Problem so 110
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- nikolakoco
Problem so 110
Imam Lada 110 i ponekogas koga ne e vo brzina brojot na obrtai se zgolemuva na 3000 bez nikakvo dopiranje na pedalot za gas
- letnjikovac
- nikolakoco
- finaldesign
vrlo lako moguće da je sajla gasa... ja sam imao slican problem, i otkrio sam da je kapica koja je na kraju sajle gasa spala i onda se onda podmetne pod plasticni kraj gdje je kraj sajle i tamo nategne sajlu gasa....rascho wrote:Da li se zaglavi na 3000 pa stoji, ili oscilira do 3000. Da li se smiri kada malo dodaš gas pa pustiš?
nakon sto sam skinuo tu kapicu, iz sajle se poceo izvlaciti unutranji plasticni buzir, koji se kroz neko vrijeme skroz izvuce pa "podeblja" sajlu, i na taj nacin isto zadrzava veci gas u leru - izmedju 2.000 i 3.000 obrtaja tocno....
ja sam onda podmazao sajlu WD-om, ali to je naravno kratkotrajno rjesenje, jer treba mijenjati sajlu da bi to bilo kako treba...
- nikolakoco
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Ovdje bih se složio sa finaldesignom. Da je otišao potenciometar gasa onda bi obrtaji oscilirali, jer auto ne bi imao dovoljno zraka za rad na visokim obrtajima. Ako konstantno stoji na 3000 znači da ima dovoljno zraka, što znači da je klapna otvorena, što znači da je vjerojatno sajla gasa zaglavljena.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...