cudan zvuk
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
- matrix357
- Automobil: lada njiva
cudan zvuk
kada stojim u mjestu a auto je u leru cujem cudan zvuk koji nestane kada stisnem kvacilo.imate kakvu ideju sta je to?i kvacilo lovi vrlo nisko.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
Re: cudan zvuk
druk lezaj bi trebao da se cuje, ako je neispravan, kad nagazis kvacilo. tako sam ja naucio od vas na forumu 
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
daj ne plašite čoveka odmah 
Našteluj prvo da pedala hvata negde na polovini hoda. Moguće da je labava poluga kojom se šteluje kvačilo pa da tandrče. Pogotovo ako je neki "majstor" bacio oprugu koja tu stoji.
Našteluj prvo da pedala hvata negde na polovini hoda. Moguće da je labava poluga kojom se šteluje kvačilo pa da tandrče. Pogotovo ako je neki "majstor" bacio oprugu koja tu stoji.
A obicno bace tu oprugu...
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Zasto je bace ?
Nikad nikom nisam video da fali ta opruga.
Nikad nikom nisam video da fali ta opruga.
- matrix357
o jebem mu misa...pa zar nebi trebalo da se cuju lezajevi u mjenjacu kada je mjenjac u funkciji odnosno kada je ubacen u neku brzinu?ja sam pomislio na druk lezaj i da je lamela mozda vec dosta potrosena ali na lezaje mjenjaca nisam ni pomislio.gdje stoji ta opruga mladici i kako je najlakse to obaviti po PS-u?
opruga koja stoji paralelno sa menjacem i povezuje viljusku kvacila i menjac. povelika je, ako je ne vidis na prvi pogled znaci da je i nema.
menjac je u funkciji kad je pedala kvacila otpustena a birac u leru. onda se vrti primarni snop. kad stisnes kvacilo vrti se druk lezaj a primarni snop miruje. kad ubacis u brzinu i odpustas kvacilo pocinje da se vrti primarni snop ali i sekundarni.
stektav zvuk u leru, kvacilo odpusteno - lezaji primarnog snopa, prednji 90% slucajeva, zadnji u 50%
cangrljanje, suskanje itd u leru sa stisnutim kvacilom - razlicite faze crkavanja druk lezaja
zavijanje, zvizdanje, suskav zvuk u voznji - lezaji sekundarnog snopa + u 90% slucajeva lezaji primarnog snopa
to sto kvacilo hvata nisko znaci ili da je nova lamela ili ne valjaju hidraulicni cilindri kvacila.
za pocetak provozaj taj auto i vidi kako se ponasa menjac u voznji.proeri ima li ulja unutra uopste.
ako je mnogo bucan ne gine ti skidanje menjaca.
menjac je u funkciji kad je pedala kvacila otpustena a birac u leru. onda se vrti primarni snop. kad stisnes kvacilo vrti se druk lezaj a primarni snop miruje. kad ubacis u brzinu i odpustas kvacilo pocinje da se vrti primarni snop ali i sekundarni.
stektav zvuk u leru, kvacilo odpusteno - lezaji primarnog snopa, prednji 90% slucajeva, zadnji u 50%
cangrljanje, suskanje itd u leru sa stisnutim kvacilom - razlicite faze crkavanja druk lezaja
zavijanje, zvizdanje, suskav zvuk u voznji - lezaji sekundarnog snopa + u 90% slucajeva lezaji primarnog snopa
to sto kvacilo hvata nisko znaci ili da je nova lamela ili ne valjaju hidraulicni cilindri kvacila.
za pocetak provozaj taj auto i vidi kako se ponasa menjac u voznji.proeri ima li ulja unutra uopste.
ako je mnogo bucan ne gine ti skidanje menjaca.
j***** auto bez kardana
- matrix357
u voznji je mjenjac tih,normalno se ubacuje u sve brzine,kad se pritisne kvacilo na leru vise nema nikakvih zvukova.zvuk je cudan,kao da se nesto vrti i onda na jednom mjestu nesto dotice,kako se dodaje gas tako zvuk ubrzava,nesto vu,vu,vu...
i sto poteraste onog nesretnika sa foruma,sada bi uzeo novi mjenjac za 170 jevreja i prst u uho
!
i sto poteraste onog nesretnika sa foruma,sada bi uzeo novi mjenjac za 170 jevreja i prst u uho
i ja bi uzeo rado nov menjac za 170e, steta sto je lik samo jak na jeziku...
ne gine ti skidanje menjaca. mozes i tako da teras ali jos se ni jedan kvar nije sam od sebe popravio, verovatno ce da se cuje sve vise i vise dok nesto ne pukne unutra a onda ce popravka svakako biti skuplja
ne gine ti skidanje menjaca. mozes i tako da teras ali jos se ni jedan kvar nije sam od sebe popravio, verovatno ce da se cuje sve vise i vise dok nesto ne pukne unutra a onda ce popravka svakako biti skuplja
j***** auto bez kardana
- matrix357
Nesto ce se napraviti jer nisam od onih sto teraju do kraja pa kako bude.volim da je auto uvijek ispravan jer sam često na cesti a sa ladom bi rado i sa vremena na vrijeme na teren em sto sam lovac,em ribolovac plus imam dosta šume koju sa vremena na vrijeme treba obići.ispustit cu ono sto je trenutno unutra i naliti novih 1,8 pa cemo vidjeti.ako je nesto jednostavno popravljat cemo a ako ne druga getriba i gas.moram samo pronaci gdje su sve te lade odvezene jer na cesti gotovo da ih vise ni nema.ako dođe do zamjene i nista ne nađem kod nas kontaktirat cu tebe i dođem na zamjenu.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
možeš li nekako da snimiš taj zvuk i podeliš ga sa nama?
- matrix357
ako ces ga uvrstiti na kucnu top ljestvicuDare wrote:možeš li nekako da snimiš taj zvuk i podeliš ga sa nama?