Samaru ili neku koju vi predlozite

Moderators: dejca, Shone89, stalker92

Pera

Re: Samaru ili neku koju vi predlozite

Post by Pera »

Ko vozi Samaru reci ce ti Samaru,ko vozi neku od tih,reci ce ti da uzmes nju,odluka je tvoja i samo tvoja.
I jedna i druga/druge imaju svoje mane i prednosti,a ti sad ocekujes da neko napravi odluku umesto tebe...
Ako ne znas sta bi,onda lepo uhvatis 2-3 oglasa za Samaru,2-3 2103/2106,odes,pogledas i ustanovis sta ti vise lezi.
Tolko navodno trazis auto,a nisi jos ni jednu otisao da pogledas :?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

vojvoda

Post by vojvoda »

goldeneye wrote:
Eto jos jednom vas molim za aktivno savetovanje-pa nije vam tesko valjda na napisete po koju rec.Pa ne trazim valjda mnogo.....
Znaci samara ili 2103/2106-pitanje je sad?
Unapred zahvalan-pesak u saobracaju :evil:

ako hoces 2106 bila je jedna kod mene u komsiluku sa 90000 km prva boja cena joj je bila oko 400 eura ne registrovana. ako odem da vidim da nije cena malo pala. naravno svaku koju kupis spremi se da malo investiras
http://www.mojauto.rs/polovni-automobil ... 0_1981_god ili ako hoces da vidis 2103 ovu sam gledao pre godinu dana cena ja tada bila 1000 eura phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=3012
ako bas hoces samaru idem sutra na tu stranu nista me nekosta da stanem da je pogledam
http://www.mojauto.rs/polovni-automobil ... a_1988_god
ili ovu isto je tu okolina kikinde
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... da_samara/ ;)

drpele
Automobil: Lada Riva

Post by drpele »

Moj predlog je 2103, 2105, 2107, sa sto vecim motorom. Zadnja vuca zakon.

goldeneye

Post by goldeneye »

