niva se gasi i gasi
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
- thief
- Location: Sarajevo, Automobili: Lada Niva 1,7 , Citroen Xantia 2.0i 16v, Yugo Koral 45
evo samo da se javim...za sad da kucnem u drvo...ide ko metak...
...izgleda da je bilo do kabla na bobini...sve ostalo pregledano...kao sto sam i pisao...svjecice cu mijenjati za par dana...eto...ako se opet javi problem javim se...za sad toliko i VLIKO HVALA svima na pomoci i savjetima.... 
Jel tako...tako jee
- thief
- Location: Sarajevo, Automobili: Lada Niva 1,7 , Citroen Xantia 2.0i 16v, Yugo Koral 45
i evo opet mene....
isti problem danas...ne mogu da vjerujem...pa sta sve nisam promjenio i uradio opet se sve ponavlja...
izgledao sam kao ljupce dragoljubce u ladi ...sve sam se cimao ko blesav u njoj...
i evo me sad na poslu ne mogu da je radim i sve razmisljam sta mi je ciniti a u petak treba da ide tehnicki i registraciju....u ponedeljak stavljeni novi filteri - svi...novo ulje...sve spremno a ona danas pocela da zajebava...
@dare...ti si imao problem sa svojim yugom..sad sam citao opet po kozna koji put na forumu sta si sve prezivio da bi rijesio s lican problem..pucaj savjet...
eliminacija:
kablovi - novi
karburator - cist sredjen
ulje i filteri - novi
razvodna kapa - stara 1 god
ruka i razvodnik nisu mijenjani
pumpa goriva -nova
svjecice (presle 15,000km u dobrom stranju) - imam nove u rezervi NGK-a
eto jos neka ideja...???
hvala jos jednom unaprijed
isti problem danas...ne mogu da vjerujem...pa sta sve nisam promjenio i uradio opet se sve ponavlja...
i evo me sad na poslu ne mogu da je radim i sve razmisljam sta mi je ciniti a u petak treba da ide tehnicki i registraciju....u ponedeljak stavljeni novi filteri - svi...novo ulje...sve spremno a ona danas pocela da zajebava...
@dare...ti si imao problem sa svojim yugom..sad sam citao opet po kozna koji put na forumu sta si sve prezivio da bi rijesio s lican problem..pucaj savjet...
eliminacija:
kablovi - novi
karburator - cist sredjen
ulje i filteri - novi
razvodna kapa - stara 1 god
ruka i razvodnik nisu mijenjani
pumpa goriva -nova
svjecice (presle 15,000km u dobrom stranju) - imam nove u rezervi NGK-a
eto jos neka ideja...???
hvala jos jednom unaprijed
Jel tako...tako jee
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
na znam da li sam ti ovde pisao, mrzi me da trazim...
dakle, posle ugradnje plina desavalo mi se da se u sred voznje motor ugasi i nikako da upali. verglam, verglam.... dok ga prevarim. ili upali ali nece da primi gas da bi mogao da krene. A da zlo bude vece, to se uvek desavalo i prisistvu moga tate kog sam jedva nagovorio da ugradim plin. Stalno mi je ponavljao da sam upropastio auto, jer ranije nikada ali nikada nije bilo problema sa motorom. Oko 65 000 je presao samo sa zamenom ulja i svecica. Nikad nije zezao. I jos nesto, sve vreme dok je plin montiran bio sam tu, znam sve sto je radjeno, i nije mi jasno gde je greska. A kad proradi, radi super neko vreme. Pokusavao sam sa prebacivanjem na benz, ali nista, pa sam ukapirao da nije do goriva. Sve se to desavalo po gradu, nikad na putu, nikad kuci pa da mogu da opsezno istrazujem. Menjao sam komutator, cistio kontakte razne, proveravao da se nije izvukao onaj konektor iz razvodnika.... Sve to kuci radjeno, kad motoru nije nista. I naravno nisam ustanovio sta je. Sve dok se jedne letnje veceri oko 9sati nisam vracao iz Nisa. I taman razmisljam u sebi " sto dobro ide Lada danas, mora da je dobar plin..." kad eto belaja
Spustajuci se niz jedno brdo, brzo sam uleteo u krivinu, i auto je u tom trenutku cimnuo par puta. A taj dan sam sipao plin. I opet se ja cudim kako to da nisam pogledao koliko mi je lik sipao (to samo tad nisam), rekoh, garant me je presao i sipao malo, pa sad nestaje i prekida zbog inercije. Nista, nizbrdica traje, ja prebacim benzin, ali vidim da nesto to i ne ide... I tako se spustim u petoj do podnozja brda i shvatim da ce motor da se ugasi. I tako i bi. Jos onaj smrdljivi vartin akumulator... nisam zaverglao ni 20 sekundi ukupno, pa je umro
. Onda je na scenu stupio Koral in i sa svojih 55 konja dovukao ladu kuci.
