Problem sa strujom

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

gorstak

Post by gorstak »

Sta bi ovo moglo da bude,mada mislim da znam...ovako ide problem.Jutros sednem u kola i pocnem da ablendujem,bez kljuca u kontakt bravi.Radi samo levo svetlo.Hm....onda bez ukljucivanja svetla oborim rucicu zmigavaca na dole,tj ukljucim ih i zasija leva prednja i zadnja pozicija,kad sam to hteo da ukljucim sa desne strane nema nista.Stavim na kontakt,samo sto je fora kod mene da nemam svetala dok ne startujem motor.Kad sam startovao motor stavim svetla u poziciju 1(poziciono),opet radi samo levo,a kad stavim u poziciju dva(kratka svetla)rade oba,kad sam ukljucio duga ,e tu bejase komendija...najpre radilo samo jedno ,a onda pocese da rade oba akon ponovnog startovanja motora.Uzdgred receno,sve ovo radilo bez osiguraca za poziciono svetlo,koji rikne cim stavim rucicu zmigavaca gore,tj ukljucim desno.Jos jedna napomena.Struju za radio sam uzeo sa upaljaca(jel bese on zajedno sa pozicijom izveden),a desi se kad vozim i slusam radio,i kad ablendujem vise puta,ili bas sednem na sirenu,da oce da dodje do prekida rada(ne i iskljucivanja )radija kratko na nekoliko sekundi,a potom se normalizuje.Kontam da je nesto izmedju dve ploce osiguracke table svarilo,sto rece mishonium,trebalo bi to srediti,a ja nisam bas toliki majstor.Dal moze nesto drugo da bude u pitanju?
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!

borcham

Post by borcham »

Mislim da sve to ima veze sa vudu magijom :D . Salim se, probaj da osusis tablu sa osiguracima fenom. Mozda je dospelo dosta vlage pa brljavi, ako ne uspe, prati kablove i vidi da se negde nisu istopili pa prave medjusobni kontakt.

outsider

Post by outsider »

ja ti ipak predlazem magiju.
Kad Chuck Norris sece luk ne place on nego luk

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Pogledaj ti malo kako ti izgledaju kontakti na osigurackoj tabli....meni smrdi na njih.

Kada sam ja ubacio radio u moju samaru, posle para dana prestao da radi. Ja reko garant crko, al' ajde da izmerim napon, kad ono 6V. Sta :?: kaoo :!: , kad ono kontakti osiguraca...
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

gorstak

Post by gorstak »

evo sta sam uradio...uzeo osusio osiguracku tablu fenom,i kad sam stavio osigurac na mesto 9(pozicija) od 8 A,opet oborim rucicu pokazivaca na gore,i opet vrisne osigurac,jest keramicki ali mu slab metal.Danas dodje jedan komsija koji zna dosta oko elektronike.I covek gleda malo oko onoga,i kaze stavi osigurac od 16,ili 25 A jer su ti tri potrosaca na na jednom,pozicija,upaljac(sa kojeg sam izveo struju za radio) i radio,jos ako vozis , kaze i ablendujes nekome,pogotovo nocu,hoce da preoptereti i da pregori osigurac manje amperaze.Jos kaze da su najmanji potrosaci upaljac i pozicija pa se samim tim i najslabija struja odvaja za njih i da ja sa neceg drugog trebalo uzeti za radio.Stavim osigurac od 25A i desna pozicija poce da radi kao i zadnja,za to vreme je on drzao prst na osiguracu i rece da nije poceo da se greje,gledali smo i kablove i oni su ok.Pitanje je sledece,s obzirom da su zvucnici od 2 x 45 pozadi(s presekom kablova od oko 0,5 ) i jos pozicija plus upaljac,da li da ostavim osigurac koji sam stavio ili da smanjim na 16 A?I na duze staze dal to steti?Za sada je ok...
Ali kraj krajeva ce osiguracka tabla morati da se cisti i sredjuje ili da se kupuje nova..

