BA3 2109
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
travelman
Re: BA3 2109
Ako je bilo za matorce, onda opravdano nisam bio pozvan...
...
Priznjem da jos nisam dostigao rentabilnost za club seniora...
...
P.S. Kolika je zapremina samarinog rezervoara goriva.
Priznjem da jos nisam dostigao rentabilnost za club seniora...
P.S. Kolika je zapremina samarinog rezervoara goriva.
43Ltravelman wrote:P.S. Kolika je zapremina samarinog rezervoara goriva.
-
travelman
Auuu koliki je, treba to napuniti...
... Nego, jel sme to da se puni do pola ili mora samo pun...
...
-
Boki78
Jedna od lepota vozenja stare kljusine jeste sto ima pumpu benzina prilicno niskog pritiska pa je mozes voziti i na minimumu bez znacajnijih posledica. Sem toga nova pumpa je 10e, a ne menja se bas svaki cas, obaska sto postoje i membrane koje ne kostaju vise od par eura i uglavnom se mogu zameniti 
To najbolje moja Lajka zna, puni se za 500 kinti benzina jednom u tri meseca 
Samo Samara Srbina Spasava
-
travelman
Izvini Boki ali ova moja nije stara kljusina..
... Obzirom da je protutnjala pored becke skole, sada je cistokrvni lipicaner...
....
Sme ona da se vozi i prazna, bez kapi benzina. Ona predhodna mi je imala plin pa sam i to iskusio a za 7 godina mi nikada nije crkla pumpa ili membrana koja inace kosta 1.5e.
I tako, jedna od lepota voznje cistokrvnog lipicanera je to sto podnosi sve uslove rada uz minimalno poklanjanje paznje...
...
Sme ona da se vozi i prazna, bez kapi benzina. Ona predhodna mi je imala plin pa sam i to iskusio a za 7 godina mi nikada nije crkla pumpa ili membrana koja inace kosta 1.5e.
I tako, jedna od lepota voznje cistokrvnog lipicanera je to sto podnosi sve uslove rada uz minimalno poklanjanje paznje...
-
Boki78
Ma kak'i devojcica od samo 20+ godina, jos malo pa mladja odltimerkatravelman wrote:Izvini Boki ali ova moja nije stara kljusina..![]()
Zapravo samaru je mnogo teze ocuvati u top stanju nego iole normalan autotravelman wrote:I tako, jedna od lepota voznje cistokrvnog lipicanera je to sto podnosi sve uslove rada uz minimalno poklanjanje paznje......
Abre što toliko ocrni samaru, a voziš je godinama i ne menjaš je.
Ja imam primer u dvorištu, kad bi ja za moju ladu uložio pola para kao što moj buraz ulaže u alfu 156 moja lada bi bila ko nova. Da se nelažemo, euro3 automobili rade dobro je se u njihovo održavanje sliva poveća suma para, naše lajke kako tako guraju i završavaju nam posao.
Danas sam sa mijom ladom bio pored reke veternice natovario pun gepik tinju i doterao kući. Kad bi se moj buraz njegovom alfom rešio to da uradi. Moja lada za mene ima veliku vrednost, da imam njegovu lepu alfu šta bih snjom.
Ja imam primer u dvorištu, kad bi ja za moju ladu uložio pola para kao što moj buraz ulaže u alfu 156 moja lada bi bila ko nova. Da se nelažemo, euro3 automobili rade dobro je se u njihovo održavanje sliva poveća suma para, naše lajke kako tako guraju i završavaju nam posao.
Danas sam sa mijom ladom bio pored reke veternice natovario pun gepik tinju i doterao kući. Kad bi se moj buraz njegovom alfom rešio to da uradi. Moja lada za mene ima veliku vrednost, da imam njegovu lepu alfu šta bih snjom.
-
travelman
Bravo dejca, ni Njegos ne bi rekao pametnije od tebe.
Drug mi radi u ovlascenom bmv servisu, tamo kad oteras auto na servis tacno se zna sta se menja na 5, 6 ili 7000km. Pa i na ladi kada bi sve menjao na odredjeni broj km, nista ne bi crklo. I onda je bmv ok, a lada kljusina.
