Lada Vesta

Moderators: dejo, bgzoka

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: Lada Vesta

Post by aleko-2141 »

samo bre nek je spuste i odmah cu je kupim :D

http://auto.blog.rs/blog/auto/noviteti/ ... nove-slike

vazman
Automobil: Lada 111+2103

Post by vazman »

aleko-2141 wrote:samo bre nek je spuste i odmah cu je kupim :D

http://auto.blog.rs/blog/auto/noviteti/ ... nove-slike
Ludo lep auto, što je još bolje, sa Ladinom značkom.. :xixi svakako, biće u prodaji vjerovatno kod svih susjeda ovde okolo naše dežele i bude sa malo sreče možda i moja :D upravo takva, crvena ili plava metalik :D Karavana neću da ćekam jer ne služi ničemu, samo voziš još 200 dm3 vazduha sa sobom kojeg treba ohladit, normalan čovjek, koji ide da odmor jednom godišnje i korosti kola manje više samo za vožnjo na posao, vse može da ugura u limuzinski gepek :D

Evo karavan verzije Cross, samo ovo je već malo previše "fensi šmensi"

Image
Image
Image

Običan karavan Veste pojavit će se sledeće godine, krajem godine 2016 možda i u Cross verziji, ćeka se odaziv tržišta i možda bude ova ljepotica i zaista ugledala avtosalone :)

samo kao zanimljivost, zajedno jesu sve Veste na testiranjima prošle 1,4 miljuna kilometara, do sada jesu jih napravili nešto manje od 300, a do kraja godine zaživit će 6000 primeraka ove ljepotice. Zvanično krene serijska proizvodnja za 3. nedelje. Već jesmo jako nestrpljivi :) :xixi :xixi :xixi :xixi

Eto, vremena ima dosta da polako razmislite koja boja se vam ponajviše sviđa. Ja hoću sve :xixi :D tako je Vesta lep auto da mu pristoje sve boje :D

Image
Image
"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom :)
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

vesta koncept i ova za proizvodnju imaju razlike a opet kazem po meni je mnogo visok auto, ruzno izgleda

Boki78

Post by Boki78 »

Na mestima poput Rusije, pa i Srbije ta visina moze biti samo prednost. Sto se zapadnih trzista tice tu su im sanse manje od nule bez obzira na visinu,pa nije ni bitno ...

vazman

Post by vazman »

Da, to da je malo visa od koncepta podrazumevam samo kao plus, barem nema opasnosti od oštečenja branika na rubovima trotoara i slično.. :) i možeš bez briga da voziš po makadamu i lošim putevima, pa to ti je i dalje ruski auto bre, sve je tako kao mora da bude :)

Brez brige da ima šanse, videt ćete, ima luđaka diljem europe koji kupuju Lade samo zbog toga jer je Lada :) I ova jest najlepša do sada posle klasike.. Nije nas mnogo, ali ima nas toliko da ima izvoza i u svakoj državi EU svake godine registruje se barem jedna Lada :) Valjda da se neće prodavat kao nešto od WV grupe, Renoa i slično, ali opet, pomeni je ovo opet plus, jer neču da imam takav auto kao svi, ali opet, nemam para za nešto drugo drugačije osim za Ladu :D Voziš Ladu i budi ovakvu pažnju kakvo može samo ferrari, lamborgini i neznam šta sve, koje skoro ne možeš da vidiš uživo :D Kod nas je bila 2001 godina zadnja kad je bilo prodano nekoliko desetak komada (uključujuči i ovu 111 koji vozim sada, pa i ono koju jesam vozio pre ove) i od data nije bilo više uvoza, postoji samo pojedinačni lični uvoz, kao npr. moj drugar koji je kupio Prioru ..