Odmah sam poceo da trazim uzrok. I nasao sam ga. Razvodna ruka je probila, ali iznutra. Tako da ranije gledanje ispod razvodnika nije dalo efekta. Sutradan je stavljena nova, i do danas se problemi nisu ponovili. Sve u svemu, zbog sitnice od 120 dinara sam ostao na putu. Doduse, jedan jedini put za 85 000 km. Tako da, savetujem da skines ruku i pogledas je iznutra, ili najbolje stavi novu a ovu nemoj ni da gledas. Ili nosi razervnu (kao ja sad
) i kad problemi nastupe zameni je na brzaka pa isprobaj.
Pozdrav, srecno
dakle, posle ugradnje plina desavalo mi se da se u sred voznje motor ugasi i nikako da upali. verglam, verglam.... dok ga prevarim. ili upali ali nece da primi gas da bi mogao da krene. A da zlo bude vece, to se uvek desavalo i prisistvu moga tate kog sam jedva nagovorio da ugradim plin. Stalno mi je ponavljao da sam upropastio auto, jer ranije nikada ali nikada nije bilo problema sa motorom. Oko 65 000 je presao samo sa zamenom ulja i svecica. Nikad nije zezao. I jos nesto, sve vreme dok je plin montiran bio sam tu, znam sve sto je radjeno, i nije mi jasno gde je greska. A kad proradi, radi super neko vreme. Pokusavao sam sa prebacivanjem na benz, ali nista, pa sam ukapirao da nije do goriva. Sve se to desavalo po gradu, nikad na putu, nikad kuci pa da mogu da opsezno istrazujem. Menjao sam komutator, cistio kontakte razne, proveravao da se nije izvukao onaj konektor iz razvodnika.... Sve to kuci radjeno, kad motoru nije nista. I naravno nisam ustanovio sta je. Sve dok se jedne letnje veceri oko 9sati nisam vracao iz Nisa. I taman razmisljam u sebi " sto dobro ide Lada danas, mora da je dobar plin..." kad eto belaja
Odmah sam poceo da trazim uzrok. I nasao sam ga. Razvodna ruka je probila, ali iznutra. Tako da ranije gledanje ispod razvodnika nije dalo efekta. Sutradan je stavljena nova, i do danas se problemi nisu ponovili. Sve u svemu, zbog sitnice od 120 dinara sam ostao na putu. Doduse, jedan jedini put za 85 000 km. Tako da, savetujem da skines ruku i pogledas je iznutra, ili najbolje stavi novu a ovu nemoj ni da gledas. Ili nosi razervnu (kao ja sad
Pozdrav, srecno
- thief
ok...jedini problem je sto ja ovdje u bih ne mogu da kupim ruku razvodnika posebno nego bih trebao da kupim kompletan razvodnik sa svim...a to je poprilicna cifra...u svakom slucaju hvala na savjetu sutra idem do prodavnice da vidim kako i sta pa poduzimam ostale mjere i rijesavam problem...hvala jos jednom pa se javim...
pozdrav
pozdrav
Jel tako...tako jee
- thief
evo mene...situacija je sljedeca...
karburator opet bio zastopan...po 3 put u godinu dana...majstor ga ocistio sredio s tim da mi je napomenuo da je u karburatoru bio prljav dio od dovoda zraka, a ne od goriva...i da je to bio problem...ocistio je i sredio ga e sad dokle ce da traje i kako ce to da funkcionise vidjecemo...
mozda neko moze da mi kaze ili da mi da predlog koje filtere da stavim i za zrak i za gorivo...jer ovi koje ja koristim vrlo je moguce da su loseg kvaliteta...kod mene su filteri marke unico filter ....
...e sad kakvi su po kvalitetu nemam pojma...sutra lada ide na tehnicki i registraciju pa cemo vidjeti sta i kako dalje...
pozdrav svima
karburator opet bio zastopan...po 3 put u godinu dana...majstor ga ocistio sredio s tim da mi je napomenuo da je u karburatoru bio prljav dio od dovoda zraka, a ne od goriva...i da je to bio problem...ocistio je i sredio ga e sad dokle ce da traje i kako ce to da funkcionise vidjecemo...
mozda neko moze da mi kaze ili da mi da predlog koje filtere da stavim i za zrak i za gorivo...jer ovi koje ja koristim vrlo je moguce da su loseg kvaliteta...kod mene su filteri marke unico filter ....
pozdrav svima
Jel tako...tako jee
stavi novu razvodnu ruku, razvodnu kapu i svećice...
ma šta majstori kazali... koristi mann filtere i proveri kako ti prolaze creva za plin kroz kutiju filtera vazduha i da li ima mesta da vazduh ne ide mimo filtera(tkzv falš vazduh)
za vazduh znaci mann C 2443/1 (kataloški broj)
za ulje mann W 914/2
i za gorivo mann WK 31/2
ma šta majstori kazali... koristi mann filtere i proveri kako ti prolaze creva za plin kroz kutiju filtera vazduha i da li ima mesta da vazduh ne ide mimo filtera(tkzv falš vazduh)
za vazduh znaci mann C 2443/1 (kataloški broj)
za ulje mann W 914/2
i za gorivo mann WK 31/2
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- Dare
ja koristim frad filtere i nije bilo problema.
pazi, sumnjam u to sto je majstor kazao. Evo zasto. Gorivo / vazduh kad zeza tu je problem konstantan. Znaci ne moze da se desi da cas radi cas ne radi. Ako je karburator bio prljav, to bi znacilo da se motor konstantno muci.
Dok je sa strujom druga stvar. Pocne da probija -> eto problema. Dobije lep kontakt usled neke vibracije -> radi.
pazi, sumnjam u to sto je majstor kazao. Evo zasto. Gorivo / vazduh kad zeza tu je problem konstantan. Znaci ne moze da se desi da cas radi cas ne radi. Ako je karburator bio prljav, to bi znacilo da se motor konstantno muci.
Dok je sa strujom druga stvar. Pocne da probija -> eto problema. Dobije lep kontakt usled neke vibracije -> radi.
- thief
Re: niva se gasi i gasi
nisam nikad dao zavrsnu rijec na ovu temu, uglavnom problem sa gasenjem je rijesen. Lik koji je prodavao filtere i ulje, napravio mi je pronlem. Kako??? Jednostavno, umjesto Ladinog okruglog filtera zraka, prodavao je filter za jugu. On je istog profila ali tanji, tako da sam imao viska zraka u mjesavini. Otkad sam uzeo originalni sve je ok. Kajva glupost covjeka moze da zeza nevjerovatno, jednostavno nisam obracao paznju kada sam ih mjenjao, nisam gledao debljnu.

Jel tako...tako jee
to je i osnovni problem sa ovim autom. trpi svasta ali i bas zbog toga ljudi umaju da preteraju i da se onda nema pojma od cega poceti....
drago mi je da je problem resen. drzi se ti samo manna-a ili bas ako ga nema oda uzmi neki od njegovih zamena (unico npr.) i nece vise biti problema...
drago mi je da je problem resen. drzi se ti samo manna-a ili bas ako ga nema oda uzmi neki od njegovih zamena (unico npr.) i nece vise biti problema...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- Dare
kako bre isti, pa i prečnik filtera je manji kod juga.