Lada 112 nece da upali!
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Lada 112 nece da upali!
jel si popravio ladu sta je bio problem.
- (V)lada
- Automobil: Lada 112 16v
Ево да јавим само да сам јуче преузео ладу, упалила је и сад је ок, а шта јој је заиста било па није хтела да упали ни мајстор са сигурношћу није знао да ми каже...
Као што сам написао имала је довод горива, варницу на свећици али нешто јој је фалило. Пошто је постојао неки чудан звук приликом верглања, ремонтован је алнасер; никад није отваран тако да је превентивно одрађено иако то није био разлог не паљења... Када је прикачена на комп ништа конкретно није избацила као квар, убацивали су неки други софтвер, пекљали се око тога и упалила је! Мало је било проблема око усаглашавања рада мотора на бензин и гас, чишћене су дизне, мерена компресија... Успут је замењен и зупчасти, шпанери, семеринг на брегастој и радилици, пк каиш, пумпа за воду; стари каиш је прешао 41.000 и с унутрашње стране је сав попуцао! Опет с неке стране добро што ме је ово задесило иначе не бих га мењао до следеће замене уља а тад би већ угурао 50 - можда!
Ето, непланирани трошкови одједном се створише, а још је и регистровао пре 10ак дана, а ауспух вапи за заменом... Ма игре без граница!
Evo da javim samo da sam juče preuzeo ladu, upalila je i sad je ok, a šta joj je zaista bilo pa nije htela da upali ni majstor sa sigurnošću nije znao da mi kaže...
Kao što sam napisao imala je dovod goriva, varnicu na svećici ali nešto joj je falilo. Pošto je postojao neki čudan zvuk prilikom verglanja, remontovan je alnaser; nikad nije otvaran tako da je preventivno odrađeno iako to nije bio razlog ne paljenja... Kada je prikačena na komp ništa konkretno nije izbacila kao kvar, ubacivali su neki drugi softver, pekljali se oko toga i upalila je! Malo je bilo problema oko usaglašavanja rada motora na benzin i gas, čišćene su dizne, merena kompresija... Usput je zamenjen i zupčasti, španeri, semering na bregastoj i radilici, pk kaiš, pumpa za vodu; stari kaiš je prešao 41.000 i s unutrašnje strane je sav popucao! Opet s neke strane dobro što me je ovo zadesilo inače ne bih ga menjao do sledeće zamene ulja a tad bi već ugurao 50 - možda!
Eto, neplanirani troškovi odjednom se stvoriše, a još je i registrovao pre 10ak dana, a auspuh vapi za zamenom... Ma igre bez granica!
Као што сам написао имала је довод горива, варницу на свећици али нешто јој је фалило. Пошто је постојао неки чудан звук приликом верглања, ремонтован је алнасер; никад није отваран тако да је превентивно одрађено иако то није био разлог не паљења... Када је прикачена на комп ништа конкретно није избацила као квар, убацивали су неки други софтвер, пекљали се око тога и упалила је! Мало је било проблема око усаглашавања рада мотора на бензин и гас, чишћене су дизне, мерена компресија... Успут је замењен и зупчасти, шпанери, семеринг на брегастој и радилици, пк каиш, пумпа за воду; стари каиш је прешао 41.000 и с унутрашње стране је сав попуцао! Опет с неке стране добро што ме је ово задесило иначе не бих га мењао до следеће замене уља а тад би већ угурао 50 - можда!
Ето, непланирани трошкови одједном се створише, а још је и регистровао пре 10ак дана, а ауспух вапи за заменом... Ма игре без граница!
Evo da javim samo da sam juče preuzeo ladu, upalila je i sad je ok, a šta joj je zaista bilo pa nije htela da upali ni majstor sa sigurnošću nije znao da mi kaže...