Da me ne biste dozivljavali kao klasicnu budalu :hit potrudicu se da vam sto jasnije odgovorim I naravno zahvalim sto ste mi napisali vase misljenje.
PERO…..
Dana 26.6. u 11 sati uvece sam pristupio ovij skupini(forumu) I ako tu noc ne racunas ,do ovog momenta je proslo tacno 72 sata.U tih 72sata sam dobio nekoliko misljenja vas sa foruma I ako pazljivo procitas sve postove u temi phpBB3/viewtopic.php?f=21&t=4186 nema sanse a da ne kazes,da bi se I najvecem poznavaocu lada zavrtelo u glavi od razlicitosti saveta.To je dobro I ja se time ponosim jel je neko obratio paznju na moj problem iako nemam ladu a komuniciram na lada-forumu.Svima vam hvala na tome.Kako su saveti bili:nemoj sa troja nego sa petoro vrata,sto 1.3 bolja je 1,5,sto benzin-razmisli I o dizelu I napni se za jos neki dinar I batali samaru nego gadjaj 11x,mene laika je sve to nateralo da tih 72 sata provedem citajuci sto vise stranica ovog foruma,nebi li imao sto manje pitanja za sve vas.U tih 72 sata je trebalo raditi I spavati ,pa se tako ta satnica posvecenosti znatno smanjila.U toj smanjenoj satnici sam uspeo PESKE da pogledam 112cu na Medaku I putem poruke da dobijem jednu ponudu za jednu vasu samaru.Ostali primerci,meni interesantni za gledanje se NE nalaze u Beogradu pa stoga moja aktivnost po tom pitanju je znatno manja.Telefonski razgovori cine svoje I neces verovati svi vlasnici imaju istu pricu.Njihova je jedinstveno sacuvana I dobra.Zbog svega ovoga Pero,ako bi se stavio na moje mesto,iako si 20tak godina mladji od mene,odgovorno tvrdim da ni ti ne bi postigao bolje rezultate od mene za to kratko vreme.Da ne spominjem znanje I poznavanje materije u kojima ozbiljno prednjacis…………..
UOPSTENO…..
Citajuci ili bolje reci studirajuci forum za ovih 72 sata,shvatio sam da modeli 2103/2106 predstavljaju NESTO u svetu ljubitelja lada.To me je zaintrigiralo pa sam krenuo da istrazujem dalje I dosao do zakljucka koji sam jasno izneo u mom poslednjem postu u ovoj temi.Kako se radi o dva totalno razlicita automobila istog brenda,nasao sam za shodno da vas sve pitam,da li slucajno gresim u svom izboru,a radi se o automobilima istog ili slicnog cenovnog ranga(ako racunamo primerke koji bi mene zadovoljili).Bez obzira (Pera kaze) sto ce vlasnici pomenutih modela savetovati nabavku istih,zar nije dobro da mi ti isti vlasnici kazu:Prijatelju-ove su bolje zbog toga ,toga I toga a ove druge zbog toga………..Sto mislite da svi znamo sve.Ima nesto sto ne pise na forumu a voleli bi da naucimo ili u krajnjem slucaju da ne pogresimo ako ne moramo.
VOJVODO……
Neizmerno ti hvala na ponudi.Potajno sam se nadao tvom odgovoru na moje poslednje pitanje jel si vlasnik pomenutih modela,a vidim I opremio si neke koji znaju MNOGO vise od mene.Zato te molim da mi kazes sta dobijam a sta gubim sa modelima 2103/2106 u odnosu na samaru I zasto ih je pametnije ili ne,imati I voziti u odnosu na samaru.Za to vreme cu ja pogledati slike sto si mi poslao,a gde rece da te put vodi kroz Kikindu-samo da nadjem jedan oglas pa cu ti pustiti poruku sa podacima.Jos jednom-neizmerno hvala na ponudi za pomoc pri kupovini lade.Scena sa tvog avatara nece izostati.
DRPELE…..
Hvala na javljanju,to najvise cenim,ali kad mi kazes ZAKON ostavljas me u razmisljanjima-za sta?Za drift?Za sneg?Za nabavku krstova kardana,hardijevih guma I balansiranja istog?Ako sam omanuo neki izraz ne zameri-tek sam juce poceo da ucim……
Ako te ne mrzi,bolje mi reci zasto si preskocio 2106.Namerno ili………….to ce me kopkati do god se ne oglasis.
Hvala vam jos jednom svima na ucestvovanju.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ako te zanima bas konkretno Samara kao Goxxy-ijeva... on je njegovu prodao prosle godine valjda, i sad skoro se ista ta Samara, tj. Sputnik vrteo u oglasima. pojuri Goxxyija, pokusaj nekako da dodjes do njega, i pitaj ga za podatke od coveka kome je prodao Sputnika. mozda je jos uvek na prodaju... ;)
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

goldeneye

Post by goldeneye »

Mozda se nisam lepo izrazio ili me nisi lepo razumeo.Goksijeva samara u momentu prodaje je bila onakva kakva meni treba sada.Jedina mana joj je bila sto je farbana.Danas taj auto nema veze sa onim kakav je bio dok je bio u njegovom vlasnistvu.Zato ga necemo traziti.Uzeo sam primer Goxijeve,ima tu jos par nekih vrednih primera-nislim da je momak iz Uzica itd.
Hvala ti sto si se javio.

djape1977

Post by djape1977 »

koliko ces cesto menjati krstove kardana na ladi sa zadnjim pogonom? jednako koliko i homokineticke zglobove na samari. jednom u 100.000km ako kupis kvalitetne, a svakih 10.000 ako uzmes jeftine. kad sam ubacio fiatov motor u karavanku, odradio sam remont i za narednih 80.000 km sa motorom od 120ks i stalnim izivljavanjem po gasu nije nista crklo u sklopu kardana.

