dejca, Lada riva 2107

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
masan_motor

Re: dejca, Lada riva 2107

Post by masan_motor »

Jel to vozite tenkove pa vam je gorivo 50 evra? :lol:
Auto na fotkama mora da izgleda kao nov, dobra rezolucija, detaljno fotkan auto. Ako nije tako, sigurno je prevarant. Meni se sviđa onaj prvi doteran iz nemačke. Ko nov je znaci odrzavan. To sto on remontuje ponesto pa ni nemac nije lud da pre nego sto ce otera auto na otpad - da ce bas ulagati zadnje godine.

Boki78

Post by Boki78 »

Dejco coveku nas, pa jes ti to ispo' iz vinkla il sta? :D Zadnih par godina se zalis da imas veoma malu kilometrazu, kratke relacije, a sad ganjas dizela kome ces radnu temperaturu na tim relacijama mozda malo preko minimuma da dignes, zimi tek da ne pricam. Sto ce reci, kad vidis kako je to zedno kad je pothladjeno, posle njega ces kukati za plinom ko sinja kukavica ne znajuci sta te je snaslo. Nakon toga uzmas opet dizela, starog ni manje ni vise nego 16 godina sa navodno predjenih 180.000. Tu sad nedostaje jos ona baba sto ga je vozila do pijace pa da idila bude komplet. Gledaj, ovi napolju ne mogu sebi bas tako lako da dozvole da budu mentoli kao sto mi sebi to ovde redovno dozvoljavamo. Tamo sve kosta, bez para mozes komotno da mres i nikoga ne boli patka za to. To ce reci da je verovatnoca da je neko iskesirao senika dizela da bi ga vozio malo preko 10.000km godisnje ne bas narocita. A posto su neke uobicajene kilometraze za takva kola par puta vece, to ti garantuje uzbudjenja tokom odrzavanja. Ako uzmes u obzir da trenutno kupujes famovo ulje, feng sui kablove, bosna svecice i sl, mozes misliti kako ce ti ovo biti ozbiljan kulturoloski sok po finansije :mrgreen: Ja bih to propustio pa eventualno jurio nekog 1.6 benzinca ako je bas do renoa. Inace, imajuci u vidu da ce ti to biti radno vozilo, te da ces njime prenositi zemlju, cvece vodu, ici na Vlasinu, mozda nije lose da gledas neki enterijer koji nece liciti na bebinu portiklu nakon 6 meseci takvog koriscenja.
dejca wrote:Da ali ti si znao sta ides da kupis a ovo je sve lutrija, jedan odlazak do nisa je gubljenje celog dana. Zvao sam ovog sto je prodaje 2400, hvali je i na telefon, kaze dodjite da je vidite, pa reko bili smo u subotu, epa sto me niste zvali da je otvorim i upalim i vi biste je kupili.
Pa pazi, mozes ti da cekas i da dobar auto nadje tebe i dodje da te pita jesi li zainteresovan, al to nece da se dogodi :mrgreen: Trosak oko razgledanja ti je neminovan ako ne zelis da te ta nevoljnost iskosta preko svake mere posle prilikom isterivanja gremlina.
masan_motor wrote: Auto na fotkama mora da izgleda kao nov, dobra rezolucija, detaljno fotkan auto. Ako nije tako, sigurno je prevarant. .

Auto koji posle 16 godina izgleda kao nov je mozda imao veoma odgovornog vlasnika, al tada ima i nesto odgovorniju cenu jer ovaj zna sta prodaje, nije glup. Ako to u Srbiji nakon transporta, carnjinjenja i ostalih troskova kosta izmedju 2000 i 3000e onda tu neke kvake ima. Mnogo cesce to znaci da je kvalitetno usminkan. Slike u visokoj rezoluciji, ok, ali nista bez da se ode i vidi svojim ocima.

masan_motor

Post by masan_motor »

To tamo ne vredi ništa posle 10 godina i vredi na kilo, i to si zaboravio. Ima ljudi koji malo voze, povremeno, rade blizu i ne jure modu pa od takvih kupujes auto. Preprodavac kupuje na kilo i jedan u 10 valja.