Kao što sam napisao imala je dovod goriva, varnicu na svećici ali nešto joj je falilo. Pošto je postojao neki čudan zvuk prilikom verglanja, remontovan je alnaser; nikad nije otvaran tako da je preventivno odrađeno iako to nije bio razlog ne paljenja... Kada je prikačena na komp ništa konkretno nije izbacila kao kvar, ubacivali su neki drugi softver, pekljali se oko toga i upalila je! Malo je bilo problema oko usaglašavanja rada motora na benzin i gas, čišćene su dizne, merena kompresija... Usput je zamenjen i zupčasti, španeri, semering na bregastoj i radilici, pk kaiš, pumpa za vodu; stari kaiš je prešao 41.000 i s unutrašnje strane je sav popucao! Opet s neke strane dobro što me je ovo zadesilo inače ne bih ga menjao do sledeće zamene ulja a tad bi već ugurao 50 - možda!
Eto, neplanirani troškovi odjednom se stvoriše, a još je i registrovao pre 10ak dana, a auspuh vapi za zamenom... Ma igre bez granica!
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Znaci-SAD PALI!!!!

...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
nesto joj nije stimalo kad nije htela da upali.dobro je da si joj zamenio zupcasti kais i sve ostalo,sto znaci da si joj uradio veliki servis.dobro je sto je upalila bez.ja evo za 2 meseca. sam presao 2000 km ide auto kao zmaj.
-
lada-senta
Pozdrav,evo da pisem tu,da ne otvaram novu temu.
JA sam se vec tu brukao zbog majstora,koji se ne razume najvise,naviknut je na Zastavo i starija kola,bez kompjutera. Pa opet je u svom elementu,pa bolje da pitam...jel neko zna da mi opise osnovne korake na sta treba da se pazi,da ne napravi nesto naopako.
Naime,pre oko 2 nedelje mi je pukao rebrasti kajs,i verovatno ne moram da objasnjavam krive ventile itd....Kupio sam novu granituru ventila,naravno rusko+semeringe za ventile+dihtung glave.
Danas me zove,da nije gotov sa kolima,jer u glavi,kod nekih ventila je ostalo ulje,u momentu kad se kajs prekinuo,i oni su otvoreni,pa nezna kako dalje....hoce sutra da proba da upali motor,pa kako on kaze,kad proradi hidraulika,samopodesavanje ce sve namestiti.
Neznam,ja nisam strucnjak,ali sam mislio bolje da pitam,nego da ulazem opet para u isto......
JA sam se vec tu brukao zbog majstora,koji se ne razume najvise,naviknut je na Zastavo i starija kola,bez kompjutera. Pa opet je u svom elementu,pa bolje da pitam...jel neko zna da mi opise osnovne korake na sta treba da se pazi,da ne napravi nesto naopako.
Naime,pre oko 2 nedelje mi je pukao rebrasti kajs,i verovatno ne moram da objasnjavam krive ventile itd....Kupio sam novu granituru ventila,naravno rusko+semeringe za ventile+dihtung glave.
Danas me zove,da nije gotov sa kolima,jer u glavi,kod nekih ventila je ostalo ulje,u momentu kad se kajs prekinuo,i oni su otvoreni,pa nezna kako dalje....hoce sutra da proba da upali motor,pa kako on kaze,kad proradi hidraulika,samopodesavanje ce sve namestiti.
Neznam,ja nisam strucnjak,ali sam mislio bolje da pitam,nego da ulazem opet para u isto......
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
samopodesavajuci se prvo moraju isprazniti od ulja kako bi sve bilo u redu. Nisam to licno radio ali sam bio prisutan mnogo puta kad su mehanicari to radili.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
podizaci se moraju isprazniti pre namestanja , mora svaki da skine !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
-
lada-senta
Esad,upravo dolazim od majstora,covek je skinuo sve ali od tih malih hidraulicnih cilindra koje gura ventil,kad se dize, 2 komada su ostecena,verovatno od udara,jer su dva ventila bila jako krivi. Kod ova dva ne moze da se ugura u sredini ono dugme,znaci ne mogu da se pomere unutra mali klipovi. Jel neko zna,mogu li se nekako popraviti,ili ide nova garnitura? MAjstor kaze,da su oni kod Opela rastavjali ove,ali je to valjda neki novi tip,koji je nepovratni,pa po nejmu to ne moze da se rastavi-popravi.
- altinjanin
Novo.Koliko je polupao ventila?
