Sudar sa biciklistom

djape1977

Sudar sa biciklistom

Post by djape1977 »

ajde experti, da cujem misljenja.

sta sad dalje?

http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=1182&start=585
j***** auto bez kardana

pesadinac

Post by pesadinac »

na koji nacin utvrditi kojom brzinom se kretao biciklista, posto je potrebna momacka sila da se napravi ono sa ladom-ulubljen krov, razbijena soferka, ostecena hauba, ...?
1.
po meni, na tom ukjucenju ima znak STOP i obelezen pesacki prelaz. znaci, vozac stane i propusti pesake koji se krecu brzinom ljudskog hoda.
sta vozac bicikla trazi na pesackom prelazu krecuci se brzinom 30-40 km na sat?
mozda je cak i prekoracio dozvoljenu brzinu na biciklistickoj stazi, a sledeci prekrsaj sto vozi bike po pesackom prelazu.
2.
to je definitivno biciklisticka staza, ali za one ko se ukljucuje na nju negde ranije, ko izlazi sa parkinga "ne moze da zna" :P :P :P da je to biciklisticka staza jer nema obavestenja-signalizacije.
3.
gledajuci prve dve slike, rekao bih da je tvoj trag kocenja oko 1 m
4.
na prvoj slici su dva znaka za redom-iduci u zabranjem pravcu "zabrana saobracaja u jednom smeru"
kome je postavljen drugi znak, ako je zabranjen saobracaj u tom smeru.
5.
policija je parkirala svoje vozilo na biciklisticku/pesacku stazu
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Alekre

Post by Alekre »

Biciklista, on je kriv sto nije gledao gde vozi i kako vozi. Mislim, ko ce da ga cuva ako ne sam sebe. Pesacki nece sigurno. Djape, ti si brate imao STOP, a to STOP je svetinja. Trebao si da stanes bar na 3 sekunde pa da vidis da li ima nekih ucesnika u saobracaju koje treba da propustis. Kriv si sigurno, nema Boga.

djape1977

Post by djape1977 »

1.trag kocenja prednjih tockova je tacno koliko je osovinski razmak lade. koja je to brzina uzev u obzir da je kocenje bilo na glatkoj beloj boji pesackog prelaza?
2.koliko daleko niz trotoar ja mogu da vidim sa pozicije vozaca uzev u obzir gde je zaustavna linija kod stop znaka? ok, stao sam, pogledao desno i levo, nikog na vidiku, krenuo i nastavio da gledam levo da bi se ukljucio u saobracaj a da me neko ne pokupi sa leve strane. jesam li mogao da od crte na kojoj sam stajao (oko 10m pre pesackog prelaza se nalazi puna bela poprecna linija koja koliko se ja secam propisa znaci da treba tu da stanem) do pocetka kocenja da razvuijem brzinu koja odgovara duzini traga kocenja?
3.jesam li ja duzan da cekam da predje neko ko je u tom trenutku bar 20 metara od pesackog prelaza?
4. kao da naplatim stetu od bicikliste?
5. policajci pricaju sa svedocima na madjarskom i niko me ne j**** ni 2%. bas me zanima kako cu ja da saznam sta su oni napisali u svojim izjavama? da placam sudskog tumaca? ko me j**** kad ne znam madjarski? pa u kojoj zemlji zivimo??? madjarskoj?
Biciklista, on je kriv sto nije gledao gde vozi i kako vozi. Mislim, ko ce da ga cuva ako ne sam sebe. Pesacki nece sigurno. Djape, ti si brate imao STOP, a to STOP je svetinja. Trebao si da stanes bar na 3 sekunde pa da vidis da li ima nekih ucesnika u saobracaju koje treba da propustis. Kriv si sigurno, nema Boga.
odlicno. jesam stao. imam i svedoka koji ce to potvrditi.
a to biciklistuoslobadja krivice sto vozi tamo gde to ne sme?

