cudan problem
Moderators: dejo, dejca, Miljan
-
vladimir81
cudan problem
Drugari opet problem, desava mi se kada upalim auto, cuje se skljocanje releja iz pravca table sa osiguracima i relejima.
U isto vreme kazaljka od obrtomera poludi skace od 2000 do 4000 obrtaja, mislim ne motor samo kazaljka.
Da li to ima neke veze, da li je problem u naponu struje il sta vec??
Sve ostalo radi kako treba osim sto i ler gas varira ali samo kad relej pocne skljocati, to mi nema logike.
Skinuo sam elektronsku ler diznu i stavio obicnu.
Da li je neko imao ovakvih problema???
U isto vreme kazaljka od obrtomera poludi skace od 2000 do 4000 obrtaja, mislim ne motor samo kazaljka.
Da li to ima neke veze, da li je problem u naponu struje il sta vec??
Sve ostalo radi kako treba osim sto i ler gas varira ali samo kad relej pocne skljocati, to mi nema logike.
Skinuo sam elektronsku ler diznu i stavio obicnu.
Da li je neko imao ovakvih problema???
-
vladimir81
Re: cudan problem
Zasto mislic da je relej brisaca, brisaci rade?
Neki od releja ti stvara problem. Brisača,migavaca ili vec koji se tamo nalazi.
Upali auto zavuci ruku di su releji. Jednog po jednog ispitivaj tako sto ga drzis prstima. Kad počne škljocati točno ćeš po prstima osjetiti koji je u defektu. Iščupaj ga i zamijeni ili rastavi stari pa ga malo pročačkaj mozda samo ima negdje los kontakt.
Ponekad ovo moze uzrokovati relej migavaca mada je ispravan nego problem bude u ručici migavaca. Kad ti počme škljocati probaj malo ručicu prodrmati, toliko da ne ukljucujes migace. Vidi kako ce reagirati, odnosno oce li skljocanje prestati.
To što obrtaljka skače to je normalno jer kad se ostavri kontakt u releju dolazi do malog iskrenja (izboja) na kontaktima, a obrtaljki kao elektroničkom uređaju to smeta.
Meni recimo kad mi je auto uključen na leru kad upalim sva četiri migavca obrtaljka malo poskoči.
Inace kod lada ta obrtaljka nije bas najsretnije napravljena. Voli skakutati.
A ovo sto si naveo desava se zato sto obrtomjer nije dovoljno zasticen od utjecaja ostalih elektroničkih komponenti
Upali auto zavuci ruku di su releji. Jednog po jednog ispitivaj tako sto ga drzis prstima. Kad počne škljocati točno ćeš po prstima osjetiti koji je u defektu. Iščupaj ga i zamijeni ili rastavi stari pa ga malo pročačkaj mozda samo ima negdje los kontakt.
Ponekad ovo moze uzrokovati relej migavaca mada je ispravan nego problem bude u ručici migavaca. Kad ti počme škljocati probaj malo ručicu prodrmati, toliko da ne ukljucujes migace. Vidi kako ce reagirati, odnosno oce li skljocanje prestati.
To što obrtaljka skače to je normalno jer kad se ostavri kontakt u releju dolazi do malog iskrenja (izboja) na kontaktima, a obrtaljki kao elektroničkom uređaju to smeta.
Meni recimo kad mi je auto uključen na leru kad upalim sva četiri migavca obrtaljka malo poskoči.
Inace kod lada ta obrtaljka nije bas najsretnije napravljena. Voli skakutati.
A ovo sto si naveo desava se zato sto obrtomjer nije dovoljno zasticen od utjecaja ostalih elektroničkih komponenti
Sad vidim da si napisao da ti i ler se malo promijeni kad pocme skljocanje.
Nisam siguran di se nalazi relej punjenja (altenatora) kod 2107.
Moguce da on skljoca pa samim time pali i gasi altenator se se to manifestira variranjem ler gasa.
Slobodno malo procackaj nemas sto pokvarit
Nisam siguran di se nalazi relej punjenja (altenatora) kod 2107.
Moguce da on skljoca pa samim time pali i gasi altenator se se to manifestira variranjem ler gasa.
Slobodno malo procackaj nemas sto pokvarit
-
vladimir81
Hvala probacu pa javim sta je
-
vladimir81
E ovako nasao sam relej, nalazi se na kosu kod akumulatora i to je relej od alnasera posto kad ga raskacim alnaser ne reaguje.
Ocistio sam ga ali i dalje skljoca, sve mislim da nije samo do njega vec neznam da li nesto moze da utice na njega?
Ocistio sam ga ali i dalje skljoca, sve mislim da nije samo do njega vec neznam da li nesto moze da utice na njega?
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
problem je u intalaciji oko brave zglobovi na osovini volana i sama osovina nažuljaju kablove od brave brisača svjetala u naprave čudo
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela
Za početak si trebao da stavis neki drugi relej umjesto njega pa da vidis hoce li i dalje škljocati.
Taj relej dobiva signal za uključenje sa brave kad verglaš.
evo pogledaj sheme
ovde ti je on pod brojem 4 kraj akumulatora
http://postimage.org/image/thtj9uhmj/
na sljedećoj ti je broj 8
http://postimage.org/image/vtn68jrpx/
Taj relej dobiva signal za uključenje sa brave kad verglaš.
evo pogledaj sheme
ovde ti je on pod brojem 4 kraj akumulatora
http://postimage.org/image/thtj9uhmj/
na sljedećoj ti je broj 8
http://postimage.org/image/vtn68jrpx/
-
vladimir81
Ipak nije taj relej, nego onaj elektromagnetni razvodnik ( za vakum ) ispod njega.
On skljoca ko poludeo, iskljucio sam ga.
E sada opet postoji problem obrtaljka i dalje luduje pa mi auto u voznji zatrzava a i u leru menja gas, tacno da poludis. Bio sam kod auto elektricara rekao je da je sve sa strujom uredu samo malo varira punjenje akumulatora pa bih trebao zameniti regler ali nije hitno.
Ispitao je sve releje i svi su uredu, da li je moguce da obrtaljka i gas luduje zbog razvodnika palenja???
On skljoca ko poludeo, iskljucio sam ga.
E sada opet postoji problem obrtaljka i dalje luduje pa mi auto u voznji zatrzava a i u leru menja gas, tacno da poludis. Bio sam kod auto elektricara rekao je da je sve sa strujom uredu samo malo varira punjenje akumulatora pa bih trebao zameniti regler ali nije hitno.
Ispitao je sve releje i svi su uredu, da li je moguce da obrtaljka i gas luduje zbog razvodnika palenja???
-
vladimir81
Znaci nije relej od alnasera jer sam ga zamenio a zatim i iskljucio a onda sam se setio da proverim
taj vakum ventil i primeto da on skljoca.
Majstor kaze da on nesluzi nicemu.
Jedino me muci obrtaljka i variranje gasa
taj vakum ventil i primeto da on skljoca.
Majstor kaze da on nesluzi nicemu.
Jedino me muci obrtaljka i variranje gasa
Uh! Ne znam je sam li te dobro razumio al tebi škljoca ovaj dio na slici pod brojem 2

