Iz Samare u Samaru

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

travelman

Re: Iz Samare u Samaru

Post by travelman »

to ulje ti je siguran nacin da prepolovis radni vek motora
Ovde sam se vodio onom narodnom ... nece valjda to bas meni da se desi ... ili onom drugom, lada je to pa sve guta i nista joj ne smeta.

Ali nezavisno od ovoga, mene nesto drugo zanima. Ok, optima nije neki kvalitet ali tu mislim na upotrebu u nekim drugim visoko turaznim ili dizel motorima. Zasto je optima losa za ladu ili yuga. Ja sam predhodnu samaru vozio sa optimom a ponekad i sa FAM uljima. Skoro sam citao da je NATO odkupio celokupnu proizvodnju FAM ulja za podmazivanje naoruzanja i koristi ga u te namene jer je proslo sve testove kvalitata.

Bas sam danas u nekim dnevnim novinama citao ispovest nekog alije sirotanovica koji je iskesirao 300000e za 3 nova BMW.a a ni jedan nije dogurao do 100000km jer im je, kako on tvrdi, u ovlascenom servisu sipano ne kvalitetno ulje u motor.

Moja prosla samara je odavno prebacila tu magicnu cifru od 100000km a jos uvek ne trosi ulje iako se zadnjih 50000 vozi samo na optimu.

Nije ovo polemika, vec pricam iz licnog iskustva. Nekada sam vozio GTD iskljucivo na optima HC sto je bila u zelenoj litarskoj ambalazi i to na preporuku majstora jer je u to vreme bilo tesko naci bilo koje drugo kvalitetno ulje. A isti taj motor je presao preko 120000 km ...

Samo me zanima sta to nevalja u optimi pa da prestanem i ja da je kupujem za samaru ...

djape1977

Post by djape1977 »

dva puta mi se na dva razlicita auta desilo da posle zamene ulja i sipanja te crne optime paljka lampicu za pritisak ulja na leru iako se to ranije nije desavalo. zamenom optime za ljudsko ulje, paljkanje je prestalo.
j***** auto bez kardana

travelman

Post by travelman »

Kapiram ... ali sva sreca pa nikada nisam imao tu situaciju.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Supervisk i ono im ulje za TNG su toliko sranje da Modriča ne uspeva da napravi dovoljno loše bazno ulje pa mora da ga uvozi iz Bugarske iz neke rashodovane ENI kolone koju su Italijani uvalili lokalnom biznismenu. FAM i NIS 15W40 ulja su veličine za njih a da ne pominjem što su 10W40 polusintetike skuplje nekih 100 dinara

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

upravo tako...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

SERZAS

Post by SERZAS »

travelman wrote:Brateeee ... gde si .... :angry ...
... verovatno tokom prevoza piladije i ostalih divljih i domacih zivotinja ... :roll: ...
...
Cekaj, jesli davao Ladu Zivanu da vozi Cvarkovu pilad? :D :D
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

travelman

Post by travelman »

Ma kakav Zivan i kakav Cvarko, nije to moj nivo ... ;) ...
U gepek moje lade mogu da se tovare samo stapovi za golf i ostali sportski rekviziti ... a u slobodno vreme se koristi za snimanje i manekenisanje u raznim spotovima i filmovima ... :mrgreen: ...

Inace, moram da se pozalim na jednog clana foruma ... :lol: ... non stop me zivka, cima, kuka, moli i zapeva da mu prodam mog lipicanera.
Pa nije moja lajka spala na to da je jase i cima bilo ko. Eno mu oglasi puni Samara pa nek kupi neku ... molim mod ekipu da ga banuje i otera sa foruma a njega molim da mi vise ne balavi po kapiji dok je posmatra.
Pricami komsiluk da satima stoji pored nje i zamislja da je njegova, tepa joj i mazi je ali dzabe ... moze da bude njegova samo u snovima ali na javi NNEE ... :kez ....

skora

Post by skora »

:mrgreen:

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Snimaj ga skrivenom kamerom.

travelman

Post by travelman »

Poslusa ja mog brata Dejcu jer on jedini uvek ima neki pametan predlog ... :prvi ...

Postavio sam jutros skrivenu kameru samo zbog Strumpfa i evo u kojoj pozi ga je uslikala dok zagleda i divi se mojoj Samari ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ....
...
Image
upload pic

travelman

Post by travelman »

Posto mi je iskompleksiranofrustrirani, nazovi, kolega obrisao post a nema mooda da se javi i javno obrazlozi zbog cega je to uradio, porucujem mu da to vise ne radi :hit ....

Sad pisem u svojoj temi ... a njemu porucujem da znam ko je :!: ....

Nisam palio lajku od petka uvece, reko ajd da je testiram danas pa sta bude nek bude. Pipnem kljuc, ma nije bilo ni na pola kljuca vec na 2/3 a ono mocni V6 ispod haube zabrunda :prvi ...

Radio pod sauhom 15ak sekindi i ugasi se. Probam opet, ma jok ... vergla u prazno. Samo tad nije bilo :evil: vec :twisted: .... Imao sam nesto drugo u planu kako da ubijemdan ali za lajku posle svih onih zadovoljstava koje mi je pruzila, uvek imam vremena :lol: ....

Ebo auto kome treba dijagnostika da bi utvrdio kvar. Uze Travi kljuc 10, kljesta i jedan zvezdasti srafciger i udri milju po fitilju ;) ...

