Anlaser
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Re: Anlaser
logicno objasnjenje za ono "cak" i nista je- automat. skini, rasklopi, ocisti i vrati.nakupi se kondenz unutar njega, zatim se zamrzne i eto problema. desava se cesto, pogotovu sad na ovim minusima da zamrzne i nemoze da odradi svoj posao. za ono "krrr", problem je u bendiksu ili u zamajcu. takodje proveri i kablove tj, kontakte (zice) na anlaseru.
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
to "krrr" vise nema. zamenjen bendiks i biksna u zamajcu. to je bilo samo tog dana posle namestanja, neko moje razmisljanje je da je to bilo tako dok je sve leglo na svoje mesto.
a ovo "cak" ce morati malo da saceka, jbg, nemam vise para da se mlatim s majstorima. inace, i ja sam razmisljao u tom pravcu, da se nakupi kondenzacija i smrzne... jedino sto mi preostaje je da, ako se ponovo desi, da natopim neku krpu u vrucu vodu, da je dobro iscedim i bacim malo na automat da se ugreje. mozda je malo glupo, ali ne znam vise sta cu, ubija me u pojam...
a ovo "cak" ce morati malo da saceka, jbg, nemam vise para da se mlatim s majstorima. inace, i ja sam razmisljao u tom pravcu, da se nakupi kondenzacija i smrzne... jedino sto mi preostaje je da, ako se ponovo desi, da natopim neku krpu u vrucu vodu, da je dobro iscedim i bacim malo na automat da se ugreje. mozda je malo glupo, ali ne znam vise sta cu, ubija me u pojam...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
pitanje jedno. dao sam majstoru da mi napravi alnaser. sve je trebalo promjeniti: bendiks, automat, cetkice, neke biksne. Dobio sam alnaser sada i receno mi je da fali osigurac gore na vrhu. primjetio sam da fali i tzv. ogranicavajuci prsten (kao sto pise na onom upustvu za samaru). Dali su bitni ovo dvoje, i sta jos moram paziti prilikom montaze. dali treba nesto ici na zamajac biksne itd?? pozz
na zamajac ne ide nista...
Dali neko zna sta ide na osovini po kojoj seta bendiks,danas sam skinu alnaser i video sam da mi bendiks cesa o zamajac kad vergla,nije mi jasno kako ali primetio sam da na osovini u kanalu u kom bi predpostavljam trebao biti neki seger ili tako nesto nema nista ima samo kao neka caura koja se slobodno krece po osovini i verovatno zato bendiks previse izlazi napolje!
sta znači kada vergla slabije, samo pri hladnom startu.. a da nije do akumulatora, ni kontakta nekog. Kasnije pali bez problema cijelog dana, pa sutra ujutro opet slabo..
-
Boki78
Meni lici na akumulator. On se ohladi preko noci, ili tokom perioda nevozenja, padne mu kapacitivnost tj. mogucnost da isporuci vecu kolicinu struje pri startu. Potom ti nekako pokrenes auto, alternator ga dopuni, motor zagreje i problemi nestanu.
Probaj da pokrenes auto zdravim akumulatorom, ili uzmi ovaj koji imas, unesi u kucu gde je toplo, stavi na neki punjac, pa onda probaj hladan start sa zagrejanim i dopunjenim akumulatorom. Ako upali bez problema onda je akumulator, ako ne onda mi propade hipoteza 
nije do akumulatora 100%, iako su slicni simptomi
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
koliko imam ladu, i koliko vozim kola uopste, shvatio sam da je normalno da ujutru vergla slabije. razlog je obrazlozio moj imenjak Boki. s tim sto se preko noci i ulje malo stegne, pa ima malo i do toga. cak i sluzbena kola, koja su 2010. god. ne verglaju ujutru tako zivahno kao preko dana kad se ugreju...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
Ja sam automat anasera menjao i bendiks i okretao zamajac, i opet krci dok ubode. Menjane su cak i cetkice na anaseru. Sta dalje da radim? Vredi li novi anaser ili?
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Uzmeš brusilicu i zaoštriš zube na alnaseru sa one strane s koje upada u zamajac. Ja sam tako rešio problem na traktoru. Jer kada postoji ravna površina s te strane zubaca, dolazi do sudara zuba na zamajcu sa zubima na alnaseru.
Ili isprobaj anaser van auta da vidis dali automat gura dovoljno bendiks napred. A moguce i da novi bendiks nevalja.
Ja sam jednom tri bendiksa menjao za 6 meseci dok nisam pogodio pravi, kupovao sam ih sve u prodavnici.
Ja sam jednom tri bendiksa menjao za 6 meseci dok nisam pogodio pravi, kupovao sam ih sve u prodavnici.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Ne moze samarin anlaser da se proba napoju mislim moze ali druga biksna stoji u menjacu tako da kad izvadite anlaser rotor stoji malo na-krivo ! Tako da nista ne dobijash probavanjem !
Poredjenjem 2 anlasera Golf 2 (1.6-1.8 ) i samarin zakljucak je da su isti u potpunosti razlikuje se samo deklo kojim se pricvrscuje na zvono ! Ostatak anlasera je potpuno isti ! Govorim za moj slucaj meni je bosch anlaser .
Ponekad ume da bude problem kod onog krrrr ne akumulator vec sam kabal nekad ume onaj saf (sto dovodi +) da popusti !
Poredjenjem 2 anlasera Golf 2 (1.6-1.8 ) i samarin zakljucak je da su isti u potpunosti razlikuje se samo deklo kojim se pricvrscuje na zvono ! Ostatak anlasera je potpuno isti ! Govorim za moj slucaj meni je bosch anlaser .
Ponekad ume da bude problem kod onog krrrr ne akumulator vec sam kabal nekad ume onaj saf (sto dovodi +) da popusti !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
a da se proveri biksna u zvonu menjaca u koji upada osovina anlasera ? oce ta biksna da se istrosi pa dolazi do zakosenja rotora
Nisam znao da je tako kod samare. Dosad sam popravljao anasere na zastavina vozila, lade 2xxx, opele ..... ali samarin jos nijedan.Samar-Guja wrote:Ne moze samarin anlaser da se proba napoju mislim moze ali druga biksna stoji u menjacu tako da kad izvadite anlaser rotor stoji malo na-krivo ! Tako da nista ne dobijash probavanjem !