Klapna, regulator grijanja, ili ...
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Klapna, regulator grijanja, ili ...
Ma planiram ovih dana,da nadjem nekog da to pogleda,ne bi da ja bas ceprkam.
Ne znam ni ja sta se cuje,sve lepo radi,al ispusta katastrofa zvukove.
Ne znam ni ja sta se cuje,sve lepo radi,al ispusta katastrofa zvukove.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Nisam ni ja to sam otvarao,ali sam gledao,skidaju se brisaci,onda ona plastika ispod njih,zatim par srafova pozarnog zida,da dodjes do crne kutije,e unutra je,samo polako otkaciti struju da ne pokidate kablove,to su kablovi motorica/mislim/ posto tu nema nista vise.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Posto su se gospoda u Beoladi previse uzivela u ulogu "ovlascenog" servisera (bolje reci montera novih delova),i trazila mi oko 8.000 dinara da mi srede problem sa klapnom
,ja sam se potrudio da nadjem nekog ko to moze da mi sredi,i nasao za celih 1000 dinara!!!
Kad sam bio u beoladi,sedne "strucnjak" u kola ja mu pustim cvrcanje,pijukanje iz ventilacije,on u roku od 1 (mili)sekunde kaze otisla klapna,to ti je 2,700 dinara,reko jel si siguran,ma da da idi unutra u "kancelariju" zakazi servis. Ja unutra kaze 'ekspert" ma da te klapne riknjavaju (u fazonu i tebi je bre riknula,sta oces),al to je malo nezgodno za zamenu,treba nam 4 radna sata mozda i vise,pa znas ovo ono,reko koliko je to u lovi,kaze pa oko 4.500-5.000 dinara.
Reko cucemo se telefonom,aj zdravo!
U ponedeljak odem kod elektricara tu kod mene u kraju,znam ga od ranije. Ej covek je bukvalno 5 minuta drzao glavu ispod soferke i samo slusao te zvukove,posle poceo da okrece toplo,hladno,pali gasi ventilator... i kaze otisle neke biksne na motoricu od klapne. Kaze jel mozes da mi npr. u sredu dovezes auto ujutro i da ga ostavis na duze,posto nikad nije rasturao 110-ku pa ne zna sta ga ceka i koliko ce mu vremena oduzeti,reko vazi.
Jutros mu odvezem auto u 8:30h,a u 11h me zove kaze aj dolazi po auto,sredjeno,1000 dinara i gas!
E tako se to radi!
Kad sam bio u beoladi,sedne "strucnjak" u kola ja mu pustim cvrcanje,pijukanje iz ventilacije,on u roku od 1 (mili)sekunde kaze otisla klapna,to ti je 2,700 dinara,reko jel si siguran,ma da da idi unutra u "kancelariju" zakazi servis. Ja unutra kaze 'ekspert" ma da te klapne riknjavaju (u fazonu i tebi je bre riknula,sta oces),al to je malo nezgodno za zamenu,treba nam 4 radna sata mozda i vise,pa znas ovo ono,reko koliko je to u lovi,kaze pa oko 4.500-5.000 dinara.
U ponedeljak odem kod elektricara tu kod mene u kraju,znam ga od ranije. Ej covek je bukvalno 5 minuta drzao glavu ispod soferke i samo slusao te zvukove,posle poceo da okrece toplo,hladno,pali gasi ventilator... i kaze otisle neke biksne na motoricu od klapne. Kaze jel mozes da mi npr. u sredu dovezes auto ujutro i da ga ostavis na duze,posto nikad nije rasturao 110-ku pa ne zna sta ga ceka i koliko ce mu vremena oduzeti,reko vazi.
Jutros mu odvezem auto u 8:30h,a u 11h me zove kaze aj dolazi po auto,sredjeno,1000 dinara i gas!
E tako se to radi!
- altinjanin
Bravo!!!!!!!! sad cim padne ispod nule na +26 ga rokni!!!!!!!!
ma kazem ja bezobrazni su u beo-ladi,narociti gazda,kao to,to, acena da se us.....
+16 sasvim dovoljno.altinjanin wrote:sad cim padne ispod nule na +26 ga rokni!!!!!!!!
