Samarine kocnice

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Pera

Post by Pera »

Ljudi da priupitam i ja nesto.
Pre koji dan zamenim dobose (Fenox) i pakne (Master Sport) i desava se sledece,radna kocnica hvata bukvalno na 2 centimetra,pre je bilo dosta nize,e sad to mi ne smeta,ali malo blokiraju zadnji tockovi.Dok sam montirao dobose,jedva sam uspeo da ih nabacim na pakne,znaci kao da je malcice deblja pakna ili bi to tako trebalo?
U voznji se tockovi malo greju i malo slabije vuce,da li bi to trebalo da legne kroz neko vreme ili...?I rucnu sam stelovao,hvata na 3-4 zuba,ali ne blokira bas sjajno,pretpostavljam da bi i to trebalo da legne...?

Jos jedna stvar,ali ne vezana za kocnice.Muku mucim sa nosacima motora (menjaca),konkretno muci me bocni i donji.Donji sam menjao vec tri puta,sljaka pola godine i to je to,guma od koje je napravljen je jako krta i puca.Da li je neko skoro menjao te nosace i jel ima ista drugo da se nadje osim tih losih navodno ruskih :roll: ?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

stara mo

Post by stara mo »

Ja sam ih menjao u januaru stavljeni su bas ti navodno ruski jer druge nisam video ali sam stare sacuvao. Doduse mnogo je umirilo motor sva 3 nosaca nova.

Al druga me stvar muci. Nakon ugradnje LPR diskova smeo sam ruku da stavim za njih medjutim predjoh 5 000 km i pri kocenju trese braco ko da se tocak olabavio. Jos nesto upadne mi kamen izmedju diska i zastitnog pleha ,brat je vozio do Uzica i nazad(uz svu skripu njemu to nije smetalo) i kad sam kuci skinuo disk sjeban je jedno 2-3 mm pri ivici diska ka sredini A SIRINA BRAZDE 1 CM. :roll: kamen da sjebe tako nov disk. E pa prso sam aj sto ga izgreba Nego su i pre tog struganja tresli do jaja. Sinoc odem kod nekih rusadzija i kupim nove diskove za samaru (ta radnja i na netu daje oglas da uvozi delove iz toljatija) e sad da vidim kako ce biti. Sta me interesuja ima li neko iskustva sa diskovima ove vrste sto bi rekli "custom" :lol:
Jos ako su se i plocice sjebale aaaaaaaaa :x
Сделано в СССР

vigmir

Post by vigmir »

stara mo wrote:(ta radnja i na netu daje oglas da uvozi delove iz toljatija)
Koja je to radnja i gde se nalazi?

stara mo

Post by stara mo »

Sada sam kupio u Alka auto delovi tvrde da uvoze iz Toljatija.Pa da vidim kakvi ce ovi da budu inace LPR sam platio papreno. Kucaj alka.co.yu videces, dal je stvarno :?
Сделано в СССР

djape1977

Post by djape1977 »

ma sto se zezate? kupite lucas i resen problem!
j***** auto bez kardana

Pera

Post by Pera »

Ja sam kupio Brembo diskove u Euro autu pre 3 godine i Remsa plocice,za 900 din komad diskovi i plocice 1500 din i dan danas su odlicni ne tresu,odlicno koci i jako su malo pojedeni.

Nekad nije ni cena ni brend sigurnost da ce sve biti kako treba.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Nosače motora sam video na buvljaku kod jednog rusa 50e silikonski (narandžaste boje)

Pera

Post by Pera »

Na Buvljaku ili Bubanj potoku?I jel to svi zajedno 50 e?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

stara mo

Post by stara mo »

Pera wrote:
Nekad nije ni cena ni brend sigurnost da ce sve biti kako treba.
Ma jb.... :evil:
Stavio sam danas ruske AVTO VAZ od gore pomenute radnje.Bas da vidim kako ce da bude.Sad ne trese onako lepo koci al ne skacem jer su i LPR tako klizili u pocetku a posle drdrdrdrdrddrdr :roll:
E da da kamen sjebe disk nisam mogao verovati, mislim ajd malo al da ga zesce izbrazada :evil:
Frka mi jedino sto sam sam menjao pa nisam iomao bas idealne uslove. Auto je bio na klocnama "malko" se ljuskao a nisam imao pri ruci pneumatski zavijac, onaj majstorski vec sam rucno stezao, vukao sam onako muski ko sivonja ,eto jedino me to kopka da li je to dovoljno stegnuto. Znate ono krenem da cimam jace i jace i zaljuljam i auto koji nema tockove , malo nezgodno :? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Сделано в СССР

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

Nemo' to da te brine.... po tvojoj prici stegao si to i vishe nego dovoljno, ne mogu sad da pronadjem al negde sam bio iscackao kad sam skidao moje diskove i znam da moment zatezanja nije bio nesto katastrofalno velik... :cool
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

stara mo

Post by stara mo »

Hvala bajo hvala :prvi :D :) :D :)
Сделано в СССР

sasar

Post by sasar »

Još u septembru prošle godine montirao sam MS diskove i pločice i imam samo reči hvale za kvalitet izrade i njihov rad.
Image

Vlada88

Post by Vlada88 »

Zasto mi blokira zadnji levi tocak a stavio sam i klipove nove i gurtne? Ovi majmuni usvojili novi zakon o saobracaju a za neispravni kocioni sistem dobijaju se 6 poena
[img]http://s10.rimg.info/6a9e91b8c91890eb51f1f9c549cf7b6d.gif[/img] [b][/b]

BU

Post by BU »

Problem je sledeci, ako je pozadi prazan auto tockovi ne koce isto a pod teretom je OK, koliko vidim definitivno je vrisnuo 5ti kocioni... E sad, citao sam sve zive savete na ovoj temi i obisao prodavnice i nista od nekog drugog cilindra osim nekog aluminijumskog fenoxa koga ste propisno obescastili :D E sad molba je sledeca, moze li neko da se pohvali kako je kupio skoro u BGu neki dobar i gde?!?! Nemam uslova da obilazim Srbiju...

djape1977

Post by djape1977 »

autodiskont, zamun, ugrinovacka, detalji u "pogodnosti za clanove kluba" ili kako sw vec zove tema...
j***** auto bez kardana

Post Reply