Samarine kocnice

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Vladd80
Automobil: Samara 1300s

Re: Samarine kocnice

Post by Vladd80 »

Pozdrav choksi.Ja sam iz B.Petrovca,imam samaru VAZ 2109 1.5,zadnji kocioni dobos desni mi jako ceslja,ulje mi ponestaje,a nekoci skoro nista,dali su pakne verovatno u pitanju?

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Pre će biti cilindar ali moraš da skineš doboš da bi tačno videošta je u pitanju. Ako bude do cilindra obavezno uzmi baš za samaru iako paše i od zastave.

skora

Post by skora »

Malopre sam vozio samaru(jbm ti samaru :evil: )........Nisam je palio dva dana i krenem nesto sa njom,kad kocnica vata dole negde pri dnu.....Semafor,uzbrdica......ja do vrha brda....gore semafor,ja na kocnicu - ona normalna !!!

Dakle imamo promenljivu pedalu,cas hvata dole negde cas je u regularnom opsegu.Nema sistanja da pomislim na vakum.....ali svakako sledi istrazivanje da vidimo sta se desava....glavni kocioni,ovi mali na tockovima,dobosi,diskovi,plocice itd.....

Pitanje glasi -kada pricamo o kocnicama da ne trazim puno..... sta stavljate,gde kupujete,sta se pokazalo kao dobro??

Pera

Post by Pera »

Ne pisem vise toliko,ali vidim da imas problem,pa cu probati da ti pomognem.Glavno kocioni je problem 99 %,a moguce je da ti je i ulje staro.Izmenjao sam ne znam ni ja koliko glavnih kocionih,i ponekad se to sto si opisao desi,ne cesto,ali desava se i na kraju nadjem konacno resenje.Na ruskom forumu sam video da stavljaju kocioni servo i glavni kocioni cilindar od Astre G,nadjem to polovno,pase uz male prepravke,i od kada sam to postavio nikada mi vise nije propala pedala kocnice,plus sto je hod pedale kraci,a i lakse se pritiska,jer je Astrin servo veci za oko 30 % od Samarinog,a i glavni kocioni ima siri klip.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

skora

Post by skora »

Hvala Pero....dakle Astra G ......Kad si rekao prepravke jesi mislio na kacenje serva ili nesto drugo??

Pera

Post by Pera »

Treba da se na sipki gde se kaci servo za pedalu ubaci jedna caura (stift kod Astre je uzi),treba da se naprave adapteri na glavnom kocionom (Astra ima sire cevi) gde se kace cevi i da se uzme posuda za ulje od Kaline.Sve ostalo je isto,promenis kompletno kociono ulje i resis se vise turskih,beloruskih,kineskih i ostalih sr...a od delova.Kod mene to radi vec 3 godine bez problema.

skora

Post by skora »

Pera wrote:Treba da se na sipki gde se kaci servo za pedalu ubaci jedna caura (stift kod Astre je uzi),
A sta mislis da ide sve sa astrinom papucom :?

Image
Pera wrote: i da se uzme posuda za ulje od Kaline
Sto od Kaline....jel moze Astrina posuda????

Pera

Post by Pera »

To vec ne znam,mislim da su to velike prepravke,pedala se sa caurom lako prepravi.Moze i Astrina posuda,ali ako bi je ostavio tako onda zbog drugacijeg polozaja serva kod Astre,na Samari ne stoji vodoravno.Sa Kalininom stoji koso i malo glupo izgleda.Takodje ako ostane Astrina posuda,onda ti ne pase konektor meraca nivoa tecnosti.Ovako stavis Kalininu i prebacis svoj merac sa Samare i gotovo.

skora

Post by skora »

Ahaa.....ok ...hvala puno za info
Pera wrote:Sa Kalininom stoji koso i malo glupo izgleda.
Ako te ne bude mrzelo ,kad budes u prilici,skljocni jednu sliku kako je kod tebe...cisto da vidim kako stoji..

Hvala

Pera

Post by Pera »

Mislim da ima u temi o mojoj Samari,pa pogledaj,ako nema postavicu neku.

skora

Post by skora »

Video - hvala
Pera wrote:Image
Sad sam stigao do golfovih diskova pozadi,pa kad izcitam sve ,mozda te jos nesto piupitam ;) .....a vidim imas i klimu tako da ako namolim choksija da mi da ponudu,mozda i prepisem sa tvoje kako si sve postavio ....

Pera

Post by Pera »

Naravno,tu smo da pomognemo ;)

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

E ljudi, nasao sam sad na netu tj na ruskom sajtu Drive2 da je lik na aleku stavio od wagena neki umanjivac pritiska na vodu za zadnje kocnice i auto koci normalno tj ne blokiraju zadnji tockovim nisam razumeo da li je izbacio peti kocioni al to cudo bi moglo sigurno i na ostale lade.
http://www.drive2.ru/l/4008338/

skora

Post by skora »

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

jesam, ku ima i klip

Post Reply