Zvuk se javlja pri naglijem startu iz mjesta i pri lijevom skretanju (pod 90), dok se pri desnom skretanju ne javlja.
Mene taj zvuk najviše podsjeća na lupkanje auspuha o podnicu, ali kada sam probao sa krpom fiksirati auspuh na svim mjestima gdje bi mogao lupkati, nisam dobivao niakva poboljšanja, a proveo sam jako puno vremena na tome. Tako da pokusi mi kažu da nije auspuh, ali zvuk mi još uvijek govori da je auspuh. Smjer zvuka mi je jako teško odrediti. Kada sam u autu čini mi se da dolazi odzada, a kada izlazim iz garaže (uzbrdica), i s obe strane ima zid, tako da se zvuk pojača, onda bih se mogao kladiti da je sa prednjeg dijela. Naravno do sada priča nemam nikakve veze sa homokinetičkom zglobovima
Ali kada sam zadnji put bio kod majstora da mi zamijeni manžetu na homokinetičkom zglobu, rekao je da je zglob bio potpuno suh, jer je sva mast iscurila i da je moguće da on lupka. Zanimljivo je da se intezitet tog lupkanja i učestalost smanjila upravo nakon tog podmazivanja. Pa mi je to indikator da bi stvarno to lupkanje moglo biti od homokinetičkih zglobova. Inače na oba zgloba mi jako često puknu manžete, pa onda mast iscuri dok ja to skužim, pa pretpostavljam da postoji vjerojatnost oštećenja, zbog vožnje na suho. Lupkanje se inače nikada ne javlja kod brze vožnje, samo kod naglog starta, pri malim brzinama, čim auto ubrza lupkanje prestane. E da, i nekada mi se čuje struganje kod punog desnog okretaja volana, za to pretpostavljam da jeste homokinetički. Dakle, da li postoji mogućnost da se takvo lupkanje čuje zbog homokinetičkog zgloba? Ako da, da li to onda znači da u zglobu postoji neka zračnost, zbog koje može doći do pomicanja nekih metalnih dijelova i onda dolazi do lupkanja?
Da li mogu nekako provjeriti postoji li zračnost u homokinetičkom zglobu, možda ako dignem auto na dizalicu (onu običnu ručnu), pa probam micati točak rukom, da li bi se to osjetilo?