Mane na koje treba obratiti pažnju pri kupovini Samare

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

zoranc

Post by zoranc »

Ma sve bi bilo manje više u redu kada bi rezervni delovi bili približnog kvaliteta kao pri prvoj ugradnji. Kad mi kaže original meni skoči pritisak automatski.
Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Ima originala, samo moras nauciti da ih prepoznas.

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Jeste, al koliko puta treba da zamenis jedan isti deo da bi nasao najbolji kvalitet.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Ne znam, ja sam naucio od starijih i iskusnijih majstora kako izgledaju VAZ delovi i cesto potegnem u neki drugi grad da bi ih nasao.

Pa zato i sluzi forum, da kada vam nesto crkne, da pitate sta i gde da kupite, jer se sigurno vec neko opekao o lose delove. :wink:

zoranc

Post by zoranc »

Donesu ti lepo ispeskaren glavni kočioni, a unutra ko zna šta je. Pre desetak godina baš se i nije moglo birati a baš i foruma i nije bilo :) . Za tastovu ladu su dolazili "original" delovi iz Rusije lamela je posele 20000 bila ponovo menjana a toliko su trajale i pločice. Posle sam se i lično uverio kako to tamo izgleda prodaja originalnih delova.
U svakom slučaju sada ide na bolje, valjda su ljudi do sada i nešto naučili.
Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Pomahnitali Rus

Post by Pomahnitali Rus »

A jel imao neko problema sa manzetnama. Ja sam za 17 godina promenio 4 komada i to sve na desnom tocku, dok leva manzetna ni da mrdne. Promenio sam i komplet kocionih creva pa sam umesto gvozdenih stavio bakarne. Cilindre sam menjao par puta i levi i desni. Takodje i plocice za kocnice. Neznam zasto ali ponekad kad kocim cujem nekakvo skripanje. Da li je to mozda do lose odabranih plocica?
Betmen i Robin su vozili Samaru

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Moze biti da si menjao cevi, ali i creva. Ne mogu creva biti gvozdena. :lol:

Verovatno si kupovao neki znj kvalitet manzetni, ako si toliko momada promenio za to vteme. Uostalom to i nije strasno, na 4,25godina po jednu.

Za cilindre isto nije cudno, jos ako si stavljao Fenox, dobro si i prosao.

Sto se tice skripanja i kocenja, los kvalitet plocica je najverovatnije u pitanju, ako zvuk dopire iz prednjih kocnica.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Fenox su odlicni cilindri, ali nemacki, a ne turski :D

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Fenox nije ni nemacki ni turski.

Fabrika je u Belorusiji i prave kovione cilindre i sve druge elemente kocnica i trapova, kao i razne pumpe...za ruska i zapadno-evropska vozila.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Znam da je u Belorusiji, ali imaju neku fabriku i u Nemackoj i delovi odatle su najkvalitetniji, a ima puno kopija Fenox-a iz Turske koje se prodaju kod nas.

outsider

Post by outsider »

kupio sam samaru pre desetak dana, dovukao je kuci a kad sam uspeo da je upalim uglavnom ne gasi sijalicu STOP na instrument tabli (nekad gasi, nekad ne gasi). o cemu bi taj indikator trebao da nas obavestava ( niva i 2105 to nemaju, nikad se nisam sretao sa takvom problematikom)?
Kad Chuck Norris sece luk ne place on nego luk

Goxxy

Post by Goxxy »

Ne vozi automobil dok ne utvrdiš u čemu je problem. Praksa je da se pored ove sijalice pali još neka: za parkirnu kočnicu, za ulje u kočnicama, za ulje u motoru - to su uglavnom sve crvene sijalice ispod sijalice "stop". Koja se pali u zavisnosti od kombinacije sa "stop", tu ti je kvar.

Da sam na tvom mestu, obavezno bih proverio da li je kojim slučajem crkla sijalica za neku od tih dodatnih indikatora (ulje u kočnicama, ulje u motoru, parkirna kočnica) i onda upalio auto i video koji je uzrok.

Ako su sve te dodatne sijalice ok, onda je negde drugde problem, a tačno da ti kažem, jbg, ne znam...
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Verovatno pri spustanju rucice rucne kocnice nije pritisnut prekidac za tu silajicu ili fali ulja u kocnicama. Nista vise.

Pera

Post by Pera »

Za manzetne-stavi febi bilstein od golf keca i resio si problem :D Ove tzv. ruske sam promenio pre 4 meseca i vidim da su vec porozne :evil:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Goxxy

Post by Goxxy »

Ne verujem, jer se onda pored te oznake "stop" pali još jedna sijalica, odnosno sijalica za parkirnu kočnicu i to je sasvim uočljivo.

U svakom slučaju, "stop" se ne pali samo od sebe. Često paljenje i gašenje sijalice "stop"-a je najčešće slučaj niskog nivoa ulja u motoru, ali opet - zajedno sa još jednom sijalicom - za ulje u motoru.

Da ne bune zabune, pored "stop"-a ti se mora paliti još neka od sledećih sijalica:
1. Ako nemaš dovoljno ulja u menjaču
2. Ako nemaš dovoljno ulja za kočnice
3. Ako ti je povučena ručna kočnica

Evo, ako ne znaš tačno šta je šta, stavio sam i sliku. Stoga, bolje proveri sve sijalice, podigni i spusti ručnu kočnicu i proveri nivoe ulja za kočnice i u motoru i bićeš siguran šta je.

Image
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Post Reply