta tvrdi,

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Pre neki dan mi crkne alternator, prvi put mi se desilo da crkne regler i da nece da puni, sve ove godine kad god crkne regler on prepunjava a onaj sto sam kupio kao bolji sastavio pola godine i lepo se vratim na dobre stare pločice, sad radi sve kako treba.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Uradio sam prednji trap sa poliuretanskim gumicama, razlika je velika, oseti se na volanu velika razlika, kad se koci i krece ide pravo a ne svaki tocak za sebe :)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Evo i ja malo da se javim, auto ide ne gasi se, trebam da uradim servis plina posto trosi mnogoo, preko 30 000Km nisam menjao filter,

E sad ovako, razmišljam se o servo volanu al posto nemam mesta gde da okacim pumpu, Rusi mi daju drugo rešenje a to je el pojačivač od kaline i ne znam vec kojih lada, na kom principu radi to cudo, treba li neki komp ili sta vec?

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

ne radi se o elektoroservu sa kaline, slican ima i punto 2...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ma nesto jeste na struju, letva je ili kako god ko hoce da ga zove na struju

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

E bas to, servo je bolji al muka ga namestiti, kako sam razumeo treba skinuti pumpu, razvodnik i svašta nesto izmeniti, rekli mi da najbolje pogledam nivu da karburatorom koja ima servo da bi mi bilo jasnije, one sa ubrizgavanjem imaju drugacije valjda kacenje, a za ovo el cudo moram da skidam skroz tablu i malo izmene oko nosaca i jaci altelnator da bi to moglo da radi kako treba.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Ni jedna Niva sa karburatorom nema servo fabrički, tako da nemaš gde da pogledaš. :) Možda ćeš najlakše naći city servo od punta.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ma ovo sto si ti okacio, ima i jedan deo kako se montira, vise sam za pravi servo i to cu probam da uglavim

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Nema pravi krivi i ovo ti je isto servo koliko i hidraulika. Ko što Dare reče lakše će ti biti da juriš neki od nekog Fiata jer ih oni dosta dugo primenjuju pa ima i delova jer će najbezbolnije biti da na svoju letvu nakalemiš deo letve od Fiata koji ulazi u servo i onda ako hoćeš da zadržiš alekov volan nakalemiš deo stuba do glave mada mislim da će se morati stavljati kompletan volan i deo oko volana od Fiata zbog zaključavanja i ostalih elektrika.

Post Reply