Boki78

Post by Boki78 »

Nesto im skup taj kilogram na oglasima onda :) Preprodavci uzimaju kola od svojih krupnijih pajtasa tamo, sa licitacija, rasprodaja pokojnih flota raznoraznih preduzeca, rent a car, taxi, ...uzimaju udarana kola jer radni sat bas skup te se krupni kvarovi u startu batale Sem toga za to vozikanje u kraju ovakvog dizela uzeti nece, mentolizam je tamo skuplja zabava nego u Srbiji ...

masan_motor

Post by masan_motor »

Te velike flote uglavnom idu direktno na reciklažu jer je to u interesu proizvođača automobila a bogami i bankama ili ih prodaju bez prava na registraciju samo za delove. Dok auto stigne kod nas, uglavnom se ugradi kurta i murta. Transport 300-500 evra, špedicija 100 evra, amss pregled 100 evra, ležarina 20 evra zavisi koliko su brzi, porez 300-500 evra za krševe i aj ti sad to sve saberi. Na to dodaj zaradu ljigavog preprodavca i bog da te vidi :D

A te nebulozne cene tamo po oglasima upravo daju naši i bugarski preprodavci automobila da bi boranija bila srećna kako nike krš od 200 evra platila 2500 evra. Budi logičan.

Evo na primer u hrvatskoj su prosle godine povukli sve pandurske skode karavan bele boje i ako odes na oglase nema nijedne u ponudi - operativni lizing. To male firme rasprodaju voznu park od desetak dvaes automobila i to stigne do sirotinje.

Boki78

Post by Boki78 »

Aha, tako je svojevremeno i omanja firma Italijanska posta rasprodala flotu pandi pa si ih imao pun klinac po Srbiji. Onda omanje Coca Cola ispostave po zapadnoj evropi su plasirale solidne kolicine punto vanova, bar nekoliko njih sam gledao dok se iz vana transformisu u bakinog crvenog punta itd pun klinac takvih primera. Cestit auto od fizickog lica star 10 godina ne postoji za par stotuna eura cak ni kad je punto u pitanju ...

masan_motor

Post by masan_motor »

Pusti ti italijane oni su budale kao i mi :D

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

U Nemačkoj i Francuskoj policija i pošta imaju konstantnu prodaju starih vozila pošto oni nisu dovoljno bogati da kupuju na operativni lizing pa da ko hrvati od bivših policijskih kola obnavljaju vozni park taksi kompanija uz sve pogodnosti lizing-pušinga

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Već sam pisao da bih radije kupio benzinca, ovaj disel od 2400 od svih koje sam gledao u subotu izgleda najbolje. Drugo brat ima korsu dizel, leti je ne vozi, vozi je cele zime, do posla ima 1,5 km. i nikakvih problema nema sa radom motora.
A onaj senik sa nemackim tablama kog spominje masni jeste na slikama izgleda ko nov ali na zadnjim zakrilcima ima puno bubuljica a ispod praga nije rdja nego skapan, a ŠTO, zato što je preš 500,000+ km.
Pročitajte njegov oglas šta piše za mišelin gume, one su ćelave.

masan_motor

Post by masan_motor »

Pa daje ti 4 letnje gume i 4 odlicne zimske kako je napisao mada je to ciganija, mozda je usput zavaljao gume a oglas stoji

Digitalna klima, 6 erbegova... Malo li je na ovu skupoću i glad :!:

Boki78

Post by Boki78 »

dejca wrote: Drugo brat ima korsu dizel, leti je ne vozi, vozi je cele zime, do posla ima 1,5 km. i nikakvih problema nema sa radom motora.
Al nema mrcinu 1.9dci pod jedan, veci problemi sa radom motora ne nastanu preko noci. Dizel se dejco uzima za prosecnu voznju na duze relacije, ne za km levo, km desno. A to sto te mrzi da se mrdnes i sto ti je skupo da odes pa se ispalis, posle moze doci na naplatu i problem.

dejca

Post by dejca »

Ma nije da me mrzi, cvećarski posao se radi 365 dana, svaki dan mi je zlata vredan naročito u jesen i proleće. Možda za vikend opet odemo ako nema kiše.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Batali placeve po Nisu, sve prevarant do preveranta, dovlace krseve od 500e pa ih ulickaju.

dejca

Post by dejca »

Tolko tamo kostaju od 300 do 500. Ma svi ih lickaju, imam komsiju koji radi za bankom i sve vidim ali da ovoliko lazu. Citao sam o tome ranije ali nisam verovao.

masan_motor

Post by masan_motor »

Trpaju ih viljuškarom na šleper i skidaju a onda razvlače međusobno poliraju, gituju rupe, naulje gume i plastike, šiju sedišta...

Locked