Sudbina mnogih Lada
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
Jbg, motor mi stariji od mene, na njemu sve fabricki osim dihtunga i semeninga pa moram da pazim da mi karike ne izadju na auspuh...Dare wrote:1.7 stize svaki auto, osim bmw-a sto idu 200NenadZ wrote:Svako ima pravo na svoj ukus, btw Nivom 1.6 perem golfa 2 lagano... izuzev autoputa.
moj auto u krivini kao pegla lezi
ispod haube besan pas rezi...
- Nikola_bgd
proslog mjeseca moj stari je otisao do beograda. ostao jedan dan u mislodjinu kod brata pa su njih dvojica raspalili do zagreba kod sestre. ostali dva dana. pa onda u prijedor.
stari mi se cijeli dan hvalio kako je bila odlicna. malo na pocetku je bila lijena, do bijeljine, a onda je propjevala.
u mojoj ladi od rezervnih dijelova... hmmm... ima rezervna guma.
nikada... ali nikada nas nije ostavila na putu. jednom je bio problem sa pumpom za gorivo, ali smo stigli do kuce (odu one membrane, pa kada se motor zagrije one se rasire i ne rade kako treba - motor trza i gasi se). bio je jednom problem sa kvacilom - otisao cilindar tj. los rezervni dio, ali je stari ufercio kako da je vozi do kuce i to je to od svih problema na putu za 32 godine.
bila je jedna saobracajka (lik ispred nas je bio pijan i prenaglo zakocio), pa smo ostali na putu, ali tad je bila prava drzava i AMS tako da nije bilo vecih neugodnosti.
ja se sa ladom nisam druzio od samog pocetka jer je starija od mene, ali dobro znam cijelu njenu istoriju, gdje je udarna, sta joj je mjenjano, gdje skripi i koliko moze.
e da! to je bilo za vrijeme rata. pukla razvodna kapa usred voznje. na svu srecu u kaseti je bio neki stari selotejp. zalijepili i vozili tako iducih 8 godina i moglo je jos, ali smo zamjenili, jer eto... bio bi red.
stari mi se cijeli dan hvalio kako je bila odlicna. malo na pocetku je bila lijena, do bijeljine, a onda je propjevala.
u mojoj ladi od rezervnih dijelova... hmmm... ima rezervna guma.
nikada... ali nikada nas nije ostavila na putu. jednom je bio problem sa pumpom za gorivo, ali smo stigli do kuce (odu one membrane, pa kada se motor zagrije one se rasire i ne rade kako treba - motor trza i gasi se). bio je jednom problem sa kvacilom - otisao cilindar tj. los rezervni dio, ali je stari ufercio kako da je vozi do kuce i to je to od svih problema na putu za 32 godine.
bila je jedna saobracajka (lik ispred nas je bio pijan i prenaglo zakocio), pa smo ostali na putu, ali tad je bila prava drzava i AMS tako da nije bilo vecih neugodnosti.
ja se sa ladom nisam druzio od samog pocetka jer je starija od mene, ali dobro znam cijelu njenu istoriju, gdje je udarna, sta joj je mjenjano, gdje skripi i koliko moze.
e da! to je bilo za vrijeme rata. pukla razvodna kapa usred voznje. na svu srecu u kaseti je bio neki stari selotejp. zalijepili i vozili tako iducih 8 godina i moglo je jos, ali smo zamjenili, jer eto... bio bi red.
Vrh elektonike u ladi je far
a drugo se ne kvari. Pored navedenog nosim dve daske od po metar, lopatu i krckalicu u zimskim uslovima kao dodatnu opremu.
