Da li mogu da stavim malo deblje žice na el. magnetu jer ovako tanke nema šanse da nađem? Mislim da li neće da smetaju da kače nešto i sl.samara1500 wrote:To je elektromagnetni davač koji ima ulogu koju su nekad igrala platinska dugmad. Mislim da su retki vlasnici Samare koji nisu bar jednom imali problem s ovim, a ne bi trebalo da je tako jer davač ne dodiruje ništa u toku rada i nije izložen habanju. Uglavnom strada ako se olabave šrafovi koji ga drže pa krene da češe o pokretne delove ili da se trese pa odlomi (inače neverovatno ranke) kabliće. Ja sam ih zbog toga na novom ponovo preletovao pod malo pogodnijim uglom nego što stoje fabrički (i zaštitio sa 2 sloja silikonskog bužira preko).
I, naravno, držim ga u kompletu prve pomoći na putu, znači zajedno sa rukom, kapom, svećicama, komutatorom, reglerom, membranama... kao što je to već poznato prekaljenim samardžijama
Problem sa strujom
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Re:
Re: Problem sa strujom
Moze da zasmeta kad vakumski korektor povlaci plocicu.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Za 1000 din ga imas gde hoces.
Ljudi juce sam skidao razvodnu kapu i cistio kontakte kad ono ona masna to jest ima ulja u njoj e sad kontam to ulje je iz glave ali me zanima dali ima neki semering i gde se nalazi to jest kako se dolazi do njega?
Normalno da ima,semering razvodnika,moras da demontiras ceo razvodnik da bi ga zamenio,ali nista strasno.
gde se on nalazi u razvodniku ili u onom drugom delu gde je breg sto pokrece pumpu za gorivo?
Skines razvodnik sa glave,razmontiras ceo razvodnik i semering se nalazi sa unutrasnje strane razvodnika u onom malom kucistu.
Imas ovde detaljno: phpBB3/viewtopic.php?f=28&t=3110
E hvala st@meni nego me jos zanima primetio sam da ima malo lufta u ruci to jest ako pokusam da je okrecem ka kabini ili suprotno malko ima lufta e sad me zanima smeta li to za paljenje?
Sa rukom moze da ima lufta,ali skini ruku pa onda gledaj da li ima luft,ako guras osovinu napred-nazad,to nema veze,ali ako imalo ima bocni luft (levo-desno),to ne valja.
Pera wrote:Sa rukom moze da ima lufta,ali skini ruku pa onda gledaj da li ima luft,ako guras osovinu napred-nazad,to nema veze,ali ako imalo ima bocni luft (levo-desno),to ne valja.

lufta u toj cauri kroz koju prolazi osovina nema ali ima luft kada probam da okrecem u smerovima kao na slici,kao da su izlizani oni pipci na spojnici nazad pa ima lufta!
To je OK, bitno je da nema lufta u osovini. I sledeci put uzmi olovku umesto spreja
:):) 
st@meni wrote:To je OK, bitno je da nema lufta u osovini. I sledeci put uzmi olovku umesto spreja:):)
Crtanje mi nikad nije islo od ruke
Ajd sad da pitam ja jednu stvar,ler gas mi je inace namesten na 900-1000 obrt/min,ali kada ukljucim sledece potrosace:oborena svetla,ventilator grejanja,maglenke,ler padne sigurno za 200 obrt,e jos ako se u nekim situacijama malo vise zagreje i upali ventilator hladnjaka,padne jos za jedno 100-150 obrt i onda radi malo nemirnije i trese motor,da li je to normalno???
Kako se vama ponasaju Samare u slicnim uslovima?
Inace alternator je od Krome 90 A,remontovan letos.
Kako se vama ponasaju Samare u slicnim uslovima?
Inace alternator je od Krome 90 A,remontovan letos.