Problematican osigurac

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

st@meni
Automobil: Sputnik

Post by st@meni »

Ladilac wrote:Krajnja varijanta je prespajanje žica na haldnjaku kod termoprekidača, što mnogi rade.
Ali ako ti osigurac ima los kontakt onda ti ovo nece pomoci.

Moje misljenje je: Povezati ventilator kabine van table jer i na taj nacin mislim da se dovoljno rasterecuje to osiguracko mesto. Evo jedne ideje sta dalje, na postolje osiguraca nalemiti dve zice koje su spojene sa postoljem za jedan ubodan osigurac i tu staviti taj osigurac da radi svoj posao. Malo bi to "visilo" ali bi bilo daleko pouzdanije. Slazem se sa Ladilakom da su to velike pare za jednu tablu, jos ako pravi problem samo jedan osigurac onda neka hvala.

Ladilac
Automobil: Samara

Post by Ladilac »

Da, da, naravno da neće pomoći, više sam rekao u kontekstu da znam da osigurač nije na mestu: čim ne radi ventilator u kabini, ne radi ni ventilator na hladnjaku.

A to ti uopšte nije loša ideja sa dolemljivanjem ubodnog osigurača. Šta više čak i uz dobru izolaciju ima mesta u staroj kutiji. Valja razmisliti.
Moja Lada je naširoko poznata...uglavnom u ženskom delu populacije...

stara mo

Post by stara mo »

Kad već malopre pomenuste novu osiguračku tablu desava se da kao kod mene :evil: i ona izda posle 3 - 4 meseca. A plaćena papreno. Prvo otkazu svetla pa opet svetla pa grejač zadnjeg stakla pa idi kod električara pa kao gotov auto, pa ti uzmes a posle 500 metara sve svićka bljesti i sisti ko u disko klubu pa ponovo kod majstora pa pizdis malo i tako :roll: ...prosto nikad ti nije dosadno sa elektrikom i elektronikom Made in Rusia mada je nova tabla koju sam kupio iz 21. Oktobra dakle nase sranje :roll:
Сделано в СССР

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

STARA MO sad si me stvarno zabrinuo, taman sam hteo da menjam osiguracku tablu ali ovo sto si napisao me bacilo u dvoumljenje. Da li je bolje naci originalnu rusku polovnu i koju uopste novu-proizvodjac???
Sledeci auto Priora coupe.

stara mo

Post by stara mo »

Izvini na kasnijem odgovoru, a za tablu sta da ti kazem jedva i da sam nasao novu u prodavnici 21 Oktobar . Cak sam i kupio jednu rusku koja je imala dzek manje verovatno za sedan verzije bez zadnjeg brisaca pa sam je vratio. I po logici stvari 2+2 =4 => nova tabla= nema nerviranja sa strujom rezultat :evil: :evil: :evil: :evil: :roll:
Sta da ti kazem puko sam pare vratio neku polovnu koja me opasno zajebava. Mada kako je vec neko vreme brat tera on se "brine(do mojega)" oko toga a planira da je proda lajku. kako je u dobrom ali bas dobroooom stanju izuzev te jebene table osig. oglasicu se i ovde povodom toga
Сделано в СССР

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Hval StaraMo, izgleda da cu i ja da primenim "PATENT" koji je izmislio ST@MENI, jedino me interesuje da li mogu da se nadju samo ta ubodna mesta za ubodne osigurace i od kolko ampera staviti osigurac?
Sledeci auto Priora coupe.

Post Reply