samara VS klasika?

ako vise volis golfa mk1 od recimo pezejca, onda kupi samaru. samara je tvrdja u svakom pogledu, menjac je manje precizan, laksa je na volanu, enterijer je losiji nego u ladama sa zadnjim pogonom.

lade sa zadnjim pogonom, kocke (2104, 2105, 2107) i specijalke (2103 i 2106) su mekane, udobne i tihe u poredjenju sa samarom. do '82. godine je kvalitet izrade bio drasticno bolji nego kasnije.

specijalke VS kockice?

specijalke su meni lepse, ogibljenje je bolje odradjeno, mnogo se manje ljuljaju nego kocke, enterijeri su bogatiji i kvalitetniji, bolja je zvucna izolacija. mana specijalki je nedostatak pete brzine. ako ikad vozis preko 100km/h, trebace ti petobrzinac. nikakva mudrost, samo se zameni menjac.

s'obzirom da razgovaramo o automobilima od oko 1000e, nemoj uopste gledati godiste. gledaj stanje. auto iz '79. koji je presao 100.000km je u boljem stanju od auta iz '99. kojij je presao 300.000km.
j***** auto bez kardana

goldeneye

Post by goldeneye »

BRAVO-to mi je trebalo-i naravno hvala sto si se javio

goldeneye

Post by goldeneye »

Djape molim te samo jedan odgovor.Kada bih se hipoteticki odlucio za ovu ladu http://www.mojauto.rs/polovni-automobil ... 81_godkoju mi je predlozio vojvoda i kada bih je doterao kod tebe i rekao ti:MENJAJ SVE STA MISLIS DA TREBA,iako je tesko predpostaviti ovako na daljinu(dok se ne vidi) ali uzmimo primer da treba ovo:
-Kablovi
-svecice
-kapa
-ruka
-filteri svi
-ulja sva
-diskovi
-plocice
-creva za kocnice(do celjusti)
-kugle
-krajevi spona
-gume u viljuskama(valjda kazete seleni)
-krst kardana i eventualno hardijeva guma
-stelovanje ventila i provera lanca i lancanika(sad ne znam da li treba taj neki spaner ....)
Koji delovi i kako ih nabavljas to me ne zanima,zanima me cena svega sa rukama.Znam da te mrzi da razdvajas pa ti olaksavam.
Sad kad smo sve to uradili probas auto i doneses sud za set kvacila dali treba ili ne.Znam da ruke kostaju kod tebe 50e ali ne znam cenu seta(koji ti preporucis).
Sa ovako sredjenim autom koji je prosao tvoj tretman,predpostavljam da prelece tehnicki,pa stoga bih mogao opusteno da stavim porodicu u kola i uputim se na godisnji odmor.
Hvala ti na odgovoru ako nije tezak.

Pera

Post by Pera »

Sve to stoji,ali svaka od tih LAda ima neke mane-prednosti,i istina je negde izmedju,ali ti u glavi moras da imas,ako bih tako mogao da kazem,viziju auta koji ti se svidja i kakav ti odgovara.
Meni konkretno je Samara mnogo lepsi auto od 2101-2107,a nekome je opet obrnuto,Samara ima prednju vucu,ostale nemaju,sto je nekad velika prednost,a i ne mora da bude.
Stoji da su 2103,2107 mekse i malo tise,imaju udobnija sedista.
Ali je zato Samara dosta agilnija i stabilnija od njih,a takodje i preglednija,i uvek trosi bar litar goriva manje,takodje ima elektronsko paljenje,ali se i kod ovih to moze ubaciti.
Iako vozim Samaru,mislim da 2103,ali pogotovo 2107 imaju bolju limariju.

