Opet ja na 1500cc - VAZ 21093 iz Rusije :)

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

samara1500

Re: Opet ja na 1500cc - VAZ 21093 iz Rusije :)

Post by samara1500 »

Na samom početku radova - bizaran problem: ne mogu da skinem 2 šrafa na jedom točku! :shock: Inače, i za ostale je bila potrebna poluga, ali ova 2 ni da mrdnu. Sutra pravim još jaču polugu od jednog starog nemačkog ključa, pa da vidimo ko će koga j.bavati na kraju... i moraću malo da provozam ovu Samaru i ugrejem diskove i glavčine. Čoveče, ne mogu da verujem, da se tako ludački zatežu točkovi - stvarno ne shvatam poentu. Mislim, pa skidao sam točkove sa svakakvih krševa koji su bili kao izronjeni iz jezera, pa nisam imao ovakav problem - da šrafovi točkova kreću da oblaznjivaju ali ne mrdaju, i ništa ne pomaže, ni poluga ni čekić ni sprej... mislim, stvarno, šta bi bilo ne daj Bože da sam imao gumi-defekt kada sam je dovozio, mogao bi samo da je ostavim kraj puta i nastavim peške...
:mrgreen:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Meni se to desilo pre par godina kada sam ziske gume montirao,isao sam u Adam servis,veruj mi pola sata nisu mogli da skinu prednji levi,jedva na kraju,dosao gazda i kaze ja ovo u zivotu nisam video.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

krajnja varijanta je grejanje srafova brenerom da sagori rdja na navoju, mada mozda ces posle morati da dodjes po neku od onih polovnih glavcina sto mi stoje u tavanu ;)

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

To vulkanizeri stezu ludacki pistoljem, ja otkad mi sjebali dva srafa vise ne dajem da mi stezu pistoljem, sam stezem.

samara1500

Post by samara1500 »

I meni je ostala ta navika da sam montiram točkove, otkad se na onoj ćaletovoj Samari s.ebao jedan navoj pre x godina. Što se tiče ovog slučaja, ipak sam imao sreće - oba šrafa su danas popustila nakon 20ak sati kupanja u spreju i kraće vožnje uz intenzivna kočenja. Idemo dalje... danas sam prvi put upalio (uz malu intervenciju na karburatoru - bio zaglavljen ventil plovka) i vozio ovu Ladu na benzin, i nešto mi se čini da ću do proleća potpuno da batalim plin, bar što se tiče ovog auta. Prvo, ovaj auto na benzin ide puno bolje, a drugo - čeka me dosta varenja na njoj, i bolje je da bude boca zatvorena dok se to ne završi. Imam tu i jedno pitanje za bolje poznavaoce plina, ako isključim (iz struje) komandu plinskog uređaja, da li mogu i dalje da vozim na benzin, tako što prebacim onu malu polugicu na ventilu za gorivo?

PS e a što sam nabavio tablice kod gvožđara, taman mi legle da me ne startuju ovi komunalci :mrgreen:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Pera

Post by Pera »

Moze da se vozi na benzin kada se prebaci polugica na benzinskom elektroventilu,to i sluzi da ako se pokvari instalacija,moze direktno da se prebaci na benzin,bez rada benzinskog elektroventila.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Post Reply