- altinjanin
Vidis,ja sam ti odmah rekao da mi je cudno kako to da ti radi grejanje normalno,a cuje se kojesta,jer klapna mislim ne moze da pisti,sta je klapna obicna ploca sa 2 plasticna/aluminijumska/ nosaca koja sew rotira,a i motoric daje odredjeni zvuk,ali to je ipak jako malo i neprimetno,tako da dobro si to i pametno uradio. sta mislis koliko bi meni uzeli za ovo sto mi se desilo da sam radio u beo-ladi?Bas me interesuje zvacu da ih da pitam
Novi problem!
Od jutros mi auto ili skroz greje ili skroz hladi,znaci ona podesavanja temperature (od 16 do 28 stepeni) ne rade!
Naravno,celo jutro kisa
,ventilator na prvoj brzini da stakla ne magle,a ja ili da se smrznem ili da se istopim!
Da vas cujem...
Od jutros mi auto ili skroz greje ili skroz hladi,znaci ona podesavanja temperature (od 16 do 28 stepeni) ne rade!
Naravno,celo jutro kisa
Da vas cujem...
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Pa senzor za trenutnu temperaturu u kabini je u sklopu one lampe na plafonu iliti nebu automobila. Tu je neki kuršlus. 
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
Pa valjda bi prvo malo brljavio,a ne odma skroz da crkne.
Znaci,ako je namesteno na hladno (plavo) duva hladno,logicno zar ne
,e onda kad krenem da menjam temperature od 16 pa do 28 stepeni,svo vreme je duva hladno. A onda kad okrenem na toplo (crveno) ono prebaci da duva vruce (bolje reci vrelo
),a onda kad krenem da menjam unazad od 28 do 16 stepeni non stop duva vruce,dok opet ne prebacim na hladno.
Sa cime je taj senzor na plafonu povezan,gde da cackam,ili bolje reci da lomim!
Znaci,ako je namesteno na hladno (plavo) duva hladno,logicno zar ne
Sa cime je taj senzor na plafonu povezan,gde da cackam,ili bolje reci da lomim!
- altinjanin
Ja ga zimi stalno na 26 stepeni drzim,al duva ''opasno toplo''
tako da malo prozor otvorim i onda bude ''malo'' prijatnije. mislim da i mene to zeza, ali iskren da budem bas me briga,bitno da sada greje. jer probao sam pre par dana prebacio sam ga na hladno/plava tacka/,i onda sam ga prebacio na 26 stepeni,i isto je duvalo-hladno,a kada sam ga roknuo do kraja/crvena tacka/ krenulo je ''parno kupatilo'' i onda sam ga vratio na 26,ali mislim da i dalje duva najjace moguce,jer mi je stano prozor otvoren inace prokuva
najverovatnije je taj senzor temperature u onoj crnoj kutijici. Ne znam koliko kosta,ali moj ti je savet ne diraj nista,bitno da sada zimi greje.
Meni je otisla veza izmedju motora i klapne,oblajznula plastke pa se motor okretao u prazno morao sam da izvadim o popravim vezu tj spoj.Ne kupuj jedinicu u kabini ona ti je sigurno ispravna a fabricki je uparena sa pt davacem(senzorom temperature u kabini).Inace sam i ja kupio jedinicu ne proveravajuci prvo klapnu,motor itd...sada mi sluzi kao rezerva a ne znam zasto,ovo je boljka sa ruskom plastikom....poz....
Ma bezi od Beolade oni su sminkeri i otimaju pare inace gazda je radio u Maniku organizovao im rezervne delove,zato poznaje delove majstori im i nisu bili na obuku,jedan od majstora radi i u prodavnici rezervinh delova u Dimitrija Tucovica,jedini majstor Igor koji je bio na obuci u Rusiji je iz Jugolade ali sad ona vise ne postoji sada su zastupnici kineza cerija.Igor sada radi kod kuce i imam dobra iskustva sa njim jer mi je odrzavao auto u garantnom roku.....poz...
- altinjanin
Da,tebi je klapna riknula,tj.plasticni nosaci u onoj crnoj kutiji. i meni je pre 2 godine,pa su mi stavili aluminijumsku klapnu,sad je ok. to jema,plastika koja pukne i mozes se slikati,motor ne moze da je zarotira i samim time ne ulazi topli vazduh.
Znaci klapna? 
- altinjanin
ma nije tebi crkla klapna,je l ti greje i hladi? tebi je senzor crko ili pobrljavio,ali ne diraj bitno da te lepo greje,krecu hladni dani