Sada dolazi ono sto me cale smara celog zivota "SLUSAJ MPTOR KAKO RADI, SMANJI MUZIKU, NIJE TI OVO DISKOTEKA"
moj auto u krivini kao pegla lezi
NenadZ wrote: Sada dolazi ono sto me cale smara celog zivota "SLUSAJ MPTOR KAKO RADI, SMANJI MUZIKU, NIJE TI OVO DISKOTEKA"
Check Out My 4x4: http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=1992 or http://picasaweb.google.com/Bobby.4x4/LadaNiva#
[url=http://www.postimage.org/][img]http://s4.postimage.org/1Sr4Y9.jpg[/img][/url]
[url=http://www.postimage.org/][img]http://s4.postimage.org/1Sr4Y9.jpg[/img][/url]
da se vratim na temu... nije lada ali je odlican primer.

ovaj fiat su dohvatili "sekundarci"
bio je kompletan, do poslednje lajsnice. limarija natrula, mogao se srediti. uhvatili su ga grejferom za krov. viljuske su odsecene brenerom! pitao sam ih kakva je dalja procedura. odgovor - pocupamo aluminijumske delove a ostalo ZAPALIMO da izgori sve sto nije gvozdje. toliko o ekologiji.
sto je najcrnje, motor sam bez ikakvih problema upalio, samo sam stavio akumulator. cak je bilo i 20 litara goriva u rezervoaru. nazalost, sada samo moze da posluzi za delove ali ce barem pomoci da se odrze ostale 132-ke u pogonu.
inace, na istom otpadu je bilo i nekoliko lada 2101, 03, 06 u slicnom stanju.

bio je kompletan, do poslednje lajsnice. limarija natrula, mogao se srediti. uhvatili su ga grejferom za krov. viljuske su odsecene brenerom! pitao sam ih kakva je dalja procedura. odgovor - pocupamo aluminijumske delove a ostalo ZAPALIMO da izgori sve sto nije gvozdje. toliko o ekologiji.
sto je najcrnje, motor sam bez ikakvih problema upalio, samo sam stavio akumulator. cak je bilo i 20 litara goriva u rezervoaru. nazalost, sada samo moze da posluzi za delove ali ce barem pomoci da se odrze ostale 132-ke u pogonu.
j***** auto bez kardana
Ne znam u kakvom je stanju bio auto,pre nego sto je ocerupan tako da...ali mogu da predpostavim tako da bi Djape neko "sredjivanje" bilo bcanje para,i vishe bi vemena provodio kod majstora i limara nego sto bi se vozio...djape1977 wrote:da se vratim na temu... nije lada ali je odlican primer.
brate, ako ja kazem da se moze srediti onda veruj da moze. dovoljno sam automobila dosad sredio da veoma dobro znam o cemu govorim. patos, sajtne, kosevi i krila su mu potpuno zdravi, korodirale su oplate vrata, prednji vezni lim i ivice haube i gepeka. a da ne pominjem da ti izgleda nije jasna poenta cele ove price. niko ovde ne pokusava da poredi po pouzdanosti ove automobile i nove. ovaj auto na slici je deo istorije i zasluzuje da bude sacuvan. sto se bacanja para tice... kupi lepo sebi novu daciu i uzivaj. sto se mene tice, da mi sad poklonis auto od 100.000e, sutra bi ga prodao i kupio jedno 4-5 komada od po 30-40 godina pa bi bacio sve pare na njihovo sredjivanje.
ako je suvise propao da bi se radio onda treba da bude ocerupan od strane nekog ko zna da koristi alat i da proceni sta je upotrebljivo a sta ne. upotrebljivi delovi se lepo sloze i vremenom prodaju i na taj nacin se iz ovakvog "krsa" izvadi 5 puta vise love nego na kilo. ovi nepismeni idioti koji se ovde bave "reciklazom" bi u normalnoj zemlji bili po ludnicama na posmatranju.
ako je suvise propao da bi se radio onda treba da bude ocerupan od strane nekog ko zna da koristi alat i da proceni sta je upotrebljivo a sta ne. upotrebljivi delovi se lepo sloze i vremenom prodaju i na taj nacin se iz ovakvog "krsa" izvadi 5 puta vise love nego na kilo. ovi nepismeni idioti koji se ovde bave "reciklazom" bi u normalnoj zemlji bili po ludnicama na posmatranju.
j***** auto bez kardana