Jedva ćekam zvanične cjene, u Slovačkuj jesu za Kalinu već objavljene, najeftinija jest 6300 eura, najskuplija u lux verziji sa automatskom menjačem 10 090 eura. Pristupačno i normalno :D Cjene jesmo dočekali, ali automobile još čekamo :) Obečeni jesu za jesen :)
Image
Ponosan vlastnik:

Boki78

Post by Boki78 »

vazman wrote:Brez brige da ima šanse, videt ćete, ima luđaka diljem europe koji kupuju Lade samo zbog toga jer je Lada :)
Naravno da ih imas, ali na kontu njihove kupovine ne mozes ni troskove poslovanja da pokrijes, kamoli da zaradis. Romanticarsko doba auto industrije je davno za nama, cak i mnogo mocniji koncerni laganao padaju na kolena, kamoli Lada koja je globalno bezznacajna ...

To naravno nije problem, Lada inace nije bitno izvozno orijentisana, oni su fokusiran na Rusiju i postsovjetsko podrucje u okolini. Tu realno i mogu imati rezultate proadje, tako da cela ta prica manje vise pije vodu.

Da imam znacajno vise para, pa da sebi mogu da priustim vise vozila na registraciji sigurno bih je uvezao, skroz je fora voziti ovakvu lajku, ali prvi problem i ode u out, em je niko zivi ne zna em nema trika da se dobave delovi bez znacajnijeg cekanja. To dovodi do resavanja problema sa nabavkom materijala i ulaganje vremena u upoznavanje auta, kao i placanje gresaka nastalih tim procesom ...

vazman

Post by vazman »

Boki78 wrote:skroz je fora voziti ovakvu lajku, ali prvi problem i ode u out, em je niko zivi ne zna em nema trika da se dobave delovi bez znacajnijeg cekanja. To dovodi do resavanja problema sa nabavkom materijala i ulaganje vremena u upoznavanje auta, kao i placanje gresaka nastalih tim procesom ...
Da, vidiš, upravo to može da bude problem, ali i nije ovako strašan, najeftinija Vesta bude imama standardni 1.6 8v in 1.6 16 v, koji se proizvodi godinama, u biti jest ovo samarin motor, menjači bude od renoa i vjerovatno još šta, tako da ne vidim problema, preko interneta može sva potrošna roba da se dobije za max. 2-4 dana, ja ovako održavam svoje Lade već godinama, aili imam i dvije olditmerke na "rezervi" koje su me već i lepo spašavale, npr, pre dve godine kad sam imao 111 kod limara posle sudara.. tako da, nije neka nauka održavat Ladu, ćekanje za djelove nije strašno, dobro, istina jest da ima malo i pomalo još uvjek nekih zaliha ako se potrudiš i malo pozoveš po trgovinama (godine iskustva) i ovih Vesta će bit prodano van Rusije daleko više od 11X, Kalina i priora, to jest sigurno. I naći če se još koja stvar koja pasuje od starijih modela, to bude trebalo proverit kada budu objavljeni katalozi djelova... za filtere ulja, kakve diskove, pločice i slično, siguran sam, da ako ne budo od renoja, biće od nekih starijih ili postojećih Ladinih modela :D

Sve ostalo me ne interesira, nije moj problem isplatljivost prodaje, izvoza i slično, bitno jest da postoji i da jest sasvim normalno oćekivati da bude i baram malo ozbilniji sada, jer ovako sa Vestom i X-rayem bude Lada konačno imala nešto da ponudi, i to ne samo najvećim Lada fanovima kojima jest najbitnije samo to da imaju Ladu. Ove nove Lade posle mnogo godina jesu lepo i moderno dizajnirane, ima da ponudi nešto više, a ne samo rusofilstva i imena. Neko će je kupiti i samo zbog toga jer lepo izgleda.

Problem bih bio samo ako bih došlo do nekekog sudara, da bih trebalo nove karoserijske djelove, tada bih jih trebalo juriti po njemaćkoj ili njegdije kdije bude prodaja malo značajnija .. ali ne dešava se to baš često, ako jest vozač normalan, mene bih tada sigurno lepo spasio ABS i ovaj nedostatak nije više problem sada.
Image
Ponosan vlastnik:

