Stade, iz čista mira - razvodnik

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Goxxy

Stade, iz čista mira - razvodnik

Post by Goxxy »

Sinoć na semaforu, a i jutros kada sam krenuo na posao. Ne znam u čemu je stvar. Ako možete da pomognete, bilo bi super.

Simptomi su sledeći: Iz čista mira, pri zagrejanom motoru, automobil počne da se gasi kao da gubi dovod goriva. Odnosno, kao da mu prebacim u međupoložaj na prekidaču za plin / benzin. Ugasi se i onda jednostavnim verglanjem ne može da se upali. Verglam i verglam, ali ništa. Baca on varnicu i ima struju, ali kao da nema dovod goriva, ne znam ni sam...

Jutros sam posle nekog vremena i prebačen na benzin uspeo da upalim automobil da radi. Posle 10 sekundi se ugasio. Pokušao sam posle 5 minuta ponovo i upalio ga. Radio je bez problema. Kod majstora sam odmah otišao i zamenili smo samo filter za plin za sada.

Ne deluje mi kao išta od elektronike, osim da nije elektronika za plin, odnosno prekidač koji kontroliše plin / benzin. Šta vi mislite?
Last edited by Goxxy on Mon Feb 05, 2007 12:34 am, edited 1 time in total.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

sasar

Post by sasar »

Simptomi su bili slični kao kod tebe i to najčešće na leru.Proveri sve kontakte na instalaciji za gas,imao sam mnogo muka zbog loše stegnutih klema i šrafova na instalaciji,dok nisam uzeo klešta i šrafciger u svoje ruke.

Goxxy

Post by Goxxy »

Nikako nije ništa od elektronike za plin. Ta elektronika je smešno jednostavna i ako crkne, vozilo se automatski prebacuje na benzin.

Pomislili smo da je u pitanju komutator, ali jok. Na kraju je ispalo da je crkao elektromagnetni prekidač razvodnika. 1% od svih slučajeva, a eto - mene zadesio. :)
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

parkvets

Post by parkvets »

Bitno je da si brzo resio problem.E to kod ovih zapadnih ne ide tako lako.Prvo ovlascen servis pa dijagnostika pa opravka = puno para

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Ne mora da znaci. Zavisi od godista. Kod novijih stranih je tako, ali kod starijih, do npr. '95. je lako, ako imas dobrog majstora.

parkvets

Post by parkvets »

I mislio sam na novija.Npr meni se na Leganzi poremetio ler gas od prljavstine pa je auto mora da ide u servis da ociste (to je normalno) a jos posle na kompjuter da se resetuje racunar i ta sitnica od 20 min posla dodje 1800 din.Otprilike kao Ladin redovan servis.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Kupi mercedes i svi problemi ce biti reseni. :lol:

parkvets

Post by parkvets »

hahah,narocito E klasa iz perioda 2000-2002 puna elektronskih gremlina.Redovan servis za A-klasu kod ovlacenog servisera je preko 30000

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Jok, mislio sam do 1996. godista, na 1 000 000 uradis generalnu i miran si. :lol:

parkvets

Post by parkvets »

Ma sta cu kada ne vole Merced (ne kazem da je los,naprotiv) valjda ga ne volem zbog toga sto je moj Cale kada sam bio klinac kupio novu 123 200D koji je bio najsporiji auto u kraju (ako izuzmeno fice,dijane i renoe4) :D

parkvets

Post by parkvets »

Mecka danas bez 200 ks nije mecka.

nikolans78

Post by nikolans78 »

Goxxy wrote:Nikako nije ništa od elektronike za plin. Ta elektronika je smešno jednostavna i ako crkne, vozilo se automatski prebacuje na benzin.

Pomislili smo da je u pitanju komutator, ali jok. Na kraju je ispalo da je crkao elektromagnetni prekidaè razvodnika. 1% od svih sluèajeva, a eto - mene zadesio. :)
Meni se ovo isto desilo na autoputu beograd novi sad, auto se samo ugasio i vise se nije mogao upaliti. Crkao je taj prekidac i to jedini put da sam ostao na putu i to me je kostalo nekih 2000 dinara slep sluzbe :-( Od tada jedan rezervni mi stoji u gepeku :-)

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Ja uvek u gepeku imam gomilu sitnih rezervnih delova. Uvek su to jeftine sitnice koje mogu da otkazu kada je auto najpotrebniji.

A sada sto je tice Mercedesa, zabranjujem svaku dalju raspravu i komentare na snagu i brzinu.

Marko, :twisted: , kada se moja mecka kotrljala do BG sa 110 KS, pri 140 na sat , nisi se bunio.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Da dopunim, trazio je da sedne nazad. :lol:

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Dirktore, sledeci put cu te provozati, a bice zabranjeno kakenje u autu. :D

Post Reply