Kad sve saberes i oduzmes,vidi sta ti odgovara,a sta ne.
Ali ti je moj savet,ako se vec odlucis za Samaru ili 2107,da uzmes nesto novijeg godista,neces morati 2 puta na tehnicki,a sa starijim autom 80-90 god,vece su sanse da zavrsis na vanrednom tehnickom i da imas muke.

stefanm
Automobil: ford, lada

Post by stefanm »

2107 neprevazidjena.... subjektivno misljenje, naravno moje
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"

svabazr
Automobil: lada 2106

Post by svabazr »

2106 ili 2103 su po meni bolji od samara samo ih ebe godiste proizvodnje i tehnicki i te gluposti delova ima gde oces idu lepo ja sam reg platio sa starim tablama i saobracajnom oko 15 000din sa agenciskim troskovima i sve to po meni nije skupo.kad iz samre sednes u 2106/3 videces sta je udobnost...to jeste da ce ti trebati petobrzinac ako ides preko 100kmh ali to se lako zameni,oko kardana nema da brines sredis ga posteno i imas kardan za narednih 80 000km sigurno,eto ja sam imao problema sa auspuhom nisam naso nista sem kilera pa ga stavio pa iztrulio lako pa sam trazio tazio i nasao nesto bolje :D kugle sam kupio za fiata 1150din kamad,svecice su ti oko 300-400din komad zavisi koje uzimas,krajevi spona su 800din,plocice kvalitetne 20e,diskovi su ti od 1000din pa do 5000din lepo uzmes brembo i miran si :) ulja su ti zavis koji proizvodjac 4 litre uzems u kantici i prodjes jeftinije,ulje za kocnice nemam pojma posto je, to je to sto znam od cena .kablove nemoj da menjas ako su dobri tako sam ja menjao da mi ne budu creni kablovi pa su probile posle 2 meseca pa sam vratio stare :d

Igor88
Automobil: Lada Samara 1.5,1.3

Post by Igor88 »

Srpskim putem jedna marka vlada,
a to je naravno ruska lada.

Pera

Post by Pera »

Kad kazete da je bolja,onda recite coveku zbog cega i zasto je nesto bolje od necega.
Stoji da je 2103-2107 udobniji auto od samare,ali isto tako i nestabilniji i malo sporiji auto,koji pritom trosi dosta vise goriva,ne bih ti savetovao 2103,2106,iz razloga sto su to matori automobili,koji ce morati 2 puta na tehnicki,a lako mozes doci i do vanrednog tehnickog sa njima kad vide godiste,a to ne bi voleo.

vojvoda

Post by vojvoda »

[quote="svabazr"]2106 ili 2103 su po meni bolji od samara samo ih ebe godiste proizvodnje i tehnicki i te gluposti delova ima gde oces idu lepo ja sam reg platio sa starim tablama i saobracajnom oko 15 000din sa agenciskim troskovima i sve to po meni nije skupo.kad iz samre sednes u 2106/3 videces sta je udobnost..

apsolutno se ne slazem sa tobom bez obzira sto ja volim 2103 i 2106 ali imao sam i 2103 1500ccm,2105 1200 ccm i 1300 ccm,2106 1600 ccm ,2107 1600 ccm 2108 i 21093
samara je daleko udobnija od 2103 a i od 2106
1. sedis nize i zavaljen u nazad dok u 2101-2107 sedis ravnno i dosta vise u odnosu na samaru
2. potrosnja koliko znam svaka lada dok je dobar karburator i ako je dobro nastelovana i ako ne vozis vise od 90km/h ne trosi puno.
3.samara zaista manje trosi od pomeneti modela sem 2105 sa 1300 ccm kais tu su sa potrosnjom
4.coveka smo smorili sa nasim uzmi ovu 2110 nemoj 2108 ili uzmi 2106 ne 2108
a da li se neko setio da mu pomogne da ode da pogleda neku od navedenih lada koje su npr kod tebe u zrenjaninu ili kod mene u subotici. :evil:

Post Reply