Gume za NIVU
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
Re: Gume za NIVU
Pozdrav svima,
Imao bih jedno pitanje za sve, tj više tražim savet od Vas - koje gume preporučujete za kombinovanu vožnju, delom po asfaltu a delom po veoma blatnjavom terenu, za sezonu od jeseni do proleća?
Unapred zahvalan na savetu.
Imao bih jedno pitanje za sve, tj više tražim savet od Vas - koje gume preporučujete za kombinovanu vožnju, delom po asfaltu a delom po veoma blatnjavom terenu, za sezonu od jeseni do proleća?
Unapred zahvalan na savetu.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Za blato i manjim delom asfalt, uzmi voltyre vli-5

Mana ovih guma je užasna buka preko 40km/h, pa ako imaš više vožnje putem onda bolje uzmi Kama i511. Ona možda nije idealna za blato ali za put i za sneg je odlična.

Mana ovih guma je užasna buka preko 40km/h, pa ako imaš više vožnje putem onda bolje uzmi Kama i511. Ona možda nije idealna za blato ali za put i za sneg je odlična.

bas tako a dobra je i niva 4x4 ili amtel(kirov) k156-1 (u pitanju je ista guma popularno zvana "kobra")
http://www.ityre.com/en/tyres/catalog/kirov/size/18349/
odlicna svesezonska guma...
http://www.ityre.com/en/tyres/catalog/kirov/size/18349/
odlicna svesezonska guma...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- Dare
Ljudi, da li je moguće da Kama i511 košta 3.730 din?
https://balkanprogres.com/Proizvodi/557 ... Niva.shtml
Ovo ako je tačno, nema se šta razmišljati!
https://balkanprogres.com/Proizvodi/557 ... Niva.shtml
Ovo ako je tačno, nema se šta razmišljati!
Pitanje je od kada im to stoji na sajtu, koliko ih imaju na lageru i koliko su stare.
Često kod nas firme nemaju naviku da menjaju ono što im piše na sajtu.
Često kod nas firme nemaju naviku da menjaju ono što im piše na sajtu.
Ja sam iz Vojvodine, imam libelu u glavi, nemoj ti meni nije uzbrdo
Meni moje Kama-232 guraju vec 50+ hiljada i kontam da zamenim, posto cenim da ce ove zime da padne sara ispod 4mm.
Bio mi Kemoimpex jutros uz put, pa svratim da vidim da li ima, kad ono: imaju LETNJU Kamu-232!
Na prvi pogled potpuno ista ko moja, "samo" nedostaje slicica pahulje (samo su 3 slicice: sunce, list i kisa) i nedostaje oznaka M+S!
Ne kontam... da li je ista guma pa nekako "izgubila licencu" za zimu, ili je sad to letnja guma, ili postoje 2 razlicite Kame 232 ?!?
Uglavnom, ako planirate da zamenite svoje 232-ke, oprez!
Bio mi Kemoimpex jutros uz put, pa svratim da vidim da li ima, kad ono: imaju LETNJU Kamu-232!
Na prvi pogled potpuno ista ko moja, "samo" nedostaje slicica pahulje (samo su 3 slicice: sunce, list i kisa) i nedostaje oznaka M+S!
Ne kontam... da li je ista guma pa nekako "izgubila licencu" za zimu, ili je sad to letnja guma, ili postoje 2 razlicite Kame 232 ?!?
Uglavnom, ako planirate da zamenite svoje 232-ke, oprez!
- Dare
Ja za to prvi put čujem. Mada nisam je nikad ni posmatrao kao zimsku jer više volim i511.
Ako neko nađe dobru cenu za i511 neka javi. Bilo ih je u Coningu ali iz 2018. godine. Brzo su se prodale.
Ako neko nađe dobru cenu za i511 neka javi. Bilo ih je u Coningu ali iz 2018. godine. Brzo su se prodale.
Nisu moje 232 zimske, nego All-Season 
5088,00 rsd
https://cajkam.rs/gume-za-dzipove/32kam ... 0-r16-guma
U decembru bile 4.036,50 rsd i poštarina za 4kom 870 rsd.
