Cudan zvuk motora

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Pera

Post by Pera »

Sve je moguce...
Pogledaj kakve je boje svecica na tom cilindru i pogledaj da li razvodnik ima luft,ali bih prvo proverio da li je komutator sigurno ispravan.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

samara1500

Post by samara1500 »

Ispostavilo se da je onaj zveket na leru o kome sam govorio posledica krive (ako ne i slomnjene) korpe kvačila. Naime, kada se poluga vrati rukom malo u nazad (i time druk odmakne dalje od korpe) zvuk potpuno nestane. Posledica: auto kupljen bez daljeg razmišljanja!
8)
PS detalji će biti kasnije objavljeni u vozila članova :)
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Juznjak

Post by Juznjak »

Sutra teram lajku koda majstora, da utvrdimo gradivo. I ja mislim da je nešto oko struje, jer prosto neverujem da je riknuo cilindar ili da je do ventila. Svećice su normalne, nisu zamasnjene uljem. Inače normalno vuče, pali po ps-u, ne troši ulje uopšte i genrelna je rađena pre četiri godine...ali sam zato sa strujom oduvek imao glavobolju...

Juznjak

Post by Juznjak »

Ipak je u pitanju ventil. Danas smo merili kompresiju na tom cilindru i pokazuje oko 7. Tako da je sad lajka na remontu..., Ventil, gumice, dihtung... sutra popodne idem da je "podignem" i videću kako će se ponašati...

Juznjak

Post by Juznjak »

Danas sam uzeo lajku od majstora i sada je kao preporođena. Odrađen je ventil, gumice, dihtung i još par nekih zaje;bancija i sada kao da vozim drugi auto. Majstor mi je rekao da posle 1000km odem kod njega da našteluje opet ventil i da pritegne glavu i to je to...

Post Reply