Voli boki samaru nego nece da nam prizna.
.
Da je standard veci pa da svako ima radni i paradni auto. Meni je jeftinije odrzavanje i registracija za samaru i cabria zajedno nego sto je samo za alfu. Ali u oba auta su obicni motori sa karburatorom i nema sta da se pokvari, bolje dve kljusine koje se kotrljaju nego jedan salonski primerak da mi stoji. Naravno, da imam para kao sto nemam, i ja bi vozio glanc novo. Ovi sto kupe na lizing ili kredit su jos gori od nas koji vozimo lade koje su bar na nase ime.
P.S. Ovo se odnosi na nas koji zivimo u domovini, da se neko ne prepozna pa da bude uvredjen. Ovde vaze neka posebna pravila.
Drug mi radi u ovlascenom bmv servisu, tamo kad oteras auto na servis tacno se zna sta se menja na 5, 6 ili 7000km. Pa i na ladi kada bi sve menjao na odredjeni broj km, nista ne bi crklo. I onda je bmv ok, a lada kljusina.
Voli boki samaru nego nece da nam prizna.
Da je standard veci pa da svako ima radni i paradni auto. Meni je jeftinije odrzavanje i registracija za samaru i cabria zajedno nego sto je samo za alfu. Ali u oba auta su obicni motori sa karburatorom i nema sta da se pokvari, bolje dve kljusine koje se kotrljaju nego jedan salonski primerak da mi stoji. Naravno, da imam para kao sto nemam, i ja bi vozio glanc novo. Ovi sto kupe na lizing ili kredit su jos gori od nas koji vozimo lade koje su bar na nase ime.
P.S. Ovo se odnosi na nas koji zivimo u domovini, da se neko ne prepozna pa da bude uvredjen. Ovde vaze neka posebna pravila.
Samo sto je tesko da se bilo sta menja na 5, 6 ili 7000 km redovno. Mozda na x10 vecoj kilometrazi.travelman wrote: tacno se zna sta se menja na 5, 6 ili 7000km. Pa i na ladi kada bi sve menjao na odredjeni broj km, nista ne bi crklo. I onda je bmv ok, a lada kljusina.
Veliki servis za Audi A4 je ja msm na 180 000 km
Samo Samara Srbina Spasava
-
travelman
U bre Gago, naveo sam banalan primer ali ajd da budem konkretan.
Mislis li da vlasnik audi.a a4 radi veliki servis na 180000 ili bar na upola manjoj km. Ja predhodnu samaru kupi sa 55000 i prodavac mi rece da uradim veliki servis jer nikada nije radjen a ja je provoza jos 40000 bez ikakvih problema. Sta je moglo biti je neka druga prica.
Isti taj audi sa automatskim menjacem ima interval zamene menjackog ulja na 50000 ali svi ga menjaju na 30000max. A dejca tera njegovu ladu 14 god pa cak ni ne zna da li je ikada i kontrolisao ulje u menjacu.
Na takve primere sam mislio a ne da svako od nas tera dok ne stane pa onda kuku lele.
Mislis li da vlasnik audi.a a4 radi veliki servis na 180000 ili bar na upola manjoj km. Ja predhodnu samaru kupi sa 55000 i prodavac mi rece da uradim veliki servis jer nikada nije radjen a ja je provoza jos 40000 bez ikakvih problema. Sta je moglo biti je neka druga prica.
Isti taj audi sa automatskim menjacem ima interval zamene menjackog ulja na 50000 ali svi ga menjaju na 30000max. A dejca tera njegovu ladu 14 god pa cak ni ne zna da li je ikada i kontrolisao ulje u menjacu.
Na takve primere sam mislio a ne da svako od nas tera dok ne stane pa onda kuku lele.
-
travelman
I samo da dodam ...
Na novim bmv su crkavale bos pumpe ali ne zbog loseg goriva kao sto se uvek govori musteriji u servisu, nego zbog loseg kvaliteta izrade.