https://cajkam.rs/gume-za-dzipove/32kam ... 0-r16-guma
U decembru bile 4.036,50 rsd i poštarina za 4kom 870 rsd.
Ja sam iz Vojvodine, imam libelu u glavi, nemoj ti meni nije uzbrdo
- Dare
Ako je za utehu, bile su 5500 kad sam ja kupovao 2015. godine
Kupio skoro 4 kom. Kama i511 na Šepku (Republika Srpska).Kada su vratili pdv, koštala oko 4200.
- Dare
Gume kupljene u Balkan Progresu u NS za 4790rsd/kom. Dostava je bila besplatna. Jeftinije od toga nisam našao Kamu i-511.
Ove koje sada vozim su s kraja 2015. godine i imaju sigurno još 6mm ili više. Izmeriću ovih dana. Na prodaju su, ako nekom trebaju
Odlično stanje, još su na kolima...
Ove koje sada vozim su s kraja 2015. godine i imaju sigurno još 6mm ili više. Izmeriću ovih dana. Na prodaju su, ako nekom trebaju
U, dobar si, ovde ištu 6000.
Ja kao još ganjam da nađem neke All-Season a da nisu C, ali mrka kapa... Ovaj što ište 6000 za i-511 kaže da fabrika više ne proizvodi model 232 kao svesezonku, nego samo kao letnju i da džaba tražim, nego da uzmem ili i-511 ili Vli-5 (ako 'oću da isterujem pesak iz bubrega).
Bre, nešto mi truba da se uvezem u 2020. godinu sa unutrašnjim gumama, njanjanja...
A za te unutrašnje, pitam jel' ima baška, kaže nema - samo komplet; i onda kad rikne unutrašnja, da ubacujem od traktora?! Jedino njih ima baška, ali ventil deblji pa izviri samo oko 1cm iz felne
Ja kao još ganjam da nađem neke All-Season a da nisu C, ali mrka kapa... Ovaj što ište 6000 za i-511 kaže da fabrika više ne proizvodi model 232 kao svesezonku, nego samo kao letnju i da džaba tražim, nego da uzmem ili i-511 ili Vli-5 (ako 'oću da isterujem pesak iz bubrega).
Bre, nešto mi truba da se uvezem u 2020. godinu sa unutrašnjim gumama, njanjanja...
A za te unutrašnje, pitam jel' ima baška, kaže nema - samo komplet; i onda kad rikne unutrašnja, da ubacujem od traktora?! Jedino njih ima baška, ali ventil deblji pa izviri samo oko 1cm iz felne
- Dare
Pazi, ja sam ovo našao u Balkan Progresu u Novom Sadu. Pozovi na broj sa sajta i traži Natašu. Žena vrlo profesionalna. Kod nje mogu samo spoljašnje da se kupe (ja sam tako i kupio). Vulkanizer kaže da ih je montirao kao tubeless bez problema, pa tako i ja planiram mada imam trenutno unutrašnje i nikakav problem ne predstavljaju. Jedino što moraju svakih mesec-mesec i po da se dopumpaju ali to nije zato što su unutrašnje tu, već zato što je ruska guma porozna i ispušta po malo iako je cela. Oduvek je tako. Evo fabrički rezervni točak, nov, nekorišćen, ispušta po malo i na par meseci ga dopumpam kad se setim.
Inače unutrašnja guma nikad neće da rikne u smislu da ne može više da se koristi. Ako se probuši, zalepi je vulkanizer i to tako ide dalje. Ja na kosačici imam jednu unutrašnju iz 1976. godine. Fabrička ugradnja, Pirelli, preživela bezbroj spoljašnjih guma. Ove Kame koje sad vozim su sa unutrašnjim. Jedna je bušena pa vulkanizirana i ništa ne smeta.
Inače unutrašnja guma nikad neće da rikne u smislu da ne može više da se koristi. Ako se probuši, zalepi je vulkanizer i to tako ide dalje. Ja na kosačici imam jednu unutrašnju iz 1976. godine. Fabrička ugradnja, Pirelli, preživela bezbroj spoljašnjih guma. Ove Kame koje sad vozim su sa unutrašnjim. Jedna je bušena pa vulkanizirana i ništa ne smeta.