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Pa valjda imas fabricku instalaciju za radio ?

outsider

Post by outsider »

osigurac od 8A je definitivno slab ali ja sam mislim da je ovaj od 25A suvise jak tj. nece sluziti svojoj svrsi. Bolje probaj 16A
Kad Chuck Norris sece luk ne place on nego luk

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Preko 16A nemoj da ides....ali ja sam inace protiv stavljanja jacih osiguraca od propisanih. Ako vec ugradjujem neki jaci potrosac, vucem direktan + sa osiguracem na kablu i miran sam...
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

gorstak

Post by gorstak »

Ima fabricka instalacija za radio,koji inace nikad nije bio ugradjen,ali je tu struja iz nekog slucaja ,ne znam kog, slaba...kad smo je ispitivali sijalicica je jedva gorela i bili smo prikljucili radio na tu fabricku instalaciju(koja je imala cak i one stare buksnice na krajevima) ,ali on nije hteo da radi,tj davao je signal kao da su istrosene baterije na nekom aparatu,samo zasvetli displej i odmah se iskljuci.Zato smo i pribegli ovoj drugoj soluciji.Rado bih ga ja uzeo direktno sa akumulatora,ali je vec izvedeno za ventilator hladnjaka i to sa relejem.Pokusacu sa 16 A,pa ako nista onda na 25...inace sto se tice osiguraca,imam te keramicke ali cini mi se da su turski, da ima 16,ali ni u cemu se ne razlikuje od onog od 8 A...

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Ne zezajte se sa jacim osiguracima od predvidjenih da ne bi bio vatromet.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ajde da dizemo temu iz mrtvih malo. :)
vec nedelju dana mi motor malo vise trese na leru nego sto bi trebalo, sto se oseca i u kabini. pokusavali smo ja i cale da ustanovimo sta je ali bezuspesno. danas se cale vracao s posla i kad je krenuo u preticanje, poceo je da cima kao blesav ( primi pa izgubi gas, ja bi rekao da gubi struju ) i onda je dosao kuci i ugasio kola i evo sad nema sanse da ih upalimo. sta da radimo? svecice su promenjene pre 2 dana a kompletno elektronsko paljenje zamenjeno prosle godine zbog slicnih simptoma. nisam smeo gas da mu dam, odma je tresla kao blesava, cini mi se da je mogla instrument tabla da mi odpadne. :D
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Vlada88

Post by Vlada88 »

Ajde komsija da se nadjemo negde da pogledam toju lajku
[img]http://s10.rimg.info/6a9e91b8c91890eb51f1f9c549cf7b6d.gif[/img] [b][/b]

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

lajka is back on the feet. :D nije htela da upali zbog pumpe za gorivo, tj. osovinice koja gura pumpu. to je reseno, stavljena je nova osovinica. ali i dalje ostaje otvoren problem to sto se motor previse trese. rekao bi da je tu problem sa strujom negde...

ajde komso. samo kazi kad... ;) javi mi na pm, da ne idemo u off.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

xxx

Post by xxx »

i dalje ostaje otvoren problem to sto se motor previse trese. rekao bi da je tu problem sa strujom negde...
Ne mora znaciti da je struja u pitanju, ako je struja radio bi nepravilno i na vecim obrtajima ne samo na leru, proveri paljenje i ako i dalje trese posveti vise paznje karburatoru( proveri smesu, ler diznu....)

Vlada88

Post by Vlada88 »

Kupi novu elektronsku diznu za pocetak,onda skini karburator procisti ga,imas 3 membranice koje trebaju da se promene jeftine su,sve to ne moze da skodi a i jeftino je. A sto kaze xxx proveri smesu to hoce da zajebava. Pumpu za gorivo bolje da si kupio novu kad si vec skidao a ne samo osovinicu.E da i ako imas onaj filter na crevu za dovod goriva skini ga puno puta se desi da je on zajebe sve a da ti karburator ok.
[img]http://s10.rimg.info/6a9e91b8c91890eb51f1f9c549cf7b6d.gif[/img] [b][/b]

Post Reply