Problem so 110

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
nikolakoco

Problem so 110

Post by nikolakoco »

Imam Lada 110 i ponekogas koga ne e vo brzina brojot na obrtai se zgolemuva na 3000 bez nikakvo dopiranje na pedalot za gas

letnjikovac

Post by letnjikovac »

То ти се потенциометар покварио 6354 пута су сви причали о томе зато прво претражи мало по форуму па онда питај!

И убудуће наслов теме увек почиње великим словом толико смо сви ваљда научили у школи!

markotri

Post by markotri »

letnjikovac wrote:То ти се потенциометар покварио 6354 пута су сви причали о томе зато прво претражи мало по форуму па онда питај!

И убудуће наслов теме увек почиње великим словом толико смо сви ваљда научили у школи!
Pa velikim slovom je i poceo koliko vidim

nikolakoco

Post by nikolakoco »

Pa vo temata "If you have a problems - ask, I you can help!" prasav ama nikoj ne mi odgovori

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Da li se zaglavi na 3000 pa stoji, ili oscilira do 3000. Da li se smiri kada malo dodaš gas pa pustiš?
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

finaldesign

Post by finaldesign »

rascho wrote:Da li se zaglavi na 3000 pa stoji, ili oscilira do 3000. Da li se smiri kada malo dodaš gas pa pustiš?
vrlo lako moguće da je sajla gasa... ja sam imao slican problem, i otkrio sam da je kapica koja je na kraju sajle gasa spala i onda se onda podmetne pod plasticni kraj gdje je kraj sajle i tamo nategne sajlu gasa....

nakon sto sam skinuo tu kapicu, iz sajle se poceo izvlaciti unutranji plasticni buzir, koji se kroz neko vrijeme skroz izvuce pa "podeblja" sajlu, i na taj nacin isto zadrzava veci gas u leru - izmedju 2.000 i 3.000 obrtaja tocno....

ja sam onda podmazao sajlu WD-om, ali to je naravno kratkotrajno rjesenje, jer treba mijenjati sajlu da bi to bilo kako treba...

nikolakoco

Post by nikolakoco »

rascho wrote:Da li se zaglavi na 3000 pa stoji, ili oscilira do 3000. Da li se smiri kada malo dodaš gas pa pustiš?
Pa se kreva do 3000 i ostanuva taka se dodeka ne dodadam gas ili malce trgnam napred

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Ovdje bih se složio sa finaldesignom. Da je otišao potenciometar gasa onda bi obrtaji oscilirali, jer auto ne bi imao dovoljno zraka za rad na visokim obrtajima. Ako konstantno stoji na 3000 znači da ima dovoljno zraka, što znači da je klapna otvorena, što znači da je vjerojatno sajla gasa zaglavljena.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

markotri

Post by markotri »

I ja se slazem sa prethodnim postom....verovatno je do sajle....meni se to ponekad desi ali ne bas toliko do 3.000 obrtaja,vec negde izmedju 1 i 2 hiljade obrtaja..... ja samo podvucem nogu ispod papucice gasa i podignem je naglo prema gore i umiri se onda

Post Reply