a na ovoj slici broj 19

evo imas tu pa se zabavi
http://www.autoprospect.ru/vaz/2107-zhi ... atora.html
Moguće je da obrtaljka skače zbog razvodnika, onosno loših platina zatim loših kablova svjećica i samih svjećica.
Regler bi trebao uredno da radi.

a na ovoj slici broj 19

evo imas tu pa se zabavi
http://www.autoprospect.ru/vaz/2107-zhi ... atora.html
Moguće je da obrtaljka skače zbog razvodnika, onosno loših platina zatim loših kablova svjećica i samih svjećica.
Regler bi trebao uredno da radi.
-
vladimir81
Da upravo taj deo, mogu ga poruciti.
Koliko vidim jedan kraj sa njega (crevo) ide na karburator a drugi sigurno na razvodnik.
I ja sumnjam na razvodnik, prvo cu probati kablove i kapu mada sam ih menjao pre pola godine, stavio sam bosove platine i silikonske kablove.
Ako to neda rezultate menjam ceo razvodnik
Koliko vidim jedan kraj sa njega (crevo) ide na karburator a drugi sigurno na razvodnik.
I ja sumnjam na razvodnik, prvo cu probati kablove i kapu mada sam ih menjao pre pola godine, stavio sam bosove platine i silikonske kablove.
Ako to neda rezultate menjam ceo razvodnik
od mene kao pomoc... imas pm. pozzz
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"