Na novim bmv su crkavale bos pumpe ali ne zbog loseg goriva kao sto se uvek govori musteriji u servisu, nego zbog loseg kvaliteta izrade.
-
Boki78
Pa nisam ja nju ocrnio, ja samo predstavljam auto koji vozim onako kako ga vidim, tj kako se ona igra i zevzeci samnom, a i ja sa njomdejca wrote:Abre što toliko ocrni samaru, a voziš je godinama i ne menjaš je.
Inace da vozim je i ne menjam je godinama, niti imam neku posebnu zelju i nameru da je skoro zamenim ne zato sto mislim da je cudo od auta, vec zato sto za te pare zavrsava posao kako tako. Sem toga ako bh presao na drugo vozilo onda bih morao uzeti znacajno bolje i mladje vozilo, inace koji klinac sam ga uopste i menjao, a to onda u najsirotinjskihoj iole smislenoj varijanti izadje 3000 i vise evra za logana. To su pare koje mogu u ovom trenutku uloziti na mnogo bolji nacin od usmeravanja u dalju potrosnju.
Ja stvarno nemam predstavu koliko tvoj brat ulaze u alfu, ali da bi moja limarijsko/lakirerski bila kao nova to bi izaslo jedno par hiljada eudejca wrote:Ja imam primer u dvorištu, kad bi ja za moju ladu uložio pola para kao što moj buraz ulaže u alfu 156 moja lada bi bila ko nova.

ipak dozivljavam kao obicno bacanje para. Gde je tek sredjivanje mehanike u smislu teranja maka na konac, posto jelte pricamo o necemu kao novom
Verovatno nikad, ne zato sto ona to ne moze, vec zato sto kosta vise od par stotina eu pa je posmatra malo drugacije. Da joj je vrednost i odrzavanje na nivou rive ta ista alfa bi bez problema terala i malter i lubenice i bila cudo nevidjeno, al avaj.dejca wrote:Kad bi se moj buraz njegovom alfom rešio to da uradi. Moja lada za mene ima veliku vrednost, da imam njegovu lepu alfu šta bih snjom.
Ja znam, prodao bih je koliko odmahdejca wrote:Moja lada za mene ima veliku vrednost, da imam njegovu lepu alfu šta bih snjom.
Da se mi ne zavaravamo, tamo delovi kostaju kao otrov, na BMW-u ni sraf nije dzaba, ali zato traje vise nego bilo sta na ladama. Jbg koliko para toliko muzike uz naravno tu i tamo po neki izuzetaktravelman wrote: Drug mi radi u ovlascenom bmv servisu, tamo kad oteras auto na servis tacno se zna sta se menja na 5, 6 ili 7000km. Pa i na ladi kada bi sve menjao na odredjeni broj km, nista ne bi crklo. I onda je bmv ok, a lada kljusina.
E vidis to nije do lada to je do nas. Ja na samari, barem zadnjih godinu dana nista nisam zamenio nakon sto je uginulo, uglavnom su mi sve intervencije bile proaktivne, u cilju sprecavanja iznenadjenja. I jeste nista nije crklo/crklo ali jeste radilo kako ne treba sto bi dovelo do crkavanja i stajanja. E sad ja mogu opusteno da kazem, evo presao sam preko 10000km zadnjih godinu dana, auto me super sluzi nigde mi nije stao za to vreme, pa iako formalno tacno, znam da bih sebe lagao jer sustinski nije tacno.travelman wrote: Pa i na ladi kada bi sve menjao na odredjeni broj km, nista ne bi crklo. I onda je bmv ok, a lada kljusina.
Pa ja to na neki nacin i govorim sve vreme, samo tom kljusetu ne tepam vec ga zovem kljusetravelman wrote: bolje dve kljusine koje se kotrljaju nego jedan salonski primerak da mi stoji. Naravno, da imam para kao sto nemam, i ja bi vozio glanc novo.
I jeste u pravu si, covek treba da se prostre koliko je dugacak, meni ne pada na pamet da iole znacajan deo svojih primanja dajem na prevoz, daklem niti imam nameru da dignem kredit niti da kupim neku lepuskastu krsinu koja ce posle krv da mi iscedi