Gori ampica za ulje u karteru

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
Jing_Ko

Gori ampica za ulje u karteru

Post by Jing_Ko »

Na instrument tabli mi se do sada 2 do 3 puta upalila lampica za ulje, ali ne ona crvena (u pitanju je novi tip table), nego ona pored koje stoji zuto svetlo, to je donja desna lampica na novoj tabli. Desavalo se samo kada upalim motor, dosta spustim sauh (ustvari prakticno do kraja) i onda se posle nekog vremena ugasi, a u medjuvremenu sam primetio da se ponekad (ali retko) upali i tokom voznje. Nasao sam u uputstvu (koje je okacio Miljan) da ta lampica ukazuje na to da nema ulja u karteru. Sta ciniti tim povodom? Auto se normalno ponasa u voznji, ali reko da pitam, da ne ispadne neka glupost koja moze da posle napravi havariju.

spasoje

Post by spasoje »

Lampica se (bar kod 2103) pri pokretanju motora (pri pritisku 0,4 do 0,8 isključuje. Ali po pravilu se gasi odmah po paljenju. Takođe je normalno (ponekad) da na zagrejanom motoru ili povećanom broju obrtaja (ulje se razredi) ona slabo svetli. Ali Samaru ne poznajem, pa ne znam da li ovo koristi.
Ваз 2103, 1979.

spasoje

Post by spasoje »

Ja sam rekao da Samaru ne poznajem, a hteo sam da pomognem. Šta u tome ima loše?
Ваз 2103, 1979.

Jing_Ko

Post by Jing_Ko »

Nadam se da zeza, sutra cu proveriti nivo ulja... :D

Jing_Ko

Post by Jing_Ko »

Evo proverio sam nivo ulja i na sipkici je do onog zareza gde pise max. Napominjem da je auto bio hladan, nije paljen 2 dana, sto ce reci da ima ulja, a zasto ovo cudo gori Bog te pita. Zaboravio sam da uslikam uzivo o cemu je rec, cim stignem uradicu to, ali s' obzirom da ima ulja, pretpostavljam da stvarno davac zeza. :D

Post Reply