Boki 78 Samara 1300s
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
Re: Boki 78 Samara 1300s
Trebao si odmah po fontu da vidis da je ovo neka kineska kopija. Contitech uglavnom stavlja zuta slova a i font je malo drugaciji.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Stavite GoodYear ili Flennor i uživajte
Ali nema za 300 din.
-
Boki78
Ako pogledas po netu ima contija i sa ovakvim fontom i bojom slova, nisam siguran da imaju jednolican sitetm oznacavanja kaiseva. No opet ko bi ga znao ...BokeYGTi wrote:Trebao si odmah po fontu da vidis da je ovo neka kineska kopija. Contitech uglavnom stavlja zuta slova a i font je malo drugaciji.
Cena nije bila primarni faktor, zapravo nemam nikakv problam da platim i par puta vise za poudan kais, prosto imam interferntni motor i otkaz kaisa vodi u havariju motora ...Dare wrote:Stavite GoodYear ili Flennor i uživajteAli nema za 300 din.
Kais je uzet u krstenoj radnji od velike uvoznicke kuce, ali problem je sto je jajarija primarni srpski biznis koji se uvukao u sve pore ... Fals delovi su globalni problem, ali kod nas je to bas uzelo maha ... Da sam imao nameru da stedim isao bih u ladasku radnju i nasao sve na jednom mestu bez cimanja ...
-
Boki78
Imam je ugradjenu jedva dan, ali po ovome do sada mogu reci da je kineski dolz keva i cale za zapadne zmajeve ala valeo, bugatti i sl qrcosvirije ...
Bio sam u ozbiljnoj zabludi misleci da je losa, kad uzmes te dve pumpe jednu pored druge kinez deluje kao da je dosao iz svemira u odnosu na valeo i bugatti i kwp koje sam imao ili imam jos uveka sada ...
Bio sam u ozbiljnoj zabludi misleci da je losa, kad uzmes te dve pumpe jednu pored druge kinez deluje kao da je dosao iz svemira u odnosu na valeo i bugatti i kwp koje sam imao ili imam jos uveka sada ...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Kaiš mi ne izgleda kao falš ili škart ali ko zna, obično su novi svi isti ali vreme kaže.
Jesi li utvrdio zašto je brundalo? Ako je oscilovao onda mu nije odgovarala sila kojom si ga nategao pa se ponašao kao žica na gitari, ako je brundao na kontaktu onda bi se nakon nekog vremena sve prilagodilo jer ipak i remenica se malo troši pa nije više oblika kao što je bila.
Jesi li utvrdio zašto je brundalo? Ako je oscilovao onda mu nije odgovarala sila kojom si ga nategao pa se ponašao kao žica na gitari, ako je brundao na kontaktu onda bi se nakon nekog vremena sve prilagodilo jer ipak i remenica se malo troši pa nije više oblika kao što je bila.
-
Boki78
Nisam primecivao vidne oscilacije. Brundao je prvo 2000 o.min, a promenom sile stezanja se brundanje selilo na nesto vise obrtaje do 2300 o/min. Meni one rupice u zljebovima ne deluju obecavajuce, a sam kais je veoma tvrd, nekako plastican. Neke tri mogucnosti vidim. Ili je falsifikat, ili je skart kog su uzeli za male pare, ili je dugo stajao u radnji. Neka moja greska je sto sam deo koji je bitno da bude svez uzimao u wagenu za samaru, Verujem da je potraznja delova za nju u takvim radnjama nula pa roba stoji dugo...
- bruyoni
Izgledalo mi kao da su opiljci, ako su rupice onda nešto ne valja. Mada klinasti.. ne ide prodaja ko što je nekada išla, Evropljani mahom stavljaju PK pa se tera i leđima dok su Japanci i Koreanci još i zadržali klinasti. To su baš standardni kaiševi ide po širini i dužini tako da se najlakše kupuje tako a ne po modelu
-
travelman
Juce perem i usisavam moju ladurinu, onda antifriz + zimska tecnost za stakla i ostale djakonije pa reko ajd da dignem haubu i sve to sredim dok ne pocne sneg i kijamet.
A onda vidim zamasceno oko remenice i par kaplica tj malu baricu ispod kola. Ma reko koga hebe, sigurno je propisalo na semeringu al tu je brat Boki da ujedno odradimo i veLki servis pa nema mesta za brigu.
Jutros vidim tvoju temu
.... nego, kolko zelenih da spremim za delove ... dakleM nista ladaško/sirotinjske prodavnice, sve da bude oridjidji kao sto ti kupujes za sebe ...
A onda vidim zamasceno oko remenice i par kaplica tj malu baricu ispod kola. Ma reko koga hebe, sigurno je propisalo na semeringu al tu je brat Boki da ujedno odradimo i veLki servis pa nema mesta za brigu.
Jutros vidim tvoju temu
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Danas sam radio servis i vidim da je kod mene kontic al žuta slova i nije tvrda, jes da je odradio sigurnost 15000km
travelman wrote: Ma reko koga hebe, sigurno je propisalo na semeringu ...
https://www.kupindo.com/Automehanika/26 ... ADA-SAMARA -
travelman
Pa ti nisi pri zdravoj pameti
Pa 1kg tih semeringa se prodaje za 200 dinara
Pa nisam ti ja veverica pa da me izradis kao sto si brata Gagu za gume
Meni ce brat Boki da kaze gde i sta da kupujem, on je dr mr za Samare
-
Boki78
Strumpfe ono je balakovo, nije corteco pa da se puvas
Elem
Pumpa 2600
Spaner 1600
Zupcasti 600
Teoretski je kao neki kvalitet, sad sta je stvarno bog mili zna, tj otkrice se
]
Elem pitanje, primetim danas da mi kais seta oko 1mm levo desno preko pumpe, na remenici bregaste ide kao po sini, remenica bregaste ne baca vidno u stranu, na remenici zupcastog na radilici seta i na ulaznoj i na silaznoj ivici. Sta bi bilo pametno prvo napasti za zamenu? Meni pada na pamet logika, ajd pumpa nova, remenica bregaste ne lici na problem, pa zameniti remenicu radilice
Elem
Pumpa 2600
Spaner 1600
Zupcasti 600
Teoretski je kao neki kvalitet, sad sta je stvarno bog mili zna, tj otkrice se
Elem pitanje, primetim danas da mi kais seta oko 1mm levo desno preko pumpe, na remenici bregaste ide kao po sini, remenica bregaste ne baca vidno u stranu, na remenici zupcastog na radilici seta i na ulaznoj i na silaznoj ivici. Sta bi bilo pametno prvo napasti za zamenu? Meni pada na pamet logika, ajd pumpa nova, remenica bregaste ne lici na problem, pa zameniti remenicu radilice
- bruyoni
Zanemarivo. Ako se u narednim kilometrima pomeranje ne poveća zanemari, to je i normalno. Verovatno je kaiš pri sečenju malo pobegao
-
Boki78
Mene tu malo brine sto ne znam koliko je sracunat na taj vid opterecenja, tj pomeranja levo desno. Mislim ima on neki talk na sebi, ali ne znam koliko to traje... Sem toga,izjutra na prvo paljenje se cuje neki periodicni zvuk, kao sistanje (periodicno), a nakon bukvalno minut nestane cim se motor malo zgreje, cak ni 50C ne pokaze kako treba ... Ono sto mi se takodje ne svidja bas je sto je kais pobegao skroz uz desnu prirubnicu spanera i ide recimo nesto mizerno preko prebaste u desnu stranu ...