Radna temperatura
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Radna temperatura
Temperatura mi ide do 105-110 stepeni i tada se pali ventilator i vraca je negde do 95. Ovo se desava u guzvi preko Gazele sa upaljenim svetlima. Kada ugasim svetla temperature su nize za 5 stepeni. Na otvorenom drzi 90-95.
Citam komentare vezano za temperaturu i jako mi je zanimljivo jer to i meni nedaj boze (puj...puj...) sutra moze da se desi ali sto se tice ovog problema danas evo kucam u drvo i neznam za sada sta to znaci. Temperatura je normalna,zakucana na 90,na auto putu cak padne i ispod malo bez obzira na brzinu kojom idem dok se ventilator pali jedino na semaforu ako duze stoji u mestu i za pola minute se ugasi posto se ohladi. Sve u svemu dajem moralnu podrsku svima sa ovim problemom.
Zašto krava pase travu? Jer nema ruku da smota...
- milanovic986
- Automobil: Lada 112 1.5 Li '04
U sustini tako je i kod mene. Na 90 ili malo ispod ali skala laze kada je upaljen neki potrosac na tabli.
Nemam ni ja problema sa temperaturom rada motora vec sa losim pokazivanje iste na instrument tabli. Uz malo "ubedjivanje" sada je sve ok. Na otvorenom je 90.
-
ivan_lakcevic
znaci ako su ugasena svijetla .radnu temperaturu pokazuje kako treba? garantovano? posto mene no-stop stoji na 2-3mm izpod 90...a ventilator pali 5-6mm posle 90....i to se desi kad stoji na ler duze,inace cim se vozi nema trika da mi je palila ventilator...da kucnem u drvo!!! pozdrav ostalima 
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Re: radna temperatura
Evo da malo dignem temu iz mrtvih. Već sam komentirao ranije da je i kod mene bilo ovakvo ponašanje i da sam ga smatrao normalnim. Čak sam provjeravao i grijanje crijeva rukom i sve mi se činilo u redu. Nižu radnu temperaturu sam pripisivao niskim vanjskim temperaturama. Ali ovo ljeto kako sam sređivao grijanje u kabini, odlučio sam i zamjeniti termostat. Odmah sam primjetio bolje držanje radne temperature, ali sam čekao vanjsku temperaturu oko 0, pa da vidim šta će biti. Evo danas je bilo 0 vani, a Lada postigne 90 bez problema, tako da izgleda da je bilo do termostata. Kao da nije bio potpuno neispravan, ali očigledno nije niti radio potpuno kako treba. Ovo pišem samo da oni koji imaju slučnu situaciju znaju da zamjena termostata može popraviti stvar. A k tome nije skupaleksa wrote:Nismo se razumeli,mislio sam dal da kupujem termostat (to mi je i najlakse) ili da malo vise majstorisem oko ovog "problema" i da otkrijem sta jos moze da bude uzrok.
Evo i danas sam se bas navozao i to sve malo krace relacije,upalim skroz hladan auto i normalno se zagreva kao i uvek,samo sto je pre lepo dizao (skoro) do 90 stepeni,a sad do 80 i ni makac vise.
Jedino kad ga ostavim da radi u mestu,za 10-tak minuta digne do 90 stepeni,a posle u voznji opet padne na 80 stepeni.
Ma u ponedeljak cu da prezalim 20-tak evrica i uzimam termostat.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
pa koji si termostat stavio,
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu
-
rascho
Master Sport.
Kao sto sam pisao i ranije u temi imao sam problem sa pokazivanjem temperature. Medjutim ovih dana sam imao problem sa dizanjem temperature u svim uslovima voznje sto je apsolutno nelogicno. A onda sam jednog dana video baricu antifriza ispod auta. U roku od tri dana curelo je toliko da sam dolivao po 1/2 dnevno. Cureo mi je antifriz na pumpi za vodu. Master Sport-ova pumpa za vodu je sa dostavom 1.520,00 dinara. Auto mi opet drzi temperaturu u propisanom opsegu. majstor mi je rekao da pre procurivanja pumpe ona zna da "proklizava" tj. zupcasti kais je okrece ali se peraja pumpe ne okrecu. Ne znam koliko je ovo tacno ali auto mi sada radi ok.
I ja sam primetio da mi je grejanje u kabini slabije. Proverio antifriz i video da ga fali.
Koliko si platio termostat, Rašo?
Koliko si platio termostat, Rašo?
http://www.palvet.webs.com/
-
Boki78
Ako se ne varam MS pumpa ima plasticna peraja. Dosta povike na takve pumpe ima po netu i za druge marke autmobila. Uglavnom se preporucuju pumpe koje nemaju nista plasticno na sebi. Slicna prica je i sa (verovano kopijama) Sachs potisnih lezaja za plasticnim nosacem...francuz wrote: Master Sport-ova pumpa za vodu je sa dostavom 1.520,00 dinara.
-
lada-senta
Ko hoce da kupuje termostat nek proveri,dali je njegov sa 5 izlaza ili sa 6. Ovaj,sto je cenu pisao kolega rascho je sa 5 izvoda,onaj sa 6 kosta skoro duplo,a razlika je jedino u tome da onaj skupji ima direktan izvod za grejanje u kabini.Znam sigurno,jer sam prosle godine ovu pricu debelo platio,pa na kraju resio sa smesno jednostavnim resenjem.
-
rascho
Na ovom webu ima objašnjeno kako zamijeniti termostat sa 5 izvoda sa onim sa 6 izvoda.
http://лада2111.рф/
Navodno taj sa 6 izvoda drži temperaturu stabilnijom i bolje grije kabinu. To nisam probao pa ne mogu potvrditi. Inače je site odličan jer ima hrpa korisnih savjeta.
Ne sjećam se cijene termostata, ali sam ga naručivao iz Njemačke, pa je poštarina igrala bitnu ulogu u cijeni, jer u Hrvatskoj nema MS dijelova. Tako da cijena koju sam ja platio nije realna.
http://лада2111.рф/
Navodno taj sa 6 izvoda drži temperaturu stabilnijom i bolje grije kabinu. To nisam probao pa ne mogu potvrditi. Inače je site odličan jer ima hrpa korisnih savjeta.
Ne sjećam se cijene termostata, ali sam ga naručivao iz Njemačke, pa je poštarina igrala bitnu ulogu u cijeni, jer u Hrvatskoj nema MS dijelova. Tako da cijena koju sam ja platio nije realna.
- milanovic986
- Automobil: Lada 112 1.5 Li '04
Ja sam taj problem sasvim slucajno resio kada je menjan set kvacila. Verovatno je neki sraf na koji je vezana masa popustio pa je tokopm montaze i demntaze prilikom menjanja seta to lepo dotegnuto. Sada radi ko i pre.
-
lada-senta
Znam kako moze da se stavi termostyat sa 5 izvoda na mesto onog sa 6,treba samo napraviti jedan razvod na izlaznu cev......toliko:-) A ovaj sajt nije los za ladu,samo ja slabo govorim ruski,pa mi mnogo ne znaci. Pa bi bilo dobro ako ima tu nekog,ko razume,da prevodi...jer googleov prevodilac nevredi bas nista:-)