Da li je neko imao problema sa servom i kako se ti problemi ocituju. Pojavio mi se jedan problem prije par dana. Na leru radi normalno mirno. Kada pritisnem kocnicu ler opadne i motor dobije zvuk kao da radi na tri cilindra. Kada dalje pumpam kocnicu pomjera se i kazaljka ekonometra i to ulijevo. Gledao sam crijevo od serva dihtuje dobro. Sad da li je mogu'e da je servo otisao ili je neki drugi problem.
Bas ko sto Marko rece , tome pridodajem tvrdu i prilicno neefikasnu kocnicu koja je jos tvrdja samo 10 sek nakon gasenja motora. Nov ide oko 2500-2800 dindzi
Bas tako.Meni je ispocetka imala te simptome.Posle se obavezno gasila cim pritisnem kocnicu uz neki zvuk slican sistanju vazduha.Kad sam ga skinuo u njemu je bilo sigurno litar ulja koje je ulazilo vremenom u njega.
To znaci da cu vjerovatno morati onda i glavni kocioni cilindar da mijenjam jer sam malo dolio i ulja kad sam je kupio. Mada za sada se nivo nije smanjio
Ako je nemiran pri leru ili ako opada broj obrtaja pri kocenju, moguce je da je trulo crevo od serva do grane. Uglavnom propadne na krajevima. Ako nije to, onda je servo.
josif visarionovic wrote:Ako je nemiran pri leru ili ako opada broj obrtaja pri kocenju, moguce je da je trulo crevo od serva do grane. Uglavnom propadne na krajevima. Ako nije to, onda je servo.
Na leru radi mirno, samo kada stisnem kočnicu onda promijeni zvuk kao da radi na tri cilindra. Gledao sam da crijevo serva negdje ne pušta i presavijao sam ga dok auto radi na leru i motor nije mijenjao zvuk, znači da ne vuče tuda falš zrak.
E sada još me zanima da li može da vuče zrak na spoju glavnog kočionog cilindra i serva.
dushanero wrote:a sta je to kad motor radi na leru normalno a kad stisnem kocnicu on poveca obrtaje.
Il to sto pritiskas nije kocnica vec gas Il imash nov servo uredjaj, creva i sve ostalo vezano za to... jer to se manifestuje jedino ako je sve u tip-top stanju.... naravno vrlo, vrlo, malo se povecaju obrtaji...
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)