Zadnji lonac auspuha
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- tomo 110
- Automobil: lada 110 1.5 16v
Re: Zadnji lonac auspuha
Evo kako izgleda zadnji lonac auspuha posle samo 33920 km, i to orignalni.za ladu 110 1.5 16v
koliko godina je star? mozda ti auto nevozis dosta cesto... mada po meni dobro je i terao 34 000 km sasvim zadovoljavajuce za zadnji lonac
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
Bravo, Petre. To se i meni desilo kada sam dozvolio da mi "majstor" Joca na Kanarevom ugradi neki "svoj" lonac.
Međutim originalni, Ladin, već godinu i po služi ok. Mada, slutim po "zvonjavi" koju čujem ovih dana da je na izdisaju. Verujem da je situacija kao kod Tome na slici.
Tako,izgleda, kome lonac sastavi dve godine da skače od sreće
Međutim originalni, Ladin, već godinu i po služi ok. Mada, slutim po "zvonjavi" koju čujem ovih dana da je na izdisaju. Verujem da je situacija kao kod Tome na slici.
Tako,izgleda, kome lonac sastavi dve godine da skače od sreće
http://www.palvet.webs.com/
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
To je sve mala privreda,garancija 2 godine-toliko i traje! 
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Ja jesam mnogo platio ali ne zalim , 2004 godine kupio sam auspuh za samaru placen 6000 din + ceo sam nosio na potapanje u cink + 3000 din !Lonac se otvara povadi se sve iz njega (vuna) cinkuje vrati (vuna) i na kraju zavari pa se opet umoci malo da se uhvati cink i na one varove i na zavareni lim , cevi takodje bukvalno je ceo cinkovan ! jedini problem ima to shto mi sad crkava dihtung na izduvnoj grani ! 
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
delovi za prvu ugradnju su daleko kvalitetniji od delova za naknadnu ugradnju i veoma retko se nalaze u slobodnoj prodaji
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
-
lada-senta
Judi,ajde da otvorim opet ovu temu. Ja sam iz relativno malog grada. Raspao mi se zadnji lonac,pa mi kazu u radnjama,nema u magacinu odakle narucuju,tek su obecali da pitaju krajem meseca. Znaci treba mi auspuh za Ladu 1500 kubika 16 ventila,to je zato bitno,jer je ovaj motor jaci i zato je auspuh identican kao kod obicnih 1,5i motora,ali samo sto se tice oblika! Precnik cevi je veci,konkretno 45mm.
Zna li neko u vecim gradovima neku prodavnicu,koja salje kurirskom sluzbom?
Ili jel neko ima iskustva sa takozvanim tuning dobosima,kojih ima na internetu?
Zna li neko u vecim gradovima neku prodavnicu,koja salje kurirskom sluzbom?
Ili jel neko ima iskustva sa takozvanim tuning dobosima,kojih ima na internetu?
Pitaj Kit komerc u Novom Sadu.
+ 381 21 63 37 143
+ 381 21 444 918
radnim danom 08-19
+ 381 21 63 37 143
+ 381 21 444 918
radnim danom 08-19
http://www.palvet.webs.com/
-
lada-senta
Hvala,reseno,sutra mi salju AKS kurirskom sluzbom.
Ja i dok sam imao stojadina i sada na ladi uvek na najnizem delu lonca izbusim po neku rupicu burgijom 4 mm. Da bi na tom mestu iscureo kondezat koji je glavni krivac za stradanje lonca sa donje strane.
-
lada-senta
Hmm,da bi to moglo da se resi,vec bi resili na neki nacin ,narocito kod skupjih verzija kao Remus-auspisi.Sad sam gledao cene,pa sam se zacudio,koje pare moze covek da potrosi,ako ima,az jedan Remus auspuh:-) Neka,mozda kad budem dobio na loto:-)
Moj zadnji lonac je jako bucan jer ima komoru a ne Y cev pred sam zavrsetak auspuha (imam sportski lonac, popularnu "dvocevku"). Pa svi gasovi umesto da se lepo izdvoje u 2 cevi oni prvo udaraju plocu, pa tek onda izlaze van sistema. Ne znam dal da opet kupujem zadnji lonac, ili jednostavno pokusam sam da ga napravim... 
Build for Siberia, not for suburbia!
-
lada-senta
Ja sam sad imao drugi problem. Naime,onaj privatnik je mi poslao kurirskom sluzbom auspuh,ali na mom ,jos originalnom je prosireni deo cevi je na onom delu,koji dolazi od motora i nastavak zadnjeg lonca ulazi u njega. A on mi posalje tako,da je prosireni deo na loncu:-) Trenutno sam recio sa komad cevi i mogo one paste za auspuh,jer sam morao na put:-) Ali ce trebati da se zavari komad cevi. To sam samo zato napisao tu,da ako neko narucuje od privatnika,bolje unapred pitati,dali je prikjucak,kao kod originalnog:-)