Za neverne tome koje sumnjaju u to da moja lajka prede ko ebena zecica + da jezdi drumom ko mali zmaj, sad imaju priliku da vide kako izgleda karb star 30 godina koji je zasluzan za sve to :P ...
Imageupload pics
...
Prvo sam izvadio sito iz karba, cisto je i nema trunke taloga niti kapljice vode sto bi prouzorkovalo lose gorivo. Kolegi brisacu postova porucujem da se to zove sistem eliminacije ... ako mu nesto nije jasno a voleo bi da zna onda neka mi se licno i obrati a ne ko vagina da mi brise poucne postove iz kojih braca ladasi mogu sto sta pametno da nauce :lol: ...
Imageupload imagem
...
Lepo sam ja rekao da prska ko pionirska cuna a vi se smejete :mrgreen: ... blagim dodirom na drkalicu pumpe lije ko iz pick..., pardon, lije ko iz cesme :) ...
Travi vozi samo na 100 oktana ... ima se moze se a gde se ima tu se i prosipa iliti u prevodu, lepo se zaradjuje prevozom sekundarnih sirovina :xixi ...
Imagefree screen capture software
...
Sledece na potezu je bilo vadjenje ler dizne i skidanje njenog vrha. Ne verujem da je to uzrok problema ali to sad radim po navici. To sam procitao u Alekovim komentarima mada ko je jos od njega cuo nesto pametno :lol: ... kakav je takav je ali je ipak brat :prvi ...
Imageimage upload no compression
...
Vracam sito + ler diznu i spremam se da kresem 8) ...
Karb je spreman za akciju ...
Imageimg hosting
...
Sistemom eliminacije tipujem da me ebe iglica plovka ... nema sta drugo a i moj brat el grande Dejca tipuje na to. Kontam nesto u lobanji koliko mi vijuge to dozvoljavaju ... Kad moze da se lupa po automatu alnasera i po cetkicama istog, zasto onda ne bi moglo da se lupa i po karbu. Navatam neku macolu od 7.5 kg i udri udri udri. Jedno 15 puta je minimum :roll: ...
Imagehow to screen capture
...
Znaci ...
SAMO sam skinuo vrh ler dizne i kuckao po poklopcu karba gde je iglica ...
NISAM skidao poklpac karba i sipao gorivo u njega niti sam sipao benzin direktno u grlo karba. NISAM ni bilo sta drugo radio ...
Pipnem kljuc a onaj mocni V10 zaurla na keca. Radi bolje nego onaj u S 600 :D ....
...
Nije cika Travi papak, izucio se zanat na onim Strumpfovskim lajkama.
A mozda mi se postovi i brisu zbog toga. Krenem da sve vracam na svoje mesto a onda skapiram mozda je kolega ljubomoran sto mu kuciste filtera nije cisto kao kod mene ;) ... Pametnije bi mu bilo uzme krpu u ruke i obrise njega nego moje komentare ...
Imageuploading pictures
...
Dan mi je bio planiran za druge aktivnosti ali je lajka ipak prekoredno oprana i usisana ... jbg, zasluzila je ...
Imagephoto storage
...
To bi bilo to drugari, sad sam vec ubedjen da je problem u iglici plovka. Sledeci put kada se ovo desi necu nista da diram vec cu samo da kucnem po njoj. Ako upali, to je to. A onda sleduje njeno vadjenje i obrada na strugu :mrgreen: ...

Mada, i ako ne bude problem u iglici tu su moji prijatelji i strucni savetnici Dejca i Brujko koji ceme usmeriti u pravom pravcu :prvi ...

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

Post sam obrisao ja iz jednostavnog razloga, nije mu bilo mesto u temi gde je ispisan pa je samim tim bio offtopic. Obrisao sam i tvoj i sve ostale postove koji su isto tako bili offtopic. A mislio sam da za objasnjavanjem nema potrebe, svi smo dovoljno dugo na ovom forumu da bi shvatili kako funkcionise, gde, kako i sta treba da se pise u odredjenim temama, sta je offtopic a sta nije. U svakom slucaju, hvala na ovim "komplimentima", valjda sam ih i zasluzio. A muda imam i za mnogo ozbiljnije i krupnije stvari u zivotu od ovih kao sto je "javljanje i obrazlaganje" necega nekome, pogotovo po forumima i virtuelnom svetu.

Lada i dalje izgleda odlicno, nisam prestao da budem ljubomoran i odusevljen sam njom, ali tobom sam malo manje odusevljen ukoliko si stvarno mislio na mene kada si napisao sve ovo gore.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ne treba ti strug za iglu plovka, dovoljna je i vodena smirgla. Napravi ona tu nevidljivi krug gde zatvara gorivo i tu ona zaglavi. Kad smo bili deca to nam se javljalo na karburatore motora apn4, automatika itd.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

travelman wrote: Pipnem kljuc, ma nije bilo ni na pola kljuca vec na 2/3 a ono mocni V6 ispod haube zabrunda :prvi ...
Ja čisto zbog profesionalne deformacije moram da primetim da su 2/3 veće nego 1/2 :D

Sličnu sam akciju i ja imao ali pre mraza. Benzinski sistem nisam koristio od prošle zime i naravno nije hteo da radi sad. Pa onda, rastavljen i opran karburator detaljno, nove membrane, nova pumpa goriva, nov nepovratni ventil na povratnom crevu, nov akumulator... I eno je Niva radi kao sat i na benzin i na gas. Nadam se da ćemo prezimiti bez problema. Krajem leta dobila je i nove svećice NGK v-line.

Edit:
Još jednu vrlo važnu grešku moram da ti nađem: Šrafovi koji drže kućište filtera ti nisu original. Fabričko rešenje su brezoni sa sigurnosnim navrtkama. Oni se jednom ušrafe, posle navrtka ide po brezonima. U tvom slučaju, šrafovi se kreću kroz tanak sloj aluminijuma i stežu. Na taj način posle 2-3 skidanja i šrafljenja ti više nemaš navoj u rupama.
Image

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Imam ja dve tri iglice ako ti treba

Post Reply