Pomagajte ako boga znate, auto kuva a ja sizim!
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Pomagajte ako boga znate, auto kuva a ja sizim!
Ja sam sa mojom samarom imao takav problem, pisao sam ali se ne secam u kojoj temi.Nije vrteo ventilator a izbacivao je vodu pa sam mislio da je do struje...A ustvari posuda je imala jako malu rupicu koja je pravila problem.Posuda se vremenom izulja sa zadnje strane pa se ne primecuje da je busna.Isekao sam parce sundjera i stavio ispod boce gde se naslanja na metalni deo da do toga vise nebi dolazilo.Moj savet ti je zameni posudu pa onda dalje trazi ako nije to jer nije skupa a ako ti auto prokuva tako par puta znas sta te ceka...
Samara 4ever
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Čep na hladnjaku, kao što je i napisano, ne postoji, a čep na posudi treba da dihtuje hermetički, ali (uvijek je tu jedan ali) on na sebi ima ventil na koji pušta ako se stvari prevelik tlak (vidi se sa donje strane čepa), što je u biti jedan obični feder koji pritišće komad plastike na metalni dio čepa. Kada je tlak prevelik, sila gurne feder malo prema gore i izađe nešto zraka, pa se tlak smanji i feder opet pritisne. Ako se ta rupa začepi onda tlak može narasti preko dozvoljenog pa dođe do izbacivanja antifriza (kao kada promućkaš pivo, pa ga ideš otvarati).
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
-
joksacetka
Isperi sistem za hlađenje, ako si mešao antifriz (vrste) moguće da je negde začepljen kanal.
Proveri termostat, i što gore neko reče poklopac od posude da li otvara.
Proveri termostat, i što gore neko reče poklopac od posude da li otvara.
joksa