sta se desava sa mojim osiguranjem? koliko ja shvatam, to osiguranje i sluzi da pokrije stetu koju ja mogu da svojim vozilom napravim u saobracaju drugima. ukljucuje li to i bicikliste? samo materijalnu ili i nematerijalnu stetu?
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

to je definitivno biciklisticka staza, ali za one ko se ukljucuje na nju negde ranije, ko izlazi sa parkinga "ne moze da zna" da je to biciklisticka staza jer nema obavestenja-signalizacije.
a kako ja da znam to kad izlazim sa pumpe? da gledam u pasulj? koje duzan da oznaci propisno biciklisticku stazu nije nista uradio po tom pitanju
j***** auto bez kardana

opel
Automobil: Lada 2107 / Samara

Post by opel »

policajci pricaju sa svedocima na madjarskom i niko me ne j**** ni 2%. bas me zanima kako cu ja da saznam sta su oni napisali u svojim izjavama? da placam sudskog tumaca? ko me j**** kad ne znam madjarski? pa u kojoj zemlji zivimo??? madjarskoj?
Tako je to kod nas u SU ako ne znas madjarski
Udje mi neka baba u servis i pocne da mrmlja nesto na madjarskom ja reko gospodjo je ne razumem madjarski,ona se od jednom namrsti okrene i krene prema izlazu izadje napolje i kaze 'kako mozes da zivis u subotici a ne znas madjarski,a srpski znas jeli?'
I dan danas je ne razumem mozda je mislila da je u madjarskoj ili tako nesto :mrgreen:
I na hrvatskom kulturno centru pise ogromnim slovima 'trazimo ista prava kao srbi u hrvatskoj' mozda hoce da budu proterani iz zamlje i da im spalimo kuce? :?

Odo ja u off :oops:
BA3 21013 / LADA 1200s

2107

Post by 2107 »

djape1977 wrote:sta se desava sa mojim osiguranjem? koliko ja shvatam, to osiguranje i sluzi da pokrije stetu koju ja mogu da svojim vozilom napravim u saobracaju drugima. ukljucuje li to i bicikliste? samo materijalnu ili i nematerijalnu stetu?
Sto se tice materijalne, bajk nije osiguran tako da si ustedeo 20 evra za krivu felnu :D

@Opel- znam za taj problem i nimalo mi nije jasno :roll:

MAGICMASTER

Post by MAGICMASTER »

ajd reci sta je bilo, da ti kazem sta i kako... tamo trazim ali me mrzi da citam sve... kazi mi ukratko sta se desilo, gde i kako...
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0889/468x60.gif[/img][/url]

MAGICMASTER

Post by MAGICMASTER »

evo procitao... malo zakasnio u odnosu na ostale...

Prvo sto ces uraditi ti ili neko sa tvojim ovlascenje, dve do tri nedelje nakon nezgode trazices zapisnik saobracajne nezgode. On mora biti na srpskom, da bi se dalje znalo sta i kako. Bez njega ne moze nista da se uradi.

Dalje, biciklisticka staza nije nigde obelezena i vodi se kao obican trotoar, a po njemu biciklisti ne smeju da se krecu. Takodje nigde nije dato vertikalnom signalizacijom da se radi postoji biciklisticka staza, i da se ukljucujes na put na kome postoji kretanje biciklista.

Takodje se nadam da si u izjavi napisao da si stao na znaku stop i zaustavnoj liniji koja mora da se postuje. Ali tvoja greska je sto nisi stao a to dokazuju i ovi tragovi kocenja. Dobro je sto si snimio sliku sa zaustravne linije. Da se vidi pozicija zive ograde, kao i da se odredi koliki je vidljivi trougao, tj. koliko daleko si mogao da vidis. Naime ako se biciklista kretao brze od standardne brzine, i brzine kojom si ti mogao da pridjes od zaustavne linije, tj. vremena koje je prslo izmedju tvog zaustavljanja i kretanja. To moze da ti bude olaksavajuca okolnost.

Naime kontaktiram je kada dodbijes zapisnik i izjave, pa cemo da napravimo neki okvirni proracun tvoje brzine, a mozda ima i podataka na osnovu kojih mozemo da izracunamo i brzinu bicikliste.
Elem olaksavajuca okolnost je da on nije smeo tu da se nalazi. Ali sve ostalo otom potom, kada vidimo zapisnik, pa onda ce mozda i vestacenje biti potrebno... :evil: :evil: :evil: :evil:

Uglavnom spremi zivce, to ti je moj savet, a za ostalo cemo da resimo...
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0889/468x60.gif[/img][/url]

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Koliko se ja secam, znak STOP ne znaci da moras da stanes na liniju kod znaka, nego na liniju preglednosti . To su mi jedno 100 puta ponovili u auto-skoli. Badava stajes na obelezenu liniju ako se sa tog mesta ne vidi stanje saobracaja.