-
lada-senta
Pa,po nekoj proceni 6 ventila je ocima vidljivo iskrivjeno,a od tih 6 su 2 toliko iskrivjena kao luk. Zato smo mislili da su ta dva udarila jace,pa zato su oni blokirali. Mada me je zvao majstor,da je pricao sa kolegom,ko mu kaze da su ovi klipovi isti kao kod novijih Golfova. I da valjda moze da se rastavi i popravi. Mozda se neko pita,zasto to jurim u subotu,pa zato sto mi auto stoji skoro 3 nedelje zbog sporog pristizanja rezervnih delova....i sad jos i ovo,a meni najkasnije u ponedeljak treba auto zbog posla.
Izvini, znam da ti je frka i muka sto ti se to uopste i desilo, ali ja se pitam zasto auto teras kod tog majstora koji ocigledno ne zna sa tim autom...
Pa makar nek je iduci daleko ne znam koliko...
Pa makar nek je iduci daleko ne znam koliko...
Samo Samara Srbina Spasava
-
lada-senta
Samo zato,sto je ovo mali grad,pa postoja dve vrste majstora. Ili stari,koji su se navikli na program zastave,ili mladi koji bi da rade novija vozila,i probaju da rade i sa diagnostikom,ali se malo razume. Prosle godine je jedan spojio pogresno kablove putnog racunara,pa se auto bukvalno zapalio..... Zato sam ja licno kupio i autodiagnostiku i citac gresaka,pa ako objasnim majstoru sta treba raditi,onda savesno odradi. I toliko.....
Sad zavisi koliko ce kostati jos delovi,ako bude previse,necu popraviti ovaj. Moze li mi neko reci,dali je istina da kod motora 1,6 ako se prekine rebrasti kajs,onda ne udara u ventile? Ako bi kupio drugi......
Sad zavisi koliko ce kostati jos delovi,ako bude previse,necu popraviti ovaj. Moze li mi neko reci,dali je istina da kod motora 1,6 ako se prekine rebrasti kajs,onda ne udara u ventile? Ako bi kupio drugi......
Tako pisu po forumu, valjda 1.6 i 1.5 8v ne udara u ventile...
Samo Samara Srbina Spasava
- altinjanin
Pa nema tu neke nauke,obrada glave,i novi ventili,i delovi za veliki servis.To bi trebalo da znaju svi...samo 1.5.16v krivi...
-
lada-senta
Da,lako je to drugom napisati da nema neke nauke-kao sto i nema,ali ima vise matematike. Jer,Lade 11X trenutno kostaju oko 1000-1500 Eura,bolji,losijih ima i po 500-700 Eura. Meni dosad,sto sam uzeo delove,tojest spaneri za rebrasti kajs,nov rebrasti ,dihtung glave,garnitura ventila,semerinzi za ventile i nove NGK svecice su grubo 15000izasli. Podizaci ,koliko ja znam,se obicno ne menjaju...Esad,pogledacu njihovu cenu u kompletu,jer ruske delove kodnas ne daju na komad,samo komplet.Ako to bude nekih 10000 ,onda jos tome dodam cenu registracije sledece godine+ ruke majstora i obradu glave+ hidro test....Onda mi se vise isplati uzeti drugi auto,delovima iz ovog da ga doteram,i jos mi ostane gomila delova. Pre nego sto se neko zakaci za to,zasto dodajem i cenu registracije...to cinim zbog cinjenice,sto je nedavno u mene uletela baba sa kolima....Samo baba ima rodaka u miliciji,pa joj napisali zapisnik,da sam ja udario nju. Posto u osiguravajucem drustvu su mi rekli da oni veruju zapisniku milicije,ne istrazuju slucaj...ne mogu nista,em moram platiti kaznu za ugrozavanje bezbednosti saobracaja,em od sledece godine mi skidaju 30% bonusa kiji sam imao+dodaju 50 % kao kaznu. Znaci,sledece godone me kosta oko 7500 dinara vise registracija.A posto jedino kodnas bonus ili kaznu nosi auto a ne vozac,ako kupim drugi,onda krecem sa 0,ne placam vise. Sutra cu biti pametniji....