Zamena kaiseva kod Lade 112
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
- milanovic986
- Automobil: Lada 112 1.5 Li '04
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
joj muko moja
vodena, zupčasti, oba španera, to sam več zamjenio i kad smo uzubili i pokušali okrenuti ZLO. otvaraj motor i imam šta vidjet: od 16 ventila 10 moram mjenjat, gumice, dihtunzi i šta sve ide, uglavnom oko 250KM (125E). Cjena djelova je iz generalnog zastupnika "AVTO LADA" B.Luka, tako da mislim da je to najpovoljnije, bar ovdje u BiH. Kakvo je stanje u Srbiji sa cijenama tih djelova? ima li neko da zna te cjene ili da mi na PP pošalje broj nekog dobavljača, nekog rusa sa pijace, za početak da uporedim cijene pa da skontam šta mi je dalje raditi.
prekjuče mi je fasovala 2 vodena pumpa, valjda ležaj zariba i pukne joj osovina. prvi put nije bilo nikakvih problema zamjenio pumpu zupčasti i vozi, ali sad je zupčasti podero onaj plastični dekl što ga pokriva i sav se izdero na toj strani ali je osto čitav. neznam jel preskočio, motor(16V) se ugasio a ja nisam nista cuo i primjetio od muzike dok nije stao. nisam ga pokusavo palit, samo odšlepo do majstora. nesmjem ga ni pipnut do prvog i plate.
Jel neko imo sličan problem i kako je prošo? Šta da očekujem?