Boki78

Post by Boki78 »

vazman wrote:[Da, vidiš, upravo to može da bude problem, ali i nije ovako strašan, najeftinija Vesta bude imama standardni 1.6 8v in 1.6 16 v, koji se proizvodi godinama, u biti jest ovo samarin motor, menjači bude od renoa i vjerovatno još šta, tako da ne vidim problema, preko interneta može sva potrošna roba da se dobije za max. 2-4 dana, ja ovako održavam svoje Lade već godinama, aili imam i dvije olditmerke na "rezervi" koje su me već i lepo spašavale, npr, pre dve godine kad sam imao 111 kod limara posle sudara.. tako da, nije neka nauka održavat Ladu, ćekanje za djelove nije strašno, dobro, istina jest da ima malo i pomalo još uvjek nekih zaliha ako se potrudiš i malo pozoveš po trgovinama (godine iskustva) i ovih Vesta će bit prodano van Rusije daleko više od 11X, Kalina i priora, to jest sigurno. I naći če se još koja stvar koja pasuje od starijih modela, to bude trebalo proverit kada budu objavljeni katalozi djelova... za filtere ulja, kakve diskove, pločice i slično, siguran sam, da ako ne budo od renoja, biće od nekih starijih ili postojećih Ladinih modela :D .
Meni je ovo problem sada. Auto mi treba na dnevnoj osnovi i svako ispadanje iz pogona na duze mi se reflektuje prihode. Tako da bas zbog toga bi mi mgla biti u najboljem slucaju jedno od vozila, a kako to kosta nabavku nove plus 4 dodatne gume plus jos jednu registraciju, plus kasko, minus garantna prava, za sada ostaje negde u mislima malog mozga ..
vazman wrote:Sve ostalo me ne interesira, nije moj problem isplatljivost prodaje, izvoza i slično, bitno jest da postoji i da jest sasvim normalno oćekivati da bude i baram malo ozbilniji sada, jer ovako sa Vestom i X-rayem bude Lada konačno imala nešto da ponudi, i to ne samo najvećim Lada fanovima kojima jest najbitnije samo to da imaju Ladu. Ove nove Lade posle mnogo godina jesu lepo i moderno dizajnirane, ima da ponudi nešto više, a ne samo rusofilstva i imena. Neko će je kupiti i samo zbog toga jer lepo izgleda.
Naravno njihovi prihodi nisu nasa stvar, ja samo pokusavam da predocim da se cela ta prica sa novim ladama ponekad iz naseg ugla gleda malo pogresno. To sto je nama zanimljivo da nakon auta poput kocki, samara i 11x koji su uz razdoblju svog proizvodnog veka veci deo izgledali kao disnoaurusi, konacno vidimo auto koji barem vizuelno pripada dobu u kome je nastao drugima ne znaci nista, manje vise sva direktna konkurencija sa time nikad nije imala problem,a za razliku od lade ta konkurencija ima razvijenu servisno prodajnu mrezu...

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

svaki uvoznik koji nabavi i prodaje auto mora ima ti komletan magacin rezrvnih delova za konkretan model najmanje 5 godina. tako da to nije problem. veci je problem cuvena homoligazija koju nasi nece da odrade(lakse im je da furaju ono sto su homologovali u titovo vreme) ili servis i obuka srvisera ali to entuzijastima ni dosada nije prestavljalo frku ionako smo 99 posto kvarova morali da resavamo sami i to nije vezano za ladu nego za 70 posto vozacke populacije i modela kod nas. jednostavno takvi su nam uslovi u kojima zivimo i radimo. :D
vece je pitanje ko ce da iskesira 8-10 k evra za nov model, ili ce da tera staru rabastiju dok se ne raspadne... :) a to je u direktnoj zavisnosti od prihoda i rashoda... ;)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ovo je vec nesto sto mi se svidja. samo mi nije jasno cemu ovoliki prostor izmedju ruba i tocka, odnosno zbog cega su je napravili ovako podignutu. totalno besmisleno... :roll:
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

pa ja pricam sve vreme da je podignuta, na slikama iznad gde je paleta boja vece su felne i cini mi se da je spustenija

skora

Post by skora »

:)

Image

Image

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

lepo kaze covek da su stavljene felne sa manjim precnikom i visokoprofilne gume zbog ruskih puteva. to je isto ako ne i gore kod nas.
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Post Reply