Raziel

Post by Raziel »

vidi, ne znam da li ce se bas uzimati u obzir to da li je taj biciklista trebao biti tu gde je bio. imao sam prosle godine ovakav slucaj, isparkiravao sam se na glavni put u rikverc na desnu stanu u svoju traku, a preko puta se isto tako isparkiravao drugi vozac takodje u moju traku i to preko pune bele linije. izleteo je na put pre mene, nisam ga video i lupio ga u vrata. dosli gospoda policajci i kazu nepropisna voznja u rikverc... to sto je on krsio zakon dok se isparkiravao, a ja ne, nema nikakve veze. u srbiji je cest problem da se veliki sleperi krecu putevima kojim ne smeju, da li to znaci da ako dodje do nezgode kamiondzija je automatski kriv jer nije smeo biti tu?
[url=http://www.limundo.com/ref/Raziel38/][img]http://www.limundo.com/fajlovi/BannerAff/Limundo-468x60.png[/img][/url]

djape1977

Post by djape1977 »

Koliko se ja secam, znak STOP ne znaci da moras da stanes na liniju kod znaka, nego na liniju preglednosti . To su mi jedno 100 puta ponovili u auto-skoli. Badava stajes na obelezenu liniju ako se sa tog mesta ne vidi stanje saobracaja.
Uglavnom spremi zivce, to ti je moj savet, a za ostalo cemo da resimo...

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

djape1977 wrote:
Ako ima pesaka stajes tu, ako nema moras da stanes kad izadjes dovoljno da imas preglednost, cak i ako niko ne ide putem na koji ti izlazis. Za to najcesce obaraju na vozackom. Znaci ako biciklista nije bio na pesackom, nisi morao da stanes bas na liniju.

djape1977

Post by djape1977 »

tja, onda isti djavo. nisam ga mogao videti sa linije, krenuo sam do linije preglednosti da se ukljucim u ulicu, tu onda vise pesacki prelaz ne igra nikakvu ulogu.
vidi, ne znam da li ce se bas uzimati u obzir to da li je taj biciklista trebao biti tu gde je bio. imao sam prosle godine ovakav slucaj, isparkiravao sam se na glavni put u rikverc na desnu stanu u svoju traku, a preko puta se isto tako isparkiravao drugi vozac takodje u moju traku i to preko pune bele linije. izleteo je na put pre mene, nisam ga video i lupio ga u vrata. dosli gospoda policajci i kazu nepropisna voznja u rikverc... to sto je on krsio zakon dok se isparkiravao, a ja ne, nema nikakve veze. u srbiji je cest problem da se veliki sleperi krecu putevima kojim ne smeju, da li to znaci da ako dodje do nezgode kamiondzija je automatski kriv jer nije smeo biti tu?
na tu temu sam i ja imao jedan biser pre 10tak godina...
dvosmerna ulica sa punom linijom celom duzinom, osim na mestima gde su poprecne ulice. ogranicenje 40km/h. hocu da skrenem u poprecnu ulicu levo, pogledam u retrovizor, vidim golfa 40-50 metara iza mene, ima vremena i mesta za manevar, niko mi ne ide u susret. ukljucim levi migavac, jos malo usporim i posnem da skrecem levo. skripa kocnica i udarac u moja leva zadnja i prednja vrata. dasa u golfu je krenuo da me obidje preko pune linije. kocio je i trag kocenja mu je bio 30 metara! kojom je brzinom isao? 100km/h? trag kocenja celom duzinom sa pogresne strane pune linije. popio sam kaznu jer "se nisam uverio da mogu bezbedno da dovrsim zapoceti manevar"!!! naravno zalio sam se na presudu i naravno zalba je odbijena. j***** sudiju i zakon ako je ja trebalo da ocekujem da ce genije da ide 2,5 puta preko ogranicenja i da me obilazi preko pune linije.
j***** auto bez kardana

kosta978

Post by kosta978 »

Ma sud ti je jedno VEEELIKO sranje, :x a murija sa njenim načinom vođenja zapisnika na mestu nezgode... no comment. TAj sa golfom je imao svog čoveka u sudu pa su zato tebe opalili kaznom. Da ne pričam ovde kako se moj deda 6 godina sudi sa svojim rođakom oko kazana za rakiju, koji mu je deda dao da se posluži i ovaj ga više nije vratio :roll:

Post Reply