bio mi danas u gostima lik sa 2105, prodao sam mu vrata i branik. radio je generalku i majstor mu je ubacio u blok od 1200ccm klipove od fiata 1800ccm. nije znao nista preciznije da mi kaze, ne razume se bas mnogo,
e sad... jedino sto fiat radi od klipova za 1800 je 84mm precnika. zar ladin blok moze da se razbusi sa 79 na 84??? zar mu je ista ostalo od hilzni? koliki bese hod klipa na ladi 1200? da sracunam zapreminu.
u svakom slucaju, ide mnogo bolje, mada nece nikako u visoke obrtaje. koliko sam shvatio jedina izmena na motoru su klipovi. nista nije radjeno na glavi motora, usis i izduv su za 1200 tako da najverovatnije ne dobija dovoljno vazduha...
2105 1800ccm
2105 1800ccm
j***** auto bez kardana
- Bax-Lada 2107
Ako je samo promenijo klipove i razbushijo blok, time nije mnogo postigao.
Inace najzdravija varijanta bushenja je 82mm, na klasici (ako nije nivin blok 1.7cc) nema svrhe vishe. Ako se radi o tuningu 1.2cc ili 1.3cc pri tome da ostane originalno kolenasto varatilo imao bi max 1.4cc ali pri tome trebalo bi spustiti blok, glavu, srediti izduv usis i komoru glave, i naravno naci neku normalnu varijantu karburatora ili usisa. Pri svemu tome 1.4cc ali bi isao kao 2.0cc, ako je sve OK sa delovima i rukama majstora. A sto se tice potroshnje o njoj se neisplati govoriti kada se sklapa takav motor...
Inace najzdravija varijanta bushenja je 82mm, na klasici (ako nije nivin blok 1.7cc) nema svrhe vishe. Ako se radi o tuningu 1.2cc ili 1.3cc pri tome da ostane originalno kolenasto varatilo imao bi max 1.4cc ali pri tome trebalo bi spustiti blok, glavu, srediti izduv usis i komoru glave, i naravno naci neku normalnu varijantu karburatora ili usisa. Pri svemu tome 1.4cc ali bi isao kao 2.0cc, ako je sve OK sa delovima i rukama majstora. A sto se tice potroshnje o njoj se neisplati govoriti kada se sklapa takav motor...
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!