Zamenjena rucica za otvaranje prozora, rucica za podizanje/ spustanje sedista i sijalica plafonskog svetla... Ukupan ceh 95 dinara...
Mada primetih da mi je pukla jedna kapica na kablu za svecice koji su stari 3 meseca... Mada i jesu bili jeftini, nisam imao u tom trenutku novac za bolje... Flash obicni kablovi su u pitanju...
Opet pocese neke oscilacije na leru ... Mada primecujem i neke vibracije u autu cak i u mestu, ne znam do cega to moze biti...
Da li mogu staviti drugi kabl za svecice umesto ovog sto mu je kapica napukla, imam ove stare koje sam preventivno skinuo?
Gago wrote:Opet pocese neke oscilacije na leru ... Mada primecujem i neke vibracije u autu cak i u mestu, ne znam do cega to moze biti...
A takodje je i auto izgubio snagu...
Danas je utvrdjeno da nesto ne valja sa usisnom granom. Posto nemam vremena pre od obaveza, za oko dve nedelje cu je oterati kod majstora, a do tada je necu ni voziti, da izmenim dihtunge za izduvno- usisnu granu, a mozda i utvrdim da je usisna grana napukla. Tako da ako neko ima dobru polovnu usisnu granu, neka se javi na pm sa cenom, da ga imam u vidu ako se ispostavi da je do same usisne grane problem....
A da pre toga proveris banalnosti tipa fals vazduh i sl. Npr pogledaj na sta ti lici crevo za servo, te na sta ti lici crevo koje ti ide iz usisne grane u ekonometar. Usisna grana nije nesto sto tek tako pandrkne na samari ...
Dok se gusila na leru, elektronicar je naprskao sprejom tu iznad usisne grane i za trenutak koliko ga sprej zaptije, auto ozivi, pa opet pocne da se gusi i tako svaki put kad bi se naprskala sprejom na to mesto... Tako da to nedvosmisleno ukazuje da je tu problem... A svakako cu promeniti i crevo za servo, uzeo sam ga jos pre mesec - dva dana da ga zamenim, jer malo opadaju obrtaji kad pocnem da drukam kocnicu, ali mi bilo zao majstora kad sam menjao nosac motora i pitao ga da mi zameni crevo, on rece da mora da skida ceo karburator da bi zamenio crevo pa sam mu rekao da ne radi, a sada ce morati da skida karb, tako da cu i to zameniti
Onda je on pogresio, jer mi je tako rekao. A mozda ga i mrzelo. Samo da se odvucem do kuce sa ovakvim kolima, pa cu mu ostaviti auto da ga odradi ako ne stigne jer tamo ostajem uvek dva- tri dana i ne verujem da cu ih vracati sigurno do februara, bice autu lepse u garazi nego ovde na ulici
Hteo sam da vozim auto i na ovu besplatnu proveru u AMSS, ali kako se ovo desilo, nisam hteo da idem na tehnicki, a da mi se tamo gase kola ...
Ako je dijagnoza tacna i usisna grana stvarno naprsla onda ja na tvom mestu ne bih bio pri kahunas da to teram nazad u Kraljevo, pogotovu ne pri ovakvom vremenu.
Meni vise lici da je to pogresno izveden zakljucak, no kako nisam u poziciji da tvrdim, pa to i ne radim, zivo me zanima sta ce na kraju od svega da bude. U svakom slucaju bicemo bogatiji za saznanje kako god obrnes.
Sto se AMSS-a tice, gasenja u leru itd, imas sauh pa ga izvuci dovoljno da se ne gasi
Moze da bude i dihtung samo, a to ce se utvrditi po skidanju. A kako sam trenutno deficitaran i sa vremenom i sa kintom, najverovatnije cu terati kuci, pa sta mi Bog da... Voleo bih da odradim to u Bgu, ali tako je, kako je
Dobro to je taj red velicine cene... Mada cu kupiti to u Autodisku, da se ne zamaram sa porucivanjem...
Valjda ce biti samo do toga, a ne nista ozbiljnije