Lada 4x4 M
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
Re: Lada 4x4 M
ma ovo je ok ali ja sam nekad hteo da uvezem bronto ris sa prenosom u sporohodnoj 5.1 i svim ovim osim ovog plasticnog branika nego celicnim ekspedicionim na krovu napred i nazad. ta na uzbrdici od 50° krece u leru prvom sporohodnom. redukovana ima 530 ks i 823Nm obrtog momenta... 
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Al bre kad ce da prebace motor na 100 ks i da se to lepo vozi.
pa ni land rover defender ne ide preko 120 a ima duplo jaci motor, postoji razlog za to
. a niva ide 150+ bez problema... 
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Ma razumem ja sve al to se reši prenosom :-)
Iskreno, nigde mi nije zafalilo to sto Nivinja nema vece ubrzanje, ili maksimalnu. Sa tolikim klirensom, ni ne zelim da idem preko 110. Meni dosta i ovo
Ono sto Nivi treba je upravo ovakav face lift i malo da se pozabave oko bezbednosti. Mislim, sada se Urban izjednacio po ceni skoro sa Dunsterom 4x4, a najiskrenije, Dunster je mnogo udobniji automobil samo sto zaostaje po terenskim performansama iza Nivinje.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Urban ne donosi nikakva bitna unapređenja. Jedino što ima podizače prozora i možda grejanje sedišta. Branici su po mom mišljenju ružniji i lošiji, one alu felne su takođe ružne, volan tek da ne pričam koliko je ružniji. Naravno ukusi su različiti.
Slazem se za Urban, ali da li si pogledao ovu Bronto? Mislim da pogresno citaju trziste. Korisnici Nive ne zele el.podizace i grejanje sedista, zele sva ova ojacanja sa brontoa, jaci motor, bolji lim i vecu bezbednost.
A cak je i ovo za bezbednost opcionalno 
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Kiselo grozdjeDare wrote:Urban ne donosi nikakva bitna unapređenja. Jedino što ima podizače prozora i možda grejanje sedišta. Branici su po mom mišljenju ružniji i lošiji, one alu felne su takođe ružne, volan tek da ne pričam koliko je ružniji. Naravno ukusi su različiti.
- Dare
Nisam siguran da te razumem 
Ja bih pre uzeo 40th Anniversary nego Urban.
Ja bih pre uzeo 40th Anniversary nego Urban.
urban ima i elektro retrovizore i grejace sedista a volan je drugaciji zbog air baga u njemu. kao i standardna sada ima abs... cena je nesto sitno preko 10 000 dok je daster 4x4 tek od 15-16 000 oni jeftiniji su sa prednjom vucom(a i u ful varijanti tesko da se moze nazvati terencem jer nema reduktor).
alufelne se sasvim ok a branici bi mogli biti bolji ali posto su plasticni ciljna grupa su mladji koji bi nivu uzeli za sport i rekreaciju ne za tezak off road(moze i to ali treba par sitnih preperavki) za off roudere je predvidjen bronto a i tu moze malkice bolje...
alufelne se sasvim ok a branici bi mogli biti bolji ali posto su plasticni ciljna grupa su mladji koji bi nivu uzeli za sport i rekreaciju ne za tezak off road(moze i to ali treba par sitnih preperavki) za off roudere je predvidjen bronto a i tu moze malkice bolje...
ok je jubilarna, ali mislim da je jedina razlika nalepnica... 
- Dare
Nije, drugačija su sedišta, volan presvučen kožom, drugačija podloga na instrument tabli, branici u boji, dobre felne
Ima sve što i urban, a opet je classic
a dobra je ova jubilarna ima i klimu serijski
, samo da ne bude skuplja od bronta
a nema ni jedan samozakljuucavajući diferencijal...
i proizvesće se samo 1000 primeraka, sve su numerisane...
i proizvesće se samo 1000